Imam 2.1 zvucnike ``jazz sistem jy3002`` i na njima mi se cuje zvuk sa radio stanice neke a ponekad se cuje samo zujanje. Ne znam sta da radim sa njima da li da ih bacam ili to nekako moze da se ukloni pa ako neko zna u cemu je problem neka mi kaze. UNAPRED HVALA!!!
Nije ti dobro uzemljenje, blizu ti je TV antena, posebno ako imas kablovsku. Proveri uzazni dzek u zvucnu karticu. Ugasi kompjuter, izvadi i ponovo vrati zvucnu. Nemoj da bacas zvucnike, to nema veze sa njima:))
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Proveri da li ti je ispravan audio kabal kojim povezujes system i racunar.... i vidi da li je taj kabal mozda prolazi pored necega sto emituje jako el.magnetmo zrachenje... ___________________________________
Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja
To mi je struka... u neku ruku a u drugu nije. Elektronika zvučnika ponaša se kao AM prijemnik (ne FM!). Npr. svojevremeno, kada je Radio Beograd imao negde u munzeu-bataji predajnu antenu od cca 10kW, moji su profesori tvrdili da je dovoljno biti u blizini antene sa pravilno okrenutom gvozdenom motikom, da bi iz nje izlazio zvuk radio-emisije.... dakle, ako nije neka smetnja koju dobijaš baš putem lošeg uzemljenja kablovske instalacije, onda se radi o indukciji neke bliske predajne antene. Tu ti ništa osim doborog uzemljenja ili, postavljanja aktivnog dela zvučnika u bilo kakvu vrstu Faradejevog kaveza, neće pomoći. Eventualno, probaj da ih razmestiš i okrećeš jer je definitivno snaga EMT u nekoj tačci zavisna od ugla pod kojim dolaze... pa na 90 stepeni su najjači a na nuli nula.... također, probaj odspajanje bilo kojeg (SVIH) dolaznih kablova koji mogu da posluže kao antena (dial-up, zvučnika, produžni, mrežni itd) a kače se na računar... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
zvucna karta mi je integrisana u kompu i ima samo ona 3 ulaza( za mikrofon, zvucnike i za jos nesto) a TV kartu nemam i tv mi se nalazi jedno 2,5 metara od kompa sa kablovskom. A jel to ima nekakve veze sa produznim kablom ili mozda trebaju neki drajveri da se snime??? i bas mi nije najjasnije sta da uradim da bi otklonio taj problem...
Moze da ima veze sa produznim kablom, ako je neki kontakt lose zalemljen. Meni zvuci kao da negde nije dobro fiksirana masa, posto kazes da ti zuju. Mozda nije dobro gurnut dzek u zvucnu kartu. Proveri sve kablove. Izvadi i ponovo ukljuci. Vrti ih malo levo desno i sluisaj da li se menja zvuk.
@Pisko Stanujem na Zvezdari i iznad mene je predajnik Radio Beograda. Nemam pravo uzemljenje, vec je kucna instalacija samo nulovana. Kad stavim Moving coil zvucnicu na gramofon, vec na pola snage pojacala slusam neki radio samo tako. Dolazi su mi drugari iz tehnike Radio Beograda i rekli isto sto i ti - Samo Faradejev kavez i to celu sobu!!! Dusa me boli, zvucnica je Supex 9000, a ne mogu da je koristim.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: zvucna karta mi je integrisana u kompu i ima samo ona 3 ulaza( za mikrofon, zvucnike i za jos nesto) a TV kartu nemam i tv mi se nalazi jedno 2,5 metara od kompa sa kablovskom. A jel to ima nekakve veze sa produznim kablom ili mozda trebaju neki drajveri da se snime??? i bas mi nije najjasnije sta da uradim da bi otklonio taj problem..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.