Ovako, problem je sledeci...Ja kod svoje kuce imam Adsl internet, imao sam modem pa sam ga vratio i uzeo ruter koji je stalno konektovan na net (ne vezano za moj komp)....takodje sam umrezen sa drugom wirelessom, iz rutera na kome je net ide do ap-ea lan kabl, koji je kod antene i salje njegvom ap-eu koji radi kao client...sve to lepo radi....posto on ima vise racunara a ne samo jedan, a na zalost ap ima samo jedan wan port iz njega ide u switch pa jedan kabl do jednog kompa a drugi do drugog....problem je sto internet radi samo na jednom kompu..jedan je konektovan a drugi ne moze ni da pinguje ap niti bilo sta drugo..a moze da mu pristupi i pa menja parametre na ap,(kako nije mi jasno)....Najveca nebuloza je sto sa kog racunara pristupi ap-eu i stavi scaning i konektuje se na mene ukuca pass na tom racunaru ima internet i sve radi ok, dok na drugom nema, i obratno......
Ja saumnjam na dve stvari da je mozda switch u pitanju (smece Air Live), ili je upitanju security key...ima da se odabere wpa, wep, wpa-psk...mozda key se vezuje za ip adresu sa koje se ip adrese konektuje i ne dopusta drugu ip adresu u isto vreme....nije mi ni malo jasno...ako neko ima neku ideju nek pise.....
preprogramiraj adsl ruter bice da si tu nesto zakinuo,ja licno vise volim da ne koristim security key nego odobrim pristup odredjenim mac adresama u tvom slucaju mac od clientskog Ap-a i ziVo skoMi
Tvoj problem mirise na sukob IP adresa ta dva racunara. Proveri da li je ukljuceno dinamicko dodeljivanje adresa na ruteru ili je manuelno. Ako je na racunarima podeseno manualno dodeljivanje IP adresa, promeni na automatsko i trebalo bi da ti proradi. Ako nece iz prve, restartuj oba racunara i proberi koje adrese imaju posle restarta. Ako ne znas kako se proveravaju, javi pa da ti objasnim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.