...treba mi jedno programce koje ne trosi mnogo resursa (pre svega network) za razmenu glasa, tj da ja i kolega lepo cavrljamo dok picimo CoD, Wow ili nesto slicno, a da ima dobar prenos glasa a i kao sto rekoh da ne opterecuje mnogo vezu? I da moze da se vezuje za IP korisnika, obojica imamo rutere pa nam je interni IP 192.168.1.100 a spoljasni IP nam je stalni!
Pa ne znam koliko ce ti ovo pomoci, ja recimo koristim skype za tako nesto. Internet ne trosi ako ste u lan-u (mada je potreban da bi ukljucio skype,tacnije da bi se logovao). Sto se tice resursa, trosi nesto cpu vremena, ali nije strasno... Meni savrseno radi posao.
P.S. Ako zelis sa nama da igras cod2 ostavi mi mail na salekaraburma-at-gmail.com To vazi za sve koji bi igrali cod2 ili starcraft sa nama...
Za to ti je najbolji `Teamspeak`.Ali on zahteva server,mada mozes naci neciji ulogovati se i pricati do mile volje :). Vrlo je mali ne uzima od sistema puno,odnosno prvenstveno je napravljen za konverzaciju igraca u igrama.
Upravo sam probao Teamspeak. Radi kroz LAN i korz Internet. Server na jednom racunaru, ostali su klijenti, malo podesavanja i to je to. Definitivno najbolje.
Pokusavao sam preko TeamSpeak-a ali mi ne ide, jednostavno ne mogu da konfigurisem to da radi, imam WireLess router!
Pozz...
:: Upravo sam probao Teamspeak. Radi kroz LAN i korz Internet. Server na jednom racunaru, ostali su klijenti, malo podesavanja i to je to. Definitivno najbolje.
Pa ti klijent server mozes da imas na jednom racunaru, sve to moze lepo da funkiconise i na LAN-u i online i na jednom racunaru (ako hocete sami sebi da pricate), i jos jedna sitna stvar jel moze da radi kad postoji proxy!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.