E ovako, imam logitech z-5500 i hocu da kupim Creativ X-Fi XtremeMusic (80E), naravno to treba povezati... Koji je najbolji tip konekcije i da li da se zaludjujem sa tim Spdif kablovima cine mi se skupim. Vidim da na zvucnicima imam tu optiku, tacnije neku rupicu iz koje sija neki laser pise spdif, medjutim ne vidim da ova gore navedena kartica ima isti izlaz... Pa ako neko moze da posalje neki link ili sliku tog spdif kabla... i koja duzina... I gde sve to da nadjem (po pristojnim cenama) HVALA svima B.F.
je u stvari konekcija za optički kabel, koji možeš naći po povoljnim cenama (odnos cena/kvalitet) u recimo firmi 4Audio u Bgd. Zapamti da i najkvalitetniji kabel pa bio on i od suvog zlata ima gubitke i distorziju slike i zvuka kada ih propustiš kroz njega, dok to kod optičkih kablova nije slučaj.
Optika je ipak za sada najsavršeniji oblik povezivanja.
Ja koristim Bang & Olafson optičke kablove dužine 2m i sve to radi jako dobro, nećeš pogrešiti ukoliko kupiš recimo Oehlbach u gore pomenutoj firmi.
Ja sam vezao komp preko spdif-a na Resiver, fenomenalan zvuk, isto ti preporucujem. Inace i nije toliko skup kablic, ja sam pr enekih 2god. platio ako se dobro secam oko 20e, a sto se tice tvoje kartice treba da znas da spdif nije samo optika vec imas i digitalni izlaz koji moze biti u obliku(najcesce) najobicnijeg kompozitnog dzeka ili kao u slucaju tvoje karte(ako se ne varam) u obliko malog dzeka, narodski receno bananice, a na drugom kraju ti treba obican kompozitni da bi sve to povezao sa Z5500. Preporuka svakako, bas sbog pomenutog sistema koji imas, oni imaju svoj odlican THX procesor zvuka, tako da digitalnim povezivanjem ces da ih max. iskoristis, a ne da ti karta vrsi procesiranje!
Znaci koliko sam te rzumeo Shone ti mislis da ja u opste ne kupujem kartu vec da samo povezem sve to sa SPDIF optickim kablom na moju plocu i to je to... Ako sam dobro razumeo. Hvala u svakom slucaju. B.F.
Uz navedenu karticu dobijas `FlexiJack` koji ti mogucava spajanje DTS/THX zvucnika putem koaksijalnog kabla ili optickog kabla [u zavisnosti od modela FlexiJack adaptera].
Kao sto je Kobayashi vec rekao optika je bolje resenje ali ni koaksialni kabal nije los. Kod tog tipa zvucnika razliku izmedju ta dva tipa konekcije neces osetiti.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.