Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Wireless...Sto je brzo to je kuso?
STRANA 1 OD 1
Igor357 Wireless...Sto je brzo to je kuso? 30.09.2008. 17:14 T12294

status: user
broj poruka: 87
Po vasoj preoruci sam uzeo TP-Link TL-WN-651G. Ubodem ja lepo karticu u komp, instaliram drivere, resetujem komp i divnog cuda Tp-link se nakaci na 108Mbps. Ja se obradujem i sav onako sretan kliknem na shortcut firefox-a i idem pravo na pc berzu da se lepo zahvalim i da podelim sa ljudima moja iskustva, kad ono puce veza. OK ajde opet pokusam, ono jos gore. 300 godina otvara strane i radi gore od MSI US54G. Ovaj MSI se na mrezu konektovao sa 1Mbps ali je barem radio, dok se Tp-link minimum kaci na 11Mbps i ne radi. U cemu je problem? Jel treba nesto da se podesava ili sta?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Sa njim dolazi i drajver na kompakt disku 30.09.2008. 17:17 #73046

broj poruka: 4228
Kod instalacije nudi i mogućnost instalacije njegovog pomoćnog programa (utility). Da li si instalirao i taj program?

Pozdrav!

Vlada

Igor357 re 30.09.2008. 17:23 #73047

Naravno, ali ne znam sta da podesim.

2m4Y re: 30.09.2008. 19:55 #73066

broj poruka: 2352
...da sam video tvoj post o pitanju za wireless opremu, ja bih ti savetova neki rutercic, prosto ne mogu da verujem da sam ranije koristio net preko kartice, imao sam slicnih problema, pucalo pa sam menjao slot, pa je radilo, dok nije opet pocelo da puca, pa sam popi*deo i onda sam uzeo ruter, i sad nemam problema!

Pozz...
dcosin re 30.09.2008. 22:11 #73086

broj poruka: 61
Jel ti nije problem da malo bolje objasnis o cemu se zapravo radi, kakva konekcija je u pitanju, na kakvu mrezu se kacis, koliko je udaljena i tako to? Ovako na choravo mozemo do prekosutra.

vladarko Da li si probao 30.09.2008. 22:57 #73095

da instaliraš samo drajver. mislim da nudi i tu opciju...

Pozdrav!

Vlada

vladarko Dobijao sam različite rezultate 30.09.2008. 23:00 #73097

nekad radi, nekad ne radi sa tim dodatnim programom, da li se on kolje sa nekim drugim softverom il ne, ne znam. Znam samo da je sve radilo.

A na šta se konektuje ta tvoja USB mrežna? Kakva je kombinacija za Internet?

Pozdrav!

Vlada

zeljkoa Hm ... 01.10.2008. 00:27 #73114

status: admin
broj poruka: 713
Znaš šta ... wireless je čudna biljka. Nije dovoljno samo da imaš opremu već ta oprema mora i da se složi sa opremom tvog provajdera !!!

Kada nešto kupuješ, nabolje je da pitaš provajdera koju opremu oni imaju i šta bi se kod tebe najbolje slagalo sa njihovom opremom. Jednostavno postoje uređaji koji nikako ne mogu da rade u paru, a možda si ti nalete na baš takav. To što si kupio jeste dobro, ali ako se ne slaže sa uređajem na koji se povezuje, džaba ti posao ...

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor357 Jos podataka 01.10.2008. 09:33 #73139

Pa on mi nadje KT5KB Net wireless mrezu (KBC Provajder) i ja se preko te mreze nakacim na net (Kod njih sam uzeo paket 512KBps/512KBkps). Usb stick je MSI MSI US54G i kod njega je signal losiji nego kod TP-Link TL-WN-651G, i kod njega je signal skoro uvek -90db, a retko kad bude jaci. TP-Link se minimum kaci na 11Mbps, a cesto bude i brze, ali nekim cudom sporije radi. Probao sam i samo drivere isti djavo. Sto se tice ovih iz KBC-a oni su mi rekli da mi ni GRID nece raditi, a komsije koji je 20m od mene ima yagi i lepo mu radi, sto je najgore citava ulica ima njihov net. Kad sam otisao kod njih nisu hteli da mi otvore nalog za net jer se kacim preko stick-a. Strasno!

vladarko Mislim da se ovaj tvoj post poklapa sa prethodnim 01.10.2008. 11:50 #73147

Bar znaš šta je u pitanju

Pozdrav!

Vlada

dcosin re 01.10.2008. 12:30 #73151

-90 je jako slab signal i nije ni cudo sto ti veza stalno puca i ne radi, sa -80 bi vec imao neke sanse, mada je i to slabo za kvalitetniju vezu. Nemoj da te cudi sto provajder nece da te prihvati zato sto koristis stick, njima jedan user sa slabim signalom moze da poremeti rad svih ostalih na tom AP-u.
Cim ti hvatas uopste signal sa stickom, sa nekom antenicom ce ti taj TP-Link odlicno raditi i mislim da ti je to i jedino resenje. Nabavi neku antenu sa 12-20 db pojacanja i eto ti interneta. I naravno kabl ali gledaj da ne bude mnogo dugacak jer su gubitci u tim kablovima na tim frekvencijama veliki, svakako ne duzi od 3 metra.
Pozdrav!

Igor357 Pitanje 01.10.2008. 13:56 #73154

Pa da uzmem neki Yagi? Video sam ovde na berzi da neki lik prodaje za 20-25E. Jel` to tesko namontirati? Btw sad sam izmerio signal MSI Stick - 87-88db, Tp link 78-88db.

dcosin pa 02.10.2008. 00:14 #73197

u sustini nije komplikovano samo treba sve isplanirati pre montiranja, treba odrediti mesto na koje ce antena biti montirana (najbolje na otvorenom sa direktnim pogledom ka anteni provajdera), montirati na dobro ucvrsenu sipku, cev ili na zid, odrediti kuda ce kabl da prolazi i odmeriti koliko je to daleko od racunara zbog duzine kabla. Kao sto sam napisao ranije bilo bi dobro da kabl ne bude dugacak, ako je neki losiji svakako ne vise od 3-4 metra.
Druga varijanta je da se sve to nekako namontira u sobi, ako je signal dovoljno jak i ako antena provajdera nije mnogo daleko, postoji sansa da to radi i tako mada je to stvarno diskutabilno i trebalo bi pre bilo kakve ozbiljne montaze u sobi sve to prvo isprobati. Ja sam svakako uvek za onu prvu varijantu, montaza napolju jer onda nema nicega sto bi moglo da smeta, prozora, zidova, vrata, itd, itd.
Sa Yagi antenom cenim da bi imao bar 10 db vise nego sto imas sada tako da bi to trebalo da bude ok. Kod tebe je verovatno veci problem tvoj signal kod provajdera, verovatno je toliko slab da je cak i odrzavanje veze nemoguce. Bolja antena bi trebala da resi taj problem.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs