Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Koje zvucnike ~100e
STRANA 1 OD 2  
OCz Koje zvucnike ~100e 16.03.2008. 21:14 T8793

status: user
broj poruka: 2900
Najvise bi voleo 5.1 sistem, bitno mi je da nisu veliki, sto manji to bolji jer nemam puno prostora na stolu za raspolaganje.
Znaci zvucnici za komp.

Znaci sta biste mi preporucili posto se u ovo ne razumem uopste,
Najvise mi treba za muziku znaci, to je najbitniji faktor, da je zvuk sto kvalitetniji.
Sad kazem okvirno 100e, ali eto moze eventualno i nesto preko ako se isplati, tj. ako bih dobio nesto vise za ne mnogo para vise.

Druga bitna stavka je u stvari vise pitanje, kako izgleda `output` ili kako se vec zove to, znaci ono sto guram u komp iz zvucnika seljacki receno.
Da li je isto kao i kod nekih jeftinih zvucnika koje npr. dobijem uz komp ? znaci taj izlas.

I da, jako bitna stavka, da li 5.1 sistem, ima neki `levi i desni` zvucnik ?
Ovo mi je bitno zbog CM Musketeer-a ovo:

http://www.extrememhz.com/Coolermaster/MusketeerII/Big/IMG_1965.JPG

Posto preko njega mogu da pojacavam levi i desni zvucnik, ne bi da on izgubi svoju funkciju.

I jos jedno pitanje...
Verovatno bi uzeo i zvucnu karticu, jer bi ako guram u nju zvucnike, to bi izgledalo isto kao da guram u plocu samo ide u nju, ovo isto pitam posto Musketeer-a povezujem tako sto ide u plocu za zvuk pa u njega, znaci treba da fizicki izgleda isto ako me razumete.

Aj, molim za preporuke, Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LochGarman eh... 16.03.2008. 23:13 #48012

broj poruka: 54
Za 100tinak jura, tesko mozes da uzmes nesto pristojno (verovatno si i sam toga svestan) na cemu ces moci da uzivas u muzici :) Ako ti je najbitnija muzika, zasto pobogu 5.1 ?

Bolje da das 100tinak eura na 2.1 sistem koji ce sigurno davati kvalitetniji zvuk nego neki 5.1 sistem. Evo recimo, ja imam u sobi 5.1 i 80% vremena slusam muziku na njemu. Zvuk koji daju je ok ali su bili placeni prilicno dosta novca pre par godina. Da sam tada znao ovo sto sada znam, pre bi dao pare za neki HI-Fi sistem ili eventualno kvalitetniji 2.1 sistem. Bilo mi zao da se odreknem 3 zvucnika,sta ces, alavost u srcu :)

Moje licno misljenje je (mozda se neko i ne slozi sa time ali ukusi su razliciti), pametnije je dati pare za dosta mocniji 2.1 sistem nego za losiji 5.1 sistem ako ces na njemu pustati uglavnom muziku (i poneku igricu,film..). Mozda bi se cak odlucio i za kupovinu polovnog 2.1 sistema ali iz najvise klase (vidjao sam po oglasima Altec-e 2.1 za oko 120e koji su izuzetno jaki i daju najpriblizniji zvuk jednom Hi-Fi sistemu). Jer ipak, 5.1 sistemi su pravljeni za filmove i igrice a najmanje za muziku. Izvor nizih frekvencija je drugacije koncipiran nego na Hi Fi sistemima (odvojen woofer) a takodje nemaju definisan srednji opseg frekvencija koji je jako bitan za muziku. Takodje, kada na 5.1 pustis muziku, slusaces obican stereo signal ali rasporedjen na 5 (mada se cesto desi i na 4) zvucnika, sto ce reci da sa vise zvucnika i ne dobijas bas surround zvuk :) A uz to, zadnji sateliti su uglavnom predvidjeni za efekte (sto ce reci odredjeni opseg visokih frekvencija) i ne snalaze se gotovo pa nikako sa muzikom :)

Seljacki receno, zove se `Bananica` :) ili Stereo Dzek 3.5mm :) kako god :) a izgleda ovako :

http://www.cybermarket.co.uk/ishop/923/shopscr1798.html

Uglavnom je isto :) Ako si audiofil i imas neki ozbiljan sistem, onda kupujes specijalne kablove koji kostaju vise nego prosecan 5.1 sistem i onda ti dzekovi izgledaju `slicno` ali ne i isto :)

5.1 sistem dobija obican signal koji zavisi od toga kakav je izvor zvuka (mp3, DVD..) mada je moguce da ce tvoj MusketeerII zadrzati funkciju koju je ranije imao, nisam 100% siguran ali cenim od oka da bi trebalo :)

Ovo zadnje te uopste nisam razumeo :)

kojetoje altec lansing 16.03.2008. 23:17 #48013

broj poruka: 108

altec lansing je mercedes...

ako te ineteresuje slusanje muzike, mozda bi trebao
da razmislis o sistemu bez woofer-a - ako ti je bitan
realan zvuk...jer woofer daje nerealne basove...
da se razumemo to zvuci dobro ali nije realno...
LochGarman Naravno 16.03.2008. 23:21 #48015

broj poruka: 54
Za muziku je najbolji Hi Fi sistem.

Mada kolko vidim, covek ima oko 100e i skucen prostor :) za te pare i ne moze da se kupi neko pristojno pojacalo sa 2 dobra zvucnika. Druga stvar- i ako uspe negde da iskuka zvucnike i pojacalo, opet - to zahteva odredjeni prostor i poziciju u sobi :) mozda se zato i odlucio za kupovinu 2.1/5.1 sistema ..
OCz re 16.03.2008. 23:31 #48016

Hm, ok, ovako razumeli smo se da se moze uzeti bolji 2.1 sistem nego 5.1 sistem za slicne/iste pare, sto je i logicno.
Igram igre, uglavnom poznatije naslove i aktuelne novitete i to, ali 90% kad mi je upaljen komp slusam muziku.
Sad, nisam nesto preterano zahtevan, a i kako mogu da budem kad se u zvucnike ne razumem uopste.
Ne trazim nista preterano jako, vec nesto gde cu osetiti kako da kazem, malo kvalitetniji zvuk i uopste receno, da je zvuk bogatiji nego u odnosu na neke obicne zvucnke od 1000din.
Znam od prilike kakva je razlika jer imam neki...ne znam ni ja sta je sistem ili muzcka linja koja je stara 10god sigurno ali je dosta jaka ima 250-300W i kad je muzka stavljena jako tiho oseti se kvalitet i jacina zvuka u odnosu na neke `fung fu` zvucnike.
Znaci to je od prilike nesto sto bi i trazio od zvucnika samo da su za komp znaci.

Ok onda, sta bi mogao uzeti za ovakvu moju potrebu, ajde da gledamo 2.1 sistem onda ?
Za koliko love bi mogao da uzmem nesto ovako ( znaci nista preterano cisto da je iole kvalitetniji zvuk i bogatiji/jaci ) to je ono sto trazim

Hvala na odgovorima za sada .

Inace, da, vidim da se dosta spominje taj Altec, stekao sam utisak da je dosta popularan ovde.
Ognjeni Re: re 16.03.2008. 23:44 #48018

broj poruka: 4521
LOGITECH
Z-2300 najkvalitetnijij 2.1 zvucnici koje mozes naci za normalne , kucne korisnike..200w , extra kvalitetni i jasni , 160e...malo se isprsi i uzivaj.

Ajd uzdravlje :)

:: Hm, ok, ovako razumeli smo se da se moze uzeti bolji 2.1 sistem nego 5.1 sistem za slicne/iste pare, sto je i logicno
:: Igram igre, uglavnom poznatije naslove i aktuelne novitete i to, ali 90% kad mi je upaljen komp slusam muziku
:: Sad, nisam nesto preterano zahtevan, a i kako mogu da budem kad se u zvucnike ne razumem uopste
:: Ne trazim nista preterano jako, vec nesto gde cu osetiti kako da kazem, malo kvalitetniji zvuk i uopste receno, da je zvuk bogatiji nego u odnosu na neke obicne zvucnke od 1000din
:: Znam od prilike kakva je razlika jer imam neki...ne znam ni ja sta je sistem ili muzcka linja koja je stara 10god sigurno ali je dosta jaka ima 250-300W i kad je muzka stavljena jako tiho oseti se kvalitet i jacina zvuka u odnosu na neke `fung fu` zvucnike
:: Znaci to je od prilike nesto sto bi i trazio od zvucnika samo da su za komp znaci
::
:: Ok onda, sta bi mogao uzeti za ovakvu moju potrebu, ajde da gledamo 2.1 sistem onda
:: Za koliko love bi mogao da uzmem nesto ovako ( znaci nista preterano cisto da je iole kvalitetniji zvuk i bogatiji/jaci ) to je ono sto trazi
:: Hvala na odgovorima za sada
:: Inace, da, vidim da se dosta spominje taj Altec, stekao sam utisak da je dosta popularan ovde.
rasha44 Altec Lansing 16.03.2008. 23:56 #48021

broj poruka: 1492
Daleko je od mercedesa, ali je vrlo poznata firma i pravi pristojne zvucnike.
Sad, ja sam subjektivan, jer imam Hi-Fi stereo uredjaje a za komp koristim Teac PowerMax 500 2.1 sa posebnim pojacalom. Kad radim sa SoundForge-om, onda ukljucim slisalice direktno u zvucnu karticu.
Ovaj model Altec Lansing je dobio vrlo dobre ocene na nekoliko sajtova. Evo ti link, pa pogledaj sam.
http://techgage.com/article/altec_lansing_fx4021/
Na Berzi pogledaj gde mozes da ga kupis. Uzmi zvucnu Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i imaces odlican zvuk za tvoju sobu.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

OCz re 17.03.2008. 00:09 #48023

Ovaj Logitech deljuje kickass, sad sam odgledao par review-a na netu i sve su reci hvale.
I odgovara mi sto se tice velicine, jedino, mislim da mi je ne potrebna tolika snaga ( 200W ?)

Te onda, nalazim da bi mi licno vise odgovarao ovaj Altec, 100e je + 40e bi bila Creative kartica koju sam sve jedno i planirao uz zvucnike, prva opcija bi me izasla 200e+ sto nalazim da mi je mnogo da dam ako zvucnike necu da pojacam ni do 50% snage.

Sad jedino, kod ovog Altec-a pise da je ukupna snaga 46W to mi deluje sad malo u odnosu na onih 200W Logitech-a, koliko je tih 46W ustvari mocno ?
Znam da sam vec rekao da ne trazim nesto sto ce mi lomiti prozore od jacine zvuka, ovo cisto pitam kao neka orijentacija.
markopvict Ognjeni jel to sistem.... 17.03.2008. 00:10 #48025

broj poruka: 4515
Slusao sam Logitech 2.1 sa bassom od 10 incha ne znam tacno koji je model ali izuva .... ako ti to upada u budzet ... Uzimaj .... Koristio sam i Altec ATP3 i ATP 5(nerealno pravi bassove. Na pr. kad se podize win pa od onog `Welcome` zvuka mi se treso prozor) .... odlicni su...

5.1 nikako nemoj da kupujes... pogotovo za 100e

Ja kuci imam stereo Sony Amp. i 2x 7 incha( bass) Visaton costum made kutije....
Ne bih to menjao.... vec 7 godina se svakim danom odusevljavam tim zvukom
Zvucna mi je Creative Live 5.1

D O D A T A K!
Uh sad sam video da si vec napisao post.....
Ne znam dal neko zna model Alteca nesto slicno kao ATP3 samo sto je woofer okrenut licem, a ne ka podu ????
To je sasvim pristojno za tebe recimo a cena ne moz da bude veca od 50-60E

Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: re 17.03.2008. 00:16 #48027

Nije problem da li ces ti njih pojacati i do 50%( cisto sumnjam jer su brutalno jaki za kucu) ...ne prodaje zvucnike i ne cini kvalitet to sto ima 500w ili 1000w nego pored snage(koja je na drugom mestu ) , kvalitet, jasnoca zvuka, niskih, visokih tonova....Ne moze ni jedan od tih ruznih ,dovratnih, preslabih 2.1 Alteca da se poredi sa ovim Logitechom....

p.s. imas i u crnoj i u srebrenoj ako ti znaci nesto + 60e nije uopste puno za razliku u kvalitetu naspram Z 2300

:: Ovaj Logitech deljuje kickass, sad sam odgledao par review-a na netu i sve su reci hvale
:: I odgovara mi sto se tice velicine, jedino, mislim da mi je ne potrebna tolika snaga ( 200W ?)
:: Te onda, nalazim da bi mi licno vise odgovarao ovaj Altec, 100e je + 40e bi bila Creative kartica koju sam sve jedno i planirao uz zvucnike, prva opcija bi me izasla 200e+ sto nalazim da mi je mnogo da dam ako zvucnike necu da pojacam ni do 50% snage
:: Sad jedino, kod ovog Altec-a pise da je ukupna snaga 46W to mi deluje sad malo u odnosu na onih 200W Logitech-a, koliko je tih 46W ustvari mocno ?
:: Znam da sam vec rekao da ne trazim nesto sto ce mi lomiti prozore od jacine zvuka, ovo cisto pitam kao neka orijentacija
OCz re 17.03.2008. 00:23 #48029

Hm, da razumem.
Slazem se da izgledaju brutalno i sigurno su vrh, samo je to sto me odvaja od njih stvar da nisam nikakav pro sto se tice zvuka i verovatno ako bi slusao neku pesmu sa njih pa onda sa nekih jeftinijih ne bi to ni znao ako mi neko ne kaze.
A uz takve zvucnike mora da ide i kartica i to u najmanju ruku ova Creative Xtreme Audio.
A to mi je 200e i vise, mislim da ipak trazim nesto sto je zadovoljavajuce a da me ne izadje vise od 150e sa karticom.
Otvoren sam za jos kombinacija ako ih ima.
Uglavnom sam stekao neku predstavu kako treba da razmisljam i sta da trazim, za sada i imam ova dva u opciji, s tim da tu neku prednost ima Altec zbog cene.
rasha44 Kolika ti je soba? 17.03.2008. 00:25 #48030

To je vrlo bitno. 46W je za slusanje za kompjuterskim stolom vise nego dovoljno.
Evo ti primer. Pre 100 godina, u prethodnom zivotu, u sobi 3x4 sam slusao muziku na lampaskom pojacalu od 10W. Kasnije sam to `pojacao` sa Sony receiverom i zvucnicima od 20W. Sve se culo i jos je bilo jako. Vec dugo imam pojacalo 2x100W sinusa, uz odgovarajuce zvucnike, i nikad ga ne dizem preko 50% snage.

I da tebi i ostalima bude jasna jedna stvar. Svi wooferi u svim kompjuterskim kompletima, cak i u onim najboljim, farbaju zvuk (nabudzen je bez potrebe).

Nightbird

Ognjeni Re: re 17.03.2008. 00:29 #48032

Onda uradi ovo sto sam i ja...pre godinu dana sam isto imao 100e budzet za zvucnike...Razmisljao sam da li 2.1 , da li da skupljam pare za skuplje, da li neke 5.1. do 100e ....i na kraju sam uzeo Creative 5.1 T6100..prelepi su, 5.1 su, imaju 75 ili 80w ( nisam ih nikad ni vise od pola pojacavao zbog komsija) ,i moram da priznam da sam ocekivao krs za te pare ali sam se prijatno iznenadio, imaju fin i kvalitetan zvuk za te pare,jak wufer( ovo sve govorim za kucne potrebe a kao sto i primecujem OCZ skoro imamo iste potrebe)...i sa Creative X-fi audio karticom imam sasvim dobar zvuk,zadovoljan sam...(naravno da bih uzeo z-5500 da mogu ali ipuste zelje :) )....tako da to ti je moja preporuka....za manje od 120-130e ces imati super zvucnike i zvucnu

:: Hm, da razumem
:: Slazem se da izgledaju brutalno i sigurno su vrh, samo je to sto me odvaja od njih stvar da nisam nikakav pro sto se tice zvuka i verovatno ako bi slusao neku pesmu sa njih pa onda sa nekih jeftinijih ne bi to ni znao ako mi neko ne kaze
:: A uz takve zvucnike mora da ide i kartica i to u najmanju ruku ova Creative Xtreme Audio
:: A to mi je 200e i vise, mislim da ipak trazim nesto sto je zadovoljavajuce a da me ne izadje vise od 150e sa karticom
:: Otvoren sam za jos kombinacija ako ih ima
:: Uglavnom sam stekao neku predstavu kako treba da razmisljam i sta da trazim, za sada i imam ova dva u opciji, s tim da tu neku prednost ima Altec zbog cene.
OCz re 17.03.2008. 00:38 #48035

Ok razmislicu i o njima ovako deluju dosta solidno, soba mi je po nekoj mojoj proceni 3x4m ili 3.5x4.5m tako nesto odprilike.

Sutra cu joj detaljnije da prelisam na netu posebno za svaki i videcu sta ce mi najbolje leci,
hvala zaista na komentarima pomoglo mi je dosta za sada.
drzacomp a sta mislis o ovome? 17.03.2008. 00:45 #48038

broj poruka: 359
http://www.geniusnetusa.com/newdetaprodtw.php?idsubcate=19&idcate=6&idprod=24

Slusao ih i poprilicno su dobri. Cena je oko 100eur, preporucujem. Da sebi uzimam - uzeo bih te.
Valja voditi racuna o jos nekoliko stvari:
- male zvucnike koji daju kvalitetan zvuk neces naci (pogotovu ako pricamo o basevima i rasponu do 500kHz)
- vec znas da za dobar hi-fi ili hi-end treba dati jos dosta para za zvucnu da bi to iole imalo smisla (zaboga, na profi uredjajima ugradjuju samo osnovne komande da bi izbegli sum koji proizvodi svaka elektronska komponenta)
- stereo sistem ne treba potcenjivati. ako je dobar - mnogo je bolji od prosecnih 5.1
- sto se tice izlaza i konekcije svejedno je da li je `bananica` ili su cincevi - lako se nadju/naprave adapteri

Kad se setim u kakvoj kompresiji dolazi mp3 i sa kakvim kvalitetom onda mi je prosto zao sto sam svojevremeno kupio pioneer pojacalo i jamo zvucnike...

Razmisli i ne trosi mnogo novaca, ili ako bas hoces a ti pukni `iljadarku!
drzacomp zaboravih... 17.03.2008. 00:51 #48040

broj poruka: 359
...da snaga koju proizvodjaci deklarisu nije ono sto se nekad zvalo (a ne znam da li je jos uvek tako) `sinusnom` snagom... tako da je vrlo moguce da se tih 200W koje su napisane odnose na odredjenu frekvencu (npr. 1kHz najcesce sto nema mnogo veze sa realnim zvukom) ili jos gore da deklarisana `snaga` ustvari predstavlja potrosnju zvucnog sistema, snage otpora itd. :)
Ako se javi neko strucniji razresicemo misteriju sinusne, zvucne, RMS i ostalih `snaga`...
Ognjeni Re: zaboravih... 17.03.2008. 00:57 #48043

Ono sto si mislio pod tim jeste peek snaga zvucnika...RMS je realna snaga zvucnog sistema a oni trikovi i prljave fore kojima se prozovodjaci sluze samo da bi prodali neupucenim korisnicima i koriste ih na nekim krs sistemima gde na kutiji pise...snaga 2000w ili snaga 5000w a zvucnici kostaju 30e ...To sto pise na kutiji 5000w jeste Peek, maximalna snaga zvucnika koju on moze da proizvede ( makar to bilo u jednoj desetini delica sekunde) ...i to je otrpilike beznacajan podatak,realna snaga je nesto sasvim drugo....

p.s. ti genius zvucnicii su sasvim ok za te pare, ali taj jeftini pokusaj imitacije drveta mi je toliko degutantan da ih ne bih stavio u sobu ni da mi plate.

:: ...da snaga koju proizvodjaci deklarisu nije ono sto se nekad zvalo (a ne znam da li je jos uvek tako) `sinusnom` snagom... tako da je vrlo moguce da se tih 200W koje su napisane odnose na odredjenu frekvencu (npr. 1kHz najcesce sto nema mnogo veze sa realnim zvukom) ili jos gore da deklarisana `snaga` ustvari predstavlja potrosnju zvucnog sistema, snage otpora itd. :
:: Ako se javi neko strucniji razresicemo misteriju sinusne, zvucne, RMS i ostalih `snaga`...
viper re 17.03.2008. 01:11 #48044

broj poruka: 61
Mislim da bi trebao da pogledas Microlab zvucnike, konkretno pro1 ili pro2, neverovatan zvuk. 2.0 sistem, verovatno best buy do 100 eura, vrede verovatno vishe :)
markopvict hehe 17.03.2008. 01:17 #48045

broj poruka: 4515
RMS ... to je snaga na kojoj zvucnik svira lepo....a koliko zvucnik moze da reprodukuje to je Max power(peek)! Svakako da je RMS bitniji. Video sam sistem sa 2000 PMPO( STA JE pmpo ??@?!?!???@!?@ wati a na njmu jedinica za bass od 2`

Ako oces bassove da osetis u grudima ispod 8 incha nista... A tu tvoju sobicu popunice i jedna 6-ica. znaci preporuka ti je neki sitem 2.1 do 60-70e. Izbegni ATP 5(AKO IH IMA U PRODAJI) kod nas su svi sa greskom, crkaVaju visokotonci!

Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja

rasha44 Microlab 17.03.2008. 01:33 #48047

Ovi zvucnici imaju 2x30W RMS snage. Sasvim dovoljno za tvoju sobu. I imaju jos dve vazne stvari, posebno pojacalo i drvene kutije.
Ali, najvaznije je nesto sto stalno ponavljam (vec sam sebi dosadio). Ponesi
2 - 3 CD-a muzike koju najradije slusas. Ako nemas, pozajmi. U radnji trazi da ti puste da njih cujes. Ne pakovane Mp3 snimke, koje drze u kompjuteru.
Tako ces se najbolje odluciti sta ti najvise odgovara. Od svih ovih saveta odaberi dva ili tri sistema koji ti deluju prihvatljivo, pa put pod noge od radnje do radnje. Ne budi lenj, isplatice ti se.

Pozz.

Nightbird

DaSickSyst 5.1 17.03.2008. 01:47 #48048

broj poruka: 2909
Creative Inspire P5800 - na izgled nista posebno,ali za kvalitet zvuka im dajem cistu desetku.

DaSickSystem

pajsgudgud Yamaha 17.03.2008. 10:03 #48054

broj poruka: 3742
Ja cu pokusati da te ubedim u neso sasvim drugo. Generalno nisam za za ove kompjuteraske zvucnike, mada postaju sve bolji i bolji. Ja bih ti preporucio da uzmes Yamahine monitore zaboravih koji su model, ali znam da imaju 40W sinusa.
To su dve kutijice nista vece od kutije za subwoofer. Studijsku su zvucnici upitanju tako da bilo koji 5.1 sistem ne moze da im prismrdi. Da, nisam napomenuo da je sistem 2.0.
Prvi put kad sam cuo zvuk najezio sam se. Veruj u zivotu nisam cuo tako cist zvuk i takav balans medju tonovima. Od min do max nema diztorzije. Sad, znam da imas 100jura, ali ako skupis jos toliko imaces besne zvucnike koje ces drzati na 1/3 snage, a kad budes pravio zurke neces brinuti dal ce da probiju.
a sta ti ja znam...

medijum Altec 17.03.2008. 13:39 #48062

broj poruka: 17
Ako ti ne treba nesto previse jako nema lepseg zvuka od altec lansinga 2100. Verovatno je naslednik 4121 odnosno 4221 ili noviji fx 4021

BAnefi Bicu kraci od ostalih... 17.03.2008. 16:24 #48071

broj poruka: 114
Mislim da ces biti prezadovoljan sa z-2300...
A ako si bas resio 5,1 onda x-540.
Imaces dosta slabiji zvuk u odnosu na z-2300, ali jako kvalitetan i 5,1.
Definitivno Bestbuy.
Javi sta si kupio :)
B.F.

BAnefi .. 17.03.2008. 16:25 #48072

broj poruka: 114
Inace ove z-2300 prodaje neki tip u halo oglasima za 9800...
Mozda da jeftinije. ....
B.F.

Ognjeni Re: .. 17.03.2008. 16:35 #48074

Verovatno si to ti ....``zato ce i dati jeftinije`` .)

:: Inace ove z-2300 prodaje neki tip u halo oglasima za 9800..
:: Mozda da jeftinije. ...
:: B.F.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs