Imam wireless lan kartu gigabyte i hocu da mi radi wi fi.....Imam wireless internet adresa ap na kome je internet je 192.168.1.12, adresa mog racunara je 192.168.1.2, na mom racunaru je gateway 192.168.1.12(adersa ap-a).....kada podesavam wi fi, u podesavanjima stoji ip od kartice je 192.168.1.10 gateway sam stavio ip od mog kompa (192.168.1.2) i ne radi, probao sam da stavim i od ap(192.168.1.12) i takodje ne radi....stavljao sam i dns od racunara i od ap , sve zive kombinacije, ali nema interneta.....konektujem se sa lap topom, sve ok ali internet ne radi, isto tako i sa mobilnim.....sta da radim??
moras na svom racunaru, na vajerles katrici koju koristis da se povezes sa lapom da stavis da joj IP adresa bude 192.168.0.1 i onaj mask 255.255.255.0 i tu nista dalje ne diras... na lapu stavis IP adresa da bude nesto tipa 192.168.0.xxx gde je xxx broj po zelj...mask je 255.255.255.0 i default gateway 192.168.0.1 i za Prefered DNS server moras da stavis isto 192.168.0.1...nakon toga bi trebalo da radi...
Ma znam ja to...lto je sve ok ali mene zanima koji gateway treba da stavim na lan karti, da bi povezao nju sa mrezom na kome je net....Probao sam ovako kao sto si ti rekao nista se ne desava!!
...na kompu koji ima net, na vajerles karti preko koje serujes konkciju za default gateway ostavljas prazno...znaci tu ne pises nista...i kada si serovao pppoe konkciju trebao si da izaberes preko koje kartice je serujes, nadam se da si to uradio...
Default gateway ti je AP na kojem je internet, tako da karticu podesis da default gateway IP adresa bude IP adresa AP-a. Jos jedan banalan savet - na AP-u treba da ti bude aktiviran DHCP, ako nije aktiviran, nije ni cudo sto se ladis bez neta :) :)
:: :: Ma znam ja to...lto je sve ok ali mene zanima koji gateway treba da stavim na lan karti, da bi povezao nju sa mrezom na kome je net....Probao sam ovako kao sto si ti rekao nista se ne desava!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.