Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
TP Link TL543G i portforward...
STRANA 1 OD 1
2m4Y TP Link TL543G i portforward... 11.09.2008. 21:58 T11936

status: user
broj poruka: 2352
...imam doticni WiFi router i imam malih problema, naime kad god zelim da napravim neki server niko osim mene ne moze da ga vidi, cak i forwardujem portove i trigerujem ih i tcp i udp ali nista! Ne mogu da verujem da to nece da radi, molim nekog za pomoc!

Pozz...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Kod mene, na TP LNIK ruteru 11.09.2008. 22:34 #70336

broj poruka: 4228
je potrebno da otvoriš portove na Virtual Servers i napišeš IP adresu računara na koji to treba da se odnosi. Naravno, pošto imam nekoliko računara u mreži, DHCP određenom računaru, tj, MAC adresi njegove kartice dodeljuje IP adresu na kojoj postavljam server...

Meni to radi posao za pcAnywhere i Remote Desktop na 642 TP Link ruteru...

Pozdrav!

Vlada
vlajkic re. 12.09.2008. 13:09 #70384

broj poruka: 609

Sto rece vladarko tako radi i kod mene, zadao sam mu virtual server i dao mu DHCP adresu servera...meni to radi za apache..pozz
2m4Y re: 12.09.2008. 13:52 #70388

...malo cudno ponasanje XP-a

Pod vistom SP1 x64 radi bez problema, ali pod XP-om kao da me nesto koci, sta bi to moglo biti ako su mi ugasei i FW od XP i od NOD32-ke?!? A nemam nista drugo od takvog software-a instalirano!

Pozz...
vladarko Pretpostavljam da se na... 12.09.2008. 22:20 #70427

broj poruka: 4228
ruter priključuješ preko WiFi konekcije? Ako je odgovor potvrdan, sledeće pitanje je: da li si probao konekciju LAN kablom? Ako preko kabla radi, možda je problem u drajveru za WiFi adapter (PCI, USB, kakavgodvećimaš...)

Pozdrav!

Vlada

2m4Y Re: 12.09.2008. 23:22 #70437

...da ne poverujes, zezali su ipak NOD32 i nVidia FW!
Imao sam NOD32 sa FW koji iako je ugasen, ustvari je radio u pozadini, a drugi problem je moja maticna, iako nForce500, zasnovana je ustvari na nForce4xx chipu, i tu je problem, vecina nForce4xx delux/ultra ili sta vec imaju `HW` FW, pa tako i ovaj moj, jedvah nadje resenje na nVidia forumima!

Hvala svejedno, pozz...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs