Wireless je u pitanju. Udjem u AP preko kompa, podesim sve, konektujem se na net, sve radi ok.Samo odjednom, pukne veza, i pocne da redialuje u nedogled. Udjem opet u AP, a on se vratio na Acces Point u statusu, kao da je resetovan. To mi se drugi put desava, ne znam zasto.Desava li se ovo jos nekome?
da li si promenio user i password na ruteru? stavio neke zastite user i pass za pristup mrezi? omogucio da se samo sa tvoje MAC adrese povezujes na ruter?
mada - MAC adresa ti je ako je u ovo slucaj kompromitovana, i moze da se klonira...
mozda se neko nakaci na tvoj ruter i resetuje ga na Factory defaults?
cisto sumnjam da mu neko cacka po Ap-u pogotovu sa wireless strane moj savet promeni firmware za noviji i jos jedna mozda bitna stavka kakav si sa naponom oce nekad da ih zaglupi i nestanak struje i slab napon u mrezi
a sta kazes na ovo sam Ap se sam raskaci s jedne bazne i nakaci na drugu od istog ISP-a,sta je tu problem ? a sigurno ga niko pipnuo nije i onda to jedno vreme traje pa skroz prestane i sve normalno
I to sam video. Imam Beotelov wireless, i nekad mi promeni na slabiju antenu (koja obicno ide do 19Db), i sa nje cita 36-7 Db. Evo, i sada se to desava. :) Jaca antena, antena na koju sam obicno zakacen ide do 27Db. Sad sam primetio da imam poteskoca i da udjem u Ap.Jednostavno zakucava, i treba mu previse vremena, dok ga rucno ne resetujem. Onda radi ok, al` cim zatvorim prozor i otvorim Ap opet, zakucava. Skinuo sam firmware, kako da ga promenim?
izgleda da neke verzija mikrotika imaju takve bug-ove imam kod sebe uputstvo i program preko kojeg se flashuje i neki verovatno stariji firmware mogu ti poslati da probas ....... mislim da to moras pod Xp-om da radis
Ima uputstvo u .rar fajlu u kom dolazi firmware. Pokrenem apikaciju, u prvih 2min se vidi da nesto radi, posle samo stane, i ja nemam pojma da li je zavrsio ili ne.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.