Pozdrav ljudi. Evo vako, kopao sam malo po netu i sad mi nije nešto jasno ili nisam pažljivo čitao. Da li meni treba w router ili acces point da bih imao wireless net u ofisu. Ima ćemo tri(za sada imamo dva laptopa), koja bi koristila wireless opciju i sbb kablovski. Naravno i neka preporuka za proizvođača i model bi dobro došla. Ovo mi je nepoznanoca pa mi je unapred žao ukoliko sam ispustio neki podatak bitan. a sta ti ja znam...
Ruter formira svaoju mrezu, dodeljuje IP adrese preko svog DHCP servera i shareuje internet konekciju uz sve bezbedonosne mere jer dodeljuje IP adrese iz svog IP opsega, tako da postoji kao neka vrsta barijere izmedju inerneta i lokalne mreze. Eto pokusah jednostavnije da ti objasnim.
Preporuka... Bez nekog preteranog zaludjivanja, najjeftiniji TP-Link TL-WR340G radi sjajno posao. Ugradio sam ih sijased do sada i svi funkcionisu savrseno.
Da li si radio sa TP-Link ruterima sa Atheros čipsetom i da li si primetio ikakvu razliku u odnosu na ovaj 340 ? Zanima me, jer nisam do sada kupio nijedan 340, a cena mu je baš primamljiva!
Ok poslušaću tvoj savet. Inače uzeo sam ovaj model lapa HP Pavilon DV9924CA(ako se sećaš). Kasnije mogu da zbudžim i neko bolji ekran na njega. Za sada fercera ko lud. Pozdrav matori. a sta ti ja znam...
Da se nadovežem na raniju priču, Intel je brži i imao sam mogućnosti da ga uzmem, al ovde je presudilo to što sam se igrao i sa Amd i sa Intel opcijom i za ono čime se ja bavim nisam primetio nikakvu razliku u radu plus mi je srcu bliži Amd.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.