... Xwave S-09 са 1 GB меморије за 2400 динара. Лепо изгледа, ОК звучи, има радио, слушалице нису тотално ђубре, мада ја користим неке Филипс бубице. Имаш још пар сличних модела по сличној цени за +- 200-њак динара. Батерија доста траје, користи 1 ААА батерију, а ја сам узео неке Филипс од 900 mAh које трају доста дуго, гура се директно у УСБ порт без кабла и понаша се као флеш меморија, а добијаш и продужни да се не завлачиш иза кућишта. Наравно да има и неких недостатака: не могу да га закључам, екран му светли као новогодишња јелка пошто се на сваке 2 секунде смењује друга боја (од 5-6 могућих) али се екран брзо угаси кад се не дирају тастери.
За те паре је по мени ОК куповина, колико пара толико и музике
Najjeftiniji su ti oni MSI-jevi bez memorije (pa dodas SD po zelji) i, posto sam imao takav (nije crkao, imao je nezgodu koju nije imao sanse da prezivi), mogu reci da su vrlo korektne spravice. Nikakve napredne mogucnosti ali radi, trajanje baterije nije sjajno ali sam vidjao i gore, slusalice su glasne ali im je zvuk dosta los (klasika za jeftine plejere, a ako vec imas neke slusalice nije problem jer je pojacalo sasvim korektno) i brzina prebacivanja pesama ce ti zavisiti od kartice, sto znaci da bi trebalo da bude mnogo brze nego kod obicnih jeftinih plejera koji cesto ne mogu da izguraju pola megabajta u sekundi.
Doduse, mogu da ti preporucim i plejer koji sam uzeo pred Novu godinu za 2500: Sandisk Sansa m240 (1GB). Star je model, tako da ne znam da li ga jos ima, ali je za svaku preporuku u odnosu na konkurenciju slicne cene: bateriju (AAA) zaboravim kad sam promenio (u testu na Cnet-u su izmerili preko 18 sati reprodukcije), slusalice su dobre za plejer te cene (losiji niski i visoki tonovi, sredina vrlo pristojna), osim predefinisanih modova, moguce je i rucno podesavati ekvilajzer (kao na boljim muzickim stubovima ili Winampu), transfer je 2MB/s, plejer podrzava plejliste i odredjivanje favorita, a sam automatski sortira muziku po izvodjacu, albumu, zanru i godini, ima mikrofon... Najveca mana mu je ne posebno privlacan izgled i kuciste od jeftine plastike.
Na kraju, i savet sta da ne uzimas: Apacer Audio Steno AU240. Kupio sam sestri model od 2GB i, osim sto izgleda pristojno i radi, sve je lose. Slusalice su nikakve, pri tom se mora pojacati do kraja da bi u sobnim uslovima (bez pozadinske buke) zvucale dovoljno glasno, pri takvoj eksploataciji, baterija izdrzi mozda 3 sata, a puni se duze od toga, a transfer je oko 300KB/s.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.