Interesuje me da li neko ima X-fi zvucnu karticu i Vistu 32 or 64 Bit da li radi ok kartica na tom Windowsu jel ima sve drivere ? i kakav je zvuk na x-fi posto bi kupio :))
Ja sam zamenio Audigy ES sa X-Fi ExtremeMusic-om i pao na patos od razlike. U nju su zabodeni Altec Lansing 251 zvučnici i prezadovoljan sam.
Dobio sam uz karticu CD za XP i za Vistu, i tu obrati pažnju kod kupovine, neki ljudi nisu dobili oba CD-a (uglavnom fali CD za XP). A i ako ne nađeš kompletan paket na ova dva sajte ima sve, a i ako ne uspeš da skineš narazaću ti ja.
Ja sam presao sa 5.1 Live! na X-Fi Xtreme Gamer (isto ko i Xtreme Music samo sto podrzava EAX 5.0, zato sam je i uzeo) takodje zadovoljan. Ono sto ti rece bax mada ako uzmes retail verziju (u kutiji) dobijas sigurno diskove.
Bax nije mi jasno gde si ti nasao toliko razliku od audigy-ja. Ako mozes da mi pojasnis :) Po meni je na X-Fi od live samo definisaniji zvuk i nista vise. I npr. software live ima Advanced EQ sto novi software nema. Al dobro tu su druge stvari. A uporedio sam direktno i lako. Iste pesme karte u 2 racunara jedni zvucnici koji su premeshtani iz jedne u drugu kartu, zvuk SAMO definisaniji. Posebno sto slusam muziku koja zahteva kvalitet i primecuje se dobro ako ima razlike. Svidela mi se velika mogucnost snimanja i veoma niske latencije.
Prvo stvari koje su me nervirale kod Audugy-ja bio je šum koje je sada duplo manji (kod velikog nivoa pojačanja). Audigy-jev softver je imao ponekad trip da kompletna podešavanja vraća na default kod hardverskog reseta (od toga sam šizeo).
Bas je lepši sa X-Fi-jem, Stereo surrond baca zvuk kako treba na zadnje zvučnike, a kad sam pustio 5.1 Audio DVD (Jean-Michel Jarre - AERO) bilo je već kasno, već sam bio na patosu. Onaj crystelizer stvarno radi nešto da čuješ visoke tonove koji kao da su bili prigušeni.
Stari softver je imao Advanced EQ, ali ni ovom EQ-u ništa ne fali, podesiš EQ, nivo tona i napraviš preset - sasvim dovoljno.
Neću ni da pominjem Audio Creation mode gde crystalizerom i drugim EAX efektima i mixerima možep do sutra da se igraš.
Ok cuo sam x prica da je kvalitet zvuka neuporedivo bolji na X-fi sto je sigurno!
Jel sigurno radi sve lepo na Windows Visti posto za Audigy nema Eax i jos ponesto osiromasen software za Win Vistu .. glup zvuk! u Xp je mnogo bolji.. sad me zanima da li ce na X-fi biti kompletno sve za Vistu bez ikakvih mana u odnosu na XP?
Nema kartica problema ni u jednom Windowsu, probao sam je u XP-u, Visti i 64-bitnoj visti, šljakaju i drajveri i softver bez problema. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Ok Hvala puno! Bax sta mislis o Fatal1ty verziji? i da li je kvalitetniji zvuk na toj od xtreme music posto bi uzeo xtreme music za nju imam pare.. svidja mi se fatal1ty zbog 64mb xrama , better fps in game :) al je skuplja dosta.. i imam thermaltake xaser 3 kuciste i ne znam da li bi mogao da zatvorim vrata od kucista od externog .. da ne udara mozda.. ne znam stvarno! morao bi onda da ga uvucem vise nego sto treba unutar kucista.. Elite pro je best verzija :) sta mislis jel ima velike razliku u kvalitetu i jacini zvuka u odnosu na xtreme music! ?
za audigy ne znam, ali live! nije imao shum. Sto se tice kristalajzera stvarno poboljsava visoke tonove, chinele i npr. solaze zvuce mnogo bolje. Ali sto se tice basa i ostalih instrumenata veoma je slican zvuk live!-u (odnosno, ono gore sto sam napisao, definisaniji je zvuk) Za Audio Creation nisam nista rekao, ono je odlican mod sa odlicnim opcijama i mogucnostima koje live! (ili audigy) nisu posedovali. Kod mene na live! je jedini problem bio oko output-a zvuka sto nije radio centralni zvucnik ali svi ostali su radili kako treba. U nekim pesmama taj virtuelni surround na X-Fi ne radi kako treba pa se na prednja dva cuju samo niski tonovi dok na ostalim zvucnicima je kako treba. Jos jedna stvar kod slusanja muzike mi se ne svidja. Visoke tonove baca na centralni zvucnik kao i vokale. Desava se u trajanju pesme kada ostane samo instrument koji svira visoke tonove da se sve utisa, odnosno na centralnom se pojaca zvuk. Ostali instrumenti kada se ponovo prikljuce zvuk se utisa na centralnom i rasporedi se ponovo na ostale. Ima mana ima i prednosti, sto je normalno. Driveri za divno cudo rade na svim OS bez problema, cak na visti ima dodatnih opcija u software-u koje u xp-u nema (npr. pojacavanje/utisavanje svakog zvucnika posebno). Ja jesam zadovoljan sa X-Fi ali mislim da je skup i da bilo koji fataliti jeste bacanje para s`obzirom da sam svojevremeno Live! platio 30eura. Nisam jos cuo Asusove DX kartice ali ovo je trenutno najbolje sto imamo, svaka preporuka.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.