Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
dts muzika problem...
STRANA 1 OD 1
markisha dts muzika problem... 22.02.2008. 21:56 T8317

status: user
broj poruka: 173

Pre nekoliko casova sam skinuo sa neta Simon & Garfunkel The Very Best DTS-Upmix,koji je u .nrg ekstenziji tezak 783 mb .Kada image podignem daemon tools-u pokaze mi da sadrzi 26 pesama svaka ima 24 mb,a pesme imaju .cda ekstenziju.I sad problem...
Kada pustim neku pesmu u aimp-u,winamp-u,vlc-u cuje se samo sum kao kod starih televizora kad izgube signal tv programa.
U MagicISO programu sam narezao cd sa istim materijalom kao audio cd i pustio na muzickom stubu i imao isti rezultat - sum.
Na kraju sam opet u Magic ISO konvertovao pesme u mp3 format, program ih je smanjio na ~3mb, pustio u raznim playerima i opet isto SUM!!!!!
Na torrent trackeru sa kog sam skinuo fajl isti je skinulo jos 80 ljudi i po komentarima na engleskom nisam video da iko ima slican problem,niti da ima bilo kakav problem sto se tice ovog materijala!
Dali neko zna kako bi mogao ovu muziku da reprodukujem normalno?
Kako da je arhiviram da mogu da je slusam mimo kompjutera a da ne izgubim na kvalitetu?

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Probaj ponovo. 23.02.2008. 00:32 #45142

broj poruka: 4266
Skini ponovo. Meni radi OK.

markisha Opet isto... 23.02.2008. 21:22 #45249

Poslusao sam te i danas sam opet skinuo isti fajl.Sve se isto desava...
Neznam dal mi treba neki poseban codec za ovakvu muziku?
Skinuo sam FLAC za lossless ali to nije isto.Neznam sta da radim....sumnjam da je problem neki nastao tokom skidanja fajl pa zbog toga nemogu da cujem sta treba da cujem,jer onda bi imao slicnih problema i sa igrama ili filmovima...

rasha44 Nero 24.02.2008. 00:03 #45270

broj poruka: 1492
Pazi, .nrg ti je Nero Image, a .cda extenzija za muzicke fajlove narezane na originalnom disku. Probaj da image narezes sa Nerom. Otvori glavni prozor Nero Burning Rom, ne Nero Express. Ukini prozor koji ti se pojavi, sa svim onim opcijama. Na gornjem toolbaru imas, ovim redom, File - View - Recorder. Klikni na Recorder i dobices opciju Burn image.
Dalje ces znati sta da radis.

Da bi ustedeo disk, slbodno ga rezi na Rewritable CD. U Winamp-u ili bilo kojem drugom playeru nadji Options, File Associations i cekni CDA. Morace da ti svira. Ako sve uspe, onda ripuj taj disk u koji hoces format, ili ga kopiraj na blank CD. Ako ne uspe, znaci da je fajl ostecen. Normalan CD, koji ces ovako dobiti, moze da svira i glupi Windows Media Player.

Nightbird

markisha Dzaba! 24.02.2008. 19:42 #45362

Sve sam uradio kako si rekao Rasho i opet isto.Onda je verovatno ostecen taj image koji sam skinuo...U svakom slucaju HVALA RASHO!!!!
Usput moze neko da mi posalje link gde isti ovaj materijal moze da se skine,voleo bi to da imam?
Unapred hvala!

ZZTop 01.03.2008. 12:33 #46023

broj poruka: 89
DTS ili Digital Theater System je kao sto ime kaze digitalni standard i ako tvoja zvucna kartica nema [a verovatno da nema] DTS dekoder/konverter onda taj zvuk nemozes ni cuti.
rasha44 Re: Dzaba! 02.03.2008. 14:50 #46169

broj poruka: 1492
Ovde imas The Essential Simon & Garfunkel na 2 CD.
http://music.katz.cd/download/1799445/Music/Simon-Garfunkel-The-Essential-Simon-Garfunkel-2003/
A ovde jos neke njihove starije albume:
http://music.katz.cd/search/simon+%26+garfunkel

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Sve sam uradio kako si rekao Rasho i opet isto.Onda je verovatno ostecen taj image koji sam skinuo...U svakom slucaju HVALA RASHO!!!
:: Usput moze neko da mi posalje link gde isti ovaj materijal moze da se skine,voleo bi to da imam
:: Unapred hvala
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs