Znaci ovako.. Danas sam kupio TP-Link tl-wn551g, imam sbb kablovski net, a pre nekih nedelju dana sam kupio i PMP Archos 605 WiFi.. E sada, utaknem ja karticu u komp i odradim celu instalaciju i sve prodje bez problema.. Ali kartica ne radi ono sto bi ja hteo.. mene zanima kako da preko ove kartice uspem da prebacim kablovski net na pmp koj ima WiFi?? Ono sto je zeznuto je to sto pmp vidi samo postojece konekcije, a isto tako i kartica pokusava da vidi postojece provajdere, ali posto ih nema u mojoj okolini, kartica je prakticno neupotrebljiva.. Znaci kako da podesim da mi se kartica vidi kao provajder, tj. kao hot spot sa koga bi mogao da koristim net?? Hvala unapred.
Prvo, procitaj Manual koji si, vjerujem, dobio uz uredjaj (Archos).
Napravi ad hoc WLAN izmedju PC - a (host sa izlazom na Internet) i uredjaja (ukoliko mu softver dozvoljava da prepozna WLAN ili dijeli resurse sa bezicne mreze).To ces uraditi u Control Panel - Network Connections - Wirelles network connection, odnosno Properties TP Link kartice. Naravno, dijelis internet konekciju.
U slucaju da u blizini kuce/stana postoji hot spot, taj uredjaj ce direktno moci da pristupi Internetu, pa provjeri da li je neki hot spot ili mreza u dometu Archosa.
Hvala na pomoci.. Probao sam i nije uspelo, ali u svakom slucaju hvala. Samo da te pitam jos nesto, da ne bi sada bile bacene pare na ovu WiFi karticu, da li ja mogu da kupim jos jednu istu i da je utaknem u drugi komp i da se povezu, tj. da mogu da delim net i da prebacujem fajlove i sl. sa jednog na drugi komp??
A gde si nasao PMP Archos 605 WiFi, ovde ili odnekud spolja? Nisam nigde video da ga prodaju. Hvala.
_________________________________________________________________ :: polupismenom i tehnicki nepismenom svetu treba zakonom zabraniti kupovinu racunara bez zavrsenog kursa, kao za voznju, a za reklamacije propisati i potvrdu o testu inteligencije
:: da li ja mogu da kupim jos jednu istu i da je utaknem u drugi komp i da se povezu, tj. da mogu da delim net i da prebacujem fajlove i sl. sa jednog na drugi komp?
:: A gde si nasao PMP Archos 605 WiFi, ovde ili odnekud spolja? Nisam nigde video da ga prodaju :: Hvala :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: polupismenom i tehnicki nepismenom svetu treba zakonom zabraniti kupovinu racunara bez zavrsenog kursa, kao za voznju, a za reklamacije propisati i potvrdu o testu inteligencij
U Londonu, kod nas ih nema, sto je glupost, posto su veoma kvalitetni uredjaji..
Tako nesto sam i pretpostavljao, jer ih ovde nema, sto je stvarno glupost nasih uvoznika, slazem se... Na srecu postoji Net, a na jos vecu srecu, u poslednje vreme nam ide na ruku los kurs dolara, pa nam u everijim sve dodje i povoljnije.
Hvala na odgovoru.
_________________________________________________________________ :: polupismenom i tehnicki nepismenom svetu treba zakonom zabraniti kupovinu racunara bez zavrsenog kursa, kao za voznju, a za reklamacije propisati i potvrdu o testu inteligencije
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.