Ovako hocu nesto da izvedem ako je to uopste moguce......znaci imam adsl internet koji Wireles-om delim sa drugom....sada funkcionise ovako ja sam server imam modem klasican koji dolazi uz adsl i ap planet wap-4033 (koji je lanom povezan sa kompom) i njegova ip adresa je: 192.168.3.1, mog racunara je 192.168.3.2 i kod druga 192.168.3.3 s tim sto naravno kod njega je gateway i dns ip mog racunara i to sve radi savrseno....ali posto mi je antena na krovu i ap, ja kod mene u stanu (sobi) ne hvatam signal jer je usmerena antena ka njemu a hteo bih da imam wifi da se nakacim sa mobom, pa planram da kupim TD-W8910G Wireless ADSL2+ Router koji mislim da imam 4 lan ulaza...i zelim da znaci u isto vreme radi ap koji je na krovu salje drugu signal i Wireless ADSL Router u mojoj sobi, znaci na dva mesta da se u isto vereme salje signal...da li je to uposte moguce i ako jeste kako bih trebao da setujem ip adrese s obzirom da tada moram da vodom raunai i o tom ruteru..... Hvala!
Ja sam na isti nacin podelio ADSL, imam Linksys ruter i u kuci 2 sprata nize hvatam signal, i kod komsije koji je 5 kuca iza antene... (antena je usmerena u drugom pravcu)... ne znam kako ne mozes da uhvatis signal? Mozda ti je kartica slaba?
A sto iz adsl modema ne dovedes signal u neki swich pa iz njega u WIFi AP? Iz swicha vodis po svom stanu gde hoces... Imas 5-portne ispod 1500 din... (d-link)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.