Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Driver...
STRANA 1 OD 1
zandarm Driver... 22.02.2008. 18:31 T8313

status: user
broj poruka: 1454
Pozdrav. Zna li neko gde mogu da nadjem audio driver za GA-P35-DS3L plocu bez UAA (Universal Audio Architecture)?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
`Svadjanje preko interneta je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi. I ako pobedis i dalje si retardiran.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi vidi ovo 22.02.2008. 18:44 #45057

broj poruka: 852
vidi da li ovo pomaze
ima drajver za Realtek Azalia audio chip
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2629

ako ne probaj ovde

http://www.driversplanet.com/
Devize devize bonda elema

zandarm Re... 22.02.2008. 18:55 #45058

Na oba sajta imaju drajvere, ali sa UAA, ali hvala za trud.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
`Svadjanje preko interneta je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi. I ako pobedis i dalje si retardiran.

shkomi a jesi probao 22.02.2008. 19:13 #45062

sa gagabyteovog sajta onaj prvi drajver jer on ima i za UAA i za realtek, jesi probao taj da instaliras

zandarm Re... 22.02.2008. 19:19 #45063

Probao sam ranije i taj UAA mi je napravio problem sa onboard zvucnom kartom, tj. nisam imao zvuk sa nje, pa mi je zato i potreban driver bez toga.
Inace taj UAA je mnogim ljudima, isto kao i meni napravio grdne probleme.
Npr. instaliram ja driver sa cd koji ide uz plocu, a on ce meni zuti uzvicnik u device manageru, mamu li mu njegovu...

shkomi ok 22.02.2008. 19:32 #45067

nisam se susreo sa tim specificnim problemom, probao sam da pomognem. ali znas sta mi je sledece palo napamaet, deinstalirao bi drajver i pustio ga da sam pogleda na netu

cisto dok se neko ne pojavi sa konkretnijim resenjem

zandarm Re... 22.02.2008. 19:38 #45068

Kako sam da pogleda na netu?

shkomi sam 22.02.2008. 19:43 #45072

deinstaliras mu drajvere, restartujes ga, on ti prijavi novi hardver, i ponudi ti opcije za instaliranje drjavera, izmedju ostalog trala la da pogleda na netu

shkomi sam 22.02.2008. 19:44 #45073

deinstaliras mu drajvere, restartujes ga, on ti prijavi novi hardver, i ponudi ti opcije za instaliranje drjavera, izmedju ostalog trala la da pogleda na netu

zandarm Re... 22.02.2008. 19:46 #45074

Aaaaaa, ok, ok, nisam te razumeo.

VMARC UAA resenje problema 22.02.2008. 23:59 #45124

broj poruka: 9425
Problem sa UAA se najcesce javlja kada imate instaliranu i neku HD DX10 ATI Kartu, kojoj je takodje ovaj drajver neophodan za rad sa HDMI. Najlakse se resava ovako a ukoliko se drzite ove procedure pri instaliranju sveze kopije Windowsa, nece se ni javiti.

1. PRVO instalirati drajvere za graficku (kontra svim pravilima, jer je do sada vladalo pravilo da se drajveri za VGA instaliraju posle svih drajvera za MB).
2. Drajvere za ZVUCNU.
3. Sve ostale drajvere, plocu pa periferne uredjaje.

Ukoliko ste vec zaglibili u problem:

1. Skinuti drajvere za zvuk (u zanarmovom slucaju sa Gigabyte sajta), SA UAA drajverima.
2. Optakovati ih i rucno iz device menagera uputiti do foldera sa drajverom (u Gigabyteovom slucaju se drajveri za UAA dobijaju raspakovani u folderu, a ne u okviru one Microsoft update - hotfix arhive)
3. Ukoliko imate ATI DX10 grafiku i instalirate je posle drajvera za zvucnu, najverovatnije cete izgubiti zvuk. Sve sto trebate da uradite jeste da uninstalirate drajver za zvuk iz device menagera i uradite Scan for hardware changes ili jednostavno restartujete racunar. Windows ce sam prepoznati i instalirati drajver i zvuk ce proraditi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs