Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Gde gresim?
STRANA 1 OD 1
ljuki Gde gresim? 08.09.2008. 23:49 T11885

status: user
broj poruka: 324
Problem je sledeci imam dva kompa pored mene u oba su sa WiFi kartice u jednom je Gigabite u drugom neka Planet.
Na mom kompu imam Adsl. Ali na drugom nikako nece da proradi internet znaci evo sta sam uradio.
1.Napravio Ad Hoc WiFi konekciju radi signal 100% nije ni cudo jer su antene jedna pored druge.
2.Sherovao Lan konekciju na mom kompu.

Ip configuracija za lan je sledeca:
Ip address 192.168.1.3
Subnet mask 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.1.1

Ip configuracija za Wireless na mom kompu je sledeca:
Ip address 192.168.0.1
Default Gateway

Ip configuracija za Wireless na drugom kompu je sledeca:
Ip address 192.168.0.2
Default Gateway 192.168.0.1

Prepisao iz ipconfig.exe

Racunari se medjusobno vide ali nesto teze pristupam mom racunaru sa ovog drugog(duron na 1.2ghz mozda i zbog toga copiranje filea sa mog kompa radi) jacina signala je 88dB tako pokazuje gigabyte-ov utility
Protok je veoma slab direktna razmena file-a sa kompa na komp negde oko 360kb/s( mozda je to i normalno)

I ide pitanje i Naslova teme
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske gresis u startu... 09.09.2008. 00:19 #69881

broj poruka: 1117
..ma sve je dobro...samo jos na tom drugom racunaru koji nije nakacen na net treba da stavis za Prefered DNS Server da bude 192.168.0.1
to je to...

Overclocking is the way of life!!!

ljuki .... 09.09.2008. 01:05 #69886

Da sam pogresio sad vidim vece sranje od Wiraless-a nisam video. Planet me je citav dan ubijao u pojam Cas nadje mrezu i nakaci se pa pukne mreza posle koji minut pa posle odbija da se nakci jednostavno nece poludeo sam dok mu nisam uglavio Driver od Gigabyte i jedva resio problem u pitanju je isti file nesto kao Ar5211.sys cak su im isti i chipsetovi Atheros 5212 il nesto slicno.

Prefered DNS Server stavljeno i jeste 192.168.0.1 ali nece jednostavno krene ucitavanja stigne do pola i nece da otvori stranicu nesto ga koci
Imam na mom kompu BitDifender 2008 nisam siguran da li on pravi problem Wireless je stavljen kao Trusted network ali... sutra cu reinstalirati i BitDifender i napraviti novu WiFi konekciju number 12 tako da ce mo i tu sumnju resiti
Ako mi nebude uspelo poklanjam 2WiFi Krtice malo su emitovale samo par sati

MyDoom Probaj da napravis bridge konekciju... 09.09.2008. 09:56 #69900

broj poruka: 553
Znaci sve stavi na default samo napravi bridge na tvom racunaru izmedju drugog racunara i lan konekcije odnosno modema jer tebi ne moze da radi internet ako je tvoj racunar ugasen.

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

ljuki Resio problem: 09.09.2008. 13:26 #69906

Resio problem preko setup network wizard sve su adrese kao gore samo sto mi na kompu koji nema internet windows napravio novu konekciju preko koje ide internet kao nesto local internet conection i jedino je dodao da Conenection-specific dns Suffix pise Mshome.net gde je MSHome Workgrup a Prefered DNS Server 192.168.0.1.
Sad net radi normalno na oba kompa i on se medjusobno vide.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs