Četiri računara dele internet konekciju preko kablovskog modema i rutera. Na dva bih hteo da onemogućim pristup internetu, ali da ostanu u mreženi. Kako da to najlakše izvedem?
Najlakše bi bilo da tvoj ruter ima utilty u kome možeš to da odradiš zatvaranjem porta određenim MAC adresama. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
samo manuelno setujes mreznu karticu.... kao `pogresis` DNS-ove :)
ovo ce mu onemoguciti da odvara Web strane(radice msn itd..) ... Ali mozes da uneses i pogresan Gateway ...i cao... *************************************************** ***************************************************
~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.
Kao pogrešeiš, a hahahahahahahahaha boli me stomak. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: samo manuelno setujes mreznu karticu.... kao `pogresis` DNS-ove : :: :: ovo ce mu onemoguciti da odvara Web strane(radice msn itd..) ... Ali mozes da uneses i pogresan Gateway ...i cao.. :: *************************************************** :: *************************************************** :: :: :: ~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze. :: ::
U imam ja na poslu isto ljude koji sa mo surfuju, al ih mnogo ponekad zanima, kakva je to reklama, i šta im je to u spam mail-u. I tako ih je 1000 puta nešto zanimalo i ja 1000 puta Bane čisti pola sata viruse, a nekad i vraća Acronis-a i ne možeš retardima sve ni da objasniš. I za vreme noćne smene niko nije išao na https://www.samoticu.com a history pun ko oko đubreta, i hiljadu potencijalnih problema. Samo što ja ne mogu da ubijem net zbog posla.
Retard ostaje retard i kad mu 100 puta kažeš. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: Meni je to nekako uvek delovalo diktatorski.Pusti ljude neka surfuju .
Ne vredi zabranjivati( pa ni retardu). Onda sa net-a skinu, kako da ukinu zabranu za ekstenzije i zaobidju korisnicke i koriste admin naloge, pa onda kada dodjes ujutru imas sta da vidis( svi se dobro sluze sa net-om na eng. i italijanskom). Umesto da sredjujem papire i proveravam ponasanje zaposlenih, ja moram da uradim ciscenje svih 8 masina, uradim backup podataka, a onda da Acronis-om vratim u pocetno stanje( od pre 6 ili 12 sati) sisteme na svih 8 masina( 2 puta u toku dana Acronis pravi automatic backup na flash-eve od 16 GB). Zato sam stavio na listu 12311 sajtova, gde nemaju pristup. Zato se sada mogu slikati . Tako su u junu `popasli` jedan virus tj. trojanac, koji je izvrsio kriptiranje sa 1024-bitnim kljucem podatke, a posle 20-tak sekundi trazio otkup u vrednosti od 2000 eura( lik se zove Poljojev, cisto ako niste znali, a zivi u Moskvi). Onda sam hteo da ih pobijem. Na svu srecu podatke sam mogao da vratim iz backup-a od pre 24 sata( nisu me na vreme obavestili, pa sam koristio backup sa HDD-ova). A sta bi bilo da nisam to namestio( backup svakih 6 sati)? Popio bih jedno 10 apaurina i uzeo kalas i poslao ih u lepu milu novu 2009 godinu, pa se ne bih zajebavao sa retardima. Izvinjavam se gospodji Kristini Matov, neodnosi se na nju, ako ovo bude citala.
Ako se neko namerio da izadje na net izacice ,naravno taj neko mora da bude natprosecni korisnik,jer imas program i za promenu mac adrese ..Najbolja strategija po meni je backup klijenata ,ja sam ih imao i preko 30.Norton ghost je najjaci za te stvari.
Tačno, samo što Norton Ghost nema šta da traži pored Acronis True Image-a. Bolja kompresija, više opcija, veća podrška za HDD kontrolere..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: Ako se neko namerio da izadje na net izacice ,naravno taj neko mora da bude natprosecni korisnik,jer imas program i za promenu mac adrese ..Najbolja strategija po meni je backup klijenata ,ja sam ih imao i preko 30.Norton ghost je najjaci za te stvari.
To su četiri kućna računara. Dva prenosna i dve stone mašine, tako da nije u pitanju nikava diktatura, nego jednostavno hoću da mi dva budu na internetu, a sva četiri u mreži. Ruter je Linksys BEFSR41.
Ja takav ruter imam kuci ,kucaj u browseru http://192.168.1.1 tako ulazis u setup rutera user: nista ne stavljas ,password:admin .Nadji deo security tu mozes da podesis ,pomocu mac adrese ili ip adrese.Koju ip adresu stavis toj ip adresi je zabranjen pristup na net isto ti je i sa mac adresom.Kad sve zavrsis promene cuvas sa save ,takodje na web strani i to je to .
Websense software, koriste ga ulta ozbiljne i jake kompanije sa it odeljenjima. Kod nas znam sigurno za Farmakom, od kad su ga uveli, administratori bukvalno odmaraju. U svakom trenutku full kontrola, remote i slično. E sad, nemam link za full verziju, ali neograničeni operativno trial ima na:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.