Imam 512/64 paket a realno sljaka oko 470down i 47-48up i tako konstantno pa pretpostavljam da nema problema sa agregacijom. Primetio sam da imam povelik ping sta god da sam igrao u multiplayu ali je u granicama normalne igrivosti. Dobra varijanta sa ptt adsl je sto posle godinu dana,na koliko potpisujes ugovor, cena paketa bude niza za nekih 15-20% tako da 512 paket do kraja kosta 990dinara. I da, oprema je besplatna, p2p sljaka bez problema,svi portovi su otvoreni i to je valjda to
Kod njih sam dugo a stos e samog Adsl-a tice evo vec godinu dana, prvo 512/64 a sada 1024/128.
Cenovno je kao kod drugih bez obaveznog PDV-a, ja sam platio 5 meseci i dobio 1 mesec gratis, platis 10 dobijes 2 gratis. Ovako placanje je bar meni prilicno povoljnije nego jedan za drugim tj sada mi je cena 1770 dinara za 1024/128, a kad sam placao 512/64 mesec za mesecom kostalo me je 1286 dinara, znaci za nesto manje od 500 dinara tupla brzina.
Nema filtriranja portova, agregacija kao i kod drugih ranije sam imao zagusenja pardon usporenja tu i tamo ali u poslednjih par meseci nema tih problema.
Opremu citati ruter sam dobio od njih, sada im je prvi mesec besplatan (uskoro ce svi poceti da vuku za rukav samo da se prijavis kod njih), adresa je dinamicka imas i staticke adrese ali su bas skupe i to ti je to.
Da ne zaboravim brzinu skidanja sa Operom je to nekih 102-104, sa nekim od down menadzera je nesto vise 107-112 mada ja ne gledan na kbs nego na vreme za jedan fajl cirka 100mb treba 16-17 minuta i to ti je to.
Ja sam isto kod ptt-a, 1024/128 i ide dl do 110kb/s, up oko 13-14 kb/s...tako da je sasvim ok sto se mene tice, kao sto nidzic kaze ima popusta, mada mislim da nije tek posle godinu dana , mislim da je do 6 meseci, meni je ovaj paket 1650 din mesecno sa popustom.
@nidzic...ping ti je los zbog uploada, imao sam isti problem, sta god i kako god da namestim ping mi je bio los, dok nisam presao na 1mb, gde mi se i upload udvostrucio i sve je krenulo da radi kako treba...
Ja sam prvo uzeo preko Telekom-a (prvo sam mislio da je to isto što i PTT, a ono nije. Zajebalo me što su isto u pošti, pa pošto sam imao dial-up preko PTT, sada ne mogu da pregledam poštu preko Outlook-a već na Webmail, al to je druga priča) i što se tiče konekcije baš i nisam zadovoljan. Skoro svaki put me zajebava paljenje i priključenje na net. Upalim modem, čekam ko i uvek 1-2 min. i najčešće ne može da se prikače, pa resetovanje i ostale stvari (nerviranje, čukanje modema...). Ja sam očekivao da će to biti mnogo bolje...
A dobio sam da besplatno koristim SezamPro-ov internet na mesec dana i vrlo sam zadovoljan (bolji mi je od PTT). Uz opremu dobiješ CD, instaliraš modem i kao na dial-up: nakon instalacije ti se pojavi konekcija, klikneš connect i ne čekaš ni 10 sek (a ne kao kod PTT 1-2 min, i to kad ne zajebava).I plus, dobiješ modem koji se napaja preko USB, a ne kao kod PTT.
Ovaj Telekomov mi je sada uopšte ne dopada, al šta ću. Ali mislim da privatni provajderi imaju bolje mogućnosti nego PTT, pa im je i zato cena skuplja.
io62s-kako placas 1650 za toliko, kakav popust, kako:)???
05.08.2008. 18:37
status: user broj poruka: 487
Ja imam kod Telekoma 512/64 negde od oktobra-novembra recimo prosle godine i azadovoljan sam. Do sada je zabrljavio dva-tri puta i tada net uopste nije radio mozda po sat-sat ipo najvise. Dl brzina oko 56-58 a ul oko 6-8...Skroz je OK. Mozda malo smeta sto mi je modem roz jedino:)...
io62s-kako placas 1650 za toliko, kakav popust, kako:)???
Re: io62s-kako placas 1650 za toliko, kakav popust, kako:)???
05.08.2008. 23:01
status: user broj poruka: 537
Kod mene je isto tako, i uzeo sam u isto vreme. Par puta sam imao problema sa uploadom kad je padao na 3-4 i nije moglo da se igra preko neta, ali to je bilo par puta. Desilo mi se samo tri puta za sve ovo vreme da mi pukne konekcija skroz, i to jednom na pola sata a dva puta na minut-dva. I mene zanima o kakvom se to popustu radi jer prvi put cujem za to. Ako mozes da biras moj ti je savet da uzmes kod telekoma...I da ne znam zasto bi bila prednost vezati modem/ruter preko usb-a u odnosu na lan port? Kod mene je vezan na mreznu i kad resetujem modem trebu mu od 30sec do 1min da uspostavi konekciju (Cuveni havajac).
:: Ja imam kod Telekoma 512/64 negde od oktobra-novembra recimo prosle godine i azadovoljan sam :: Do sada je zabrljavio dva-tri puta i tada net uopste nije radio mozda po sat-sat ipo najvise. :: Dl brzina oko 56-58 a ul oko 6-8...Skroz je OK. Mozda malo smeta sto mi je modem roz jedino:).. :: :: io62s-kako placas 1650 za toliko, kakav popust, kako:)?? :: :: :: BLEJA:)) :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.