Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
ADSL, pomoc
STRANA 1 OD 1
gile23 ADSL, pomoc 08.08.2008. 21:28 T11349

status: user
broj poruka: 9121
Ovako, imam kuci ADSL 512/64 kb/s i uzeo sam to kod Telekoma!!! E pa sad imam problem imam 4 telefona u kuci, svi su povezani na isti broj. Jedan bezicni i tri ona obicna stara telefona. Meni je problem u pucanju veze. Kad telefoniram sa bezicnim telefonom nema prekida i sve je normalno. Kada podignem jedan od telefona meni se ne prekida veza, to kad me neko pozove i kod njega se javlja sustanje, a kad sa tog zovem puca veza. Situacija sa ostala dva je da kad bilo kad podignem oba puca mi veza. Cuo sam da su to ljudi resavali, sa 2-3 telefona ukupno, ali ne znam kako. To mi nije neki problem kad surfujem, ali kad igram neku igru online onda to vec prelazi u ozbiljan problem. Mozda nije potrebno ali telefoni su svi povezani na jednom mestu, ne direktno u telefonu vec u nekoj kao uticnici. I da li bi mozda taj problem nestao ako bih jedan od telefona zamenio jos jednim bezicnim!!!

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ovako 08.08.2008. 21:41 #65538

broj poruka: 4515
Odes u lelekom i uzmes 4 splitera. Koliko telefonskih aparata toliko mora da ima i splitera. I zavrsena prica. Kada se podigne telefon pre koga nema spliter dolazi do ometanja ADSL signala koji je pusten na tvojoj liniji. Kao posledica toga tvoj modem Huawei i onaj koji se nalazi u centrali izgube sinhronizaciju. Inache adsl moze da radi i bez splitera ako nemas ni jedan telefonski aparat koji se koristi.
Ako imas jos neko pitanje slobodno...

Poz

~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.

Goran8407 ... 08.08.2008. 21:41 #65539

broj poruka: 134

Isto se meni desavalo. Stavi spliter ispred svih telefona. Znaci nadji mesto gde je prvo racvanje kablova i tu ga postavi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika MOZE I SA 1 SPLITEROM VISE TELEFONA 08.08.2008. 21:54 #65542

broj poruka: 1133
daj EMAIL DA TI POSALJEM U PDF UPUTSTVO.
gile23 ... 08.08.2008. 22:01 #65546

gile93.ilic@gmail.com, i jel moram da platim te splitere ili ne, i jos jedna stvar spliter mi se nalazi posle te uticnice, dakle svi telefoni prolaze kroz jedan spliter, a kod ta cetiri splitera jer kao sto znas imaju dva kabla sto ulaze i jedan sto izlazi, kako tu samo jedan kabal ili sta!!!

Pozdrav!

nenika SPLITER 08.08.2008. 22:30 #65551

E da ti kazem kako sam ja proso kad sam dobio ADSL.Odem ja u Lelekom i pitam za tri splitera oni meni kazu da ima jedan sto radi kod njih i taj zna da pravi splitere.pitam posto i kakvi su to spliteri.Oni meni kazu da je to nesto na zicama i da se to stavlja u svaku telefonsku uticnicu i da treba zaletovati te zice, a posto kazu neznu tacno oko 300 dinara i daju mi njegov mobilni koji ja nisam nikad zvao nego sam namestio na tri telefona na jedan spliter.

rasha44 Re: 08.08.2008. 22:34 #65553

broj poruka: 1492
Ako ti svi `stabilni` telefoni izlaze sa jednog mesta, postavi ispred svakog jedan mikro filter.
I ja imam tri telefona. Ispred jednog je spliter, a ispred ostala dva po jedan mikro filter. Cena je negde oko 300din. I DA, moras da ih kupis. Nece ti ih pokloniti.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Goran8407 :) 08.08.2008. 22:59 #65556

broj poruka: 134

Ne treba bre pre svakog telefona, vec na pocetku se razdvoji i cao. Jedan izlaz splitera ide u ruter a drugi u telefonske aparate. Ja imam 3 i samo 1 spliter na pocetku i to je to.
rasha44 Re: :) 08.08.2008. 23:10 #65557

broj poruka: 1492
Sve zavisi od toga gde je glavna linija. Meni je u hodniku, pa sam vukao jos dva kabla u dve sobe. Na kraju jednog kabla je kompjuter, tu je dosao spliter, a na druga dva sam morao da postavim mikro filtere.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

::
:: Ne treba bre pre svakog telefona, vec na pocetku se razdvoji i cao. Jedan izlaz splitera ide u ruter a drugi u telefonske aparate. Ja imam 3 i samo 1 spliter na pocetku i to je to.
markopvict Cika Rasa zna 08.08.2008. 23:16 #65558

Tamo gde nema adsl uredjaja moze da ide pre telefona mikrofilter. Da pojasnimo:
Spliter razeli visoke frekvencije za ADSL a niske za telefon. Mikrofilter samo `skrese` ove visoke. Zato je prvo spliter( -< ) a drugo filter ( -|~ )

Mislim da je sve jasno.

poz.

gile23 ... 08.08.2008. 23:36 #65560

http://www.pcpress.co.yu/arhiva/images/broj/110/133_shema-big.jpg Slika jedan. Moj skromni plan, svi telefoni koji su u jednom kablu dodju u spliter, onda iz splitera stavim dvojnu uticnicu, tako da jedan kabal odlazi na ruter, a drugi kabal u sve telefone da se vrati, da li ce raditi (u mom misljenju izgleda da nece, mislim jer telefoni moraju da se podele na one pre i one posle pogledaj sliku), i pogledajte ove slike mozda vam iskrsne jos koje resenje!!!

Pozdrav!
nenika SLIKA 2 08.08.2008. 23:43 #65561

SLIKA 2 JE PRAVILNO. JESIL DOBIO UPUTSTVO?

POZDRAV
nenika 2 i 3 slika 08.08.2008. 23:49 #65562

Kasno sam video druga i treca slika je pravilna sema.

MaliAbner Sliteri su kerin Q 09.08.2008. 00:05 #65565

broj poruka: 7769
Da iznesem moj problem imam dva telefona jedan zicni (pored racunara) i jedan bezicni.
Bezicni je nakacen direktno u zid bez icega i nikad nema problema, a ovaj zicni je stalno u maleru, tj posle 20-30 sekundi razgovora pocinje nesnosno sustanje, ali tzv spustanje slusalice i ponovno podizanje iste ko da se nista nije desilo ali samo novih 20-30 sekundi pa ponovo. Pri svemu tome spliter koristim za taj zicni telefon koji pak kad je bez splitera nakacen na zid nema smetnje.
Takodje kad su podignute obe slusalice na zicnom nema famoznih smetnji.

No vec sam se navikao pa mi ne smeta.

Eh da prilikom kupovine splitera obrati paznju da li je za analognu ili isdn liniju.

Tomato Republic Of Serbia !!!

markopvict Bravo abner 09.08.2008. 00:08 #65566

Takodje postoje i Combo spliteri koji mogu za obe linije. Najcesce su ti koji su sa ISDN takodje i za pots kompatibilni.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs