Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Creative X-Fi XtremeMusic
STRANA 1 OD 1
Equinoxe Creative X-Fi XtremeMusic 17.02.2008. 00:36 T8223

status: user
broj poruka: 12057

Kupio sam danas ovu karticu i prvo što sam pomislio, `E mentolu,ti si mislio da imaš dobru karticu (Audigy ES) !`.

Nije da je Audigy ES loš. Dobra je to kartica, al softver njen ne bi komentarisao, posle mesec dana smaranja sa njim i morao sam da instaliram onaj Softver od A2 budžen da radi na A1.

Prosto sam zabezeknut i upucan koliko je dobar zvuk za ovom karticom, i to pre nego što uključite 24-bit crystalizer ili neke efekte. Sve je čisto, bez šumova i izobličenja u celom zvučnom spektru. Bas je sjajan, odmeren (naravno može da se pojača infinite), čist i bez brujanja. Presek`o sam se posle pokretanja Call of duty 4. Razneo sam sobu sa snajperom i bombama svuda unaokolo. Haos !!!

Inače, veliki sam fan instrumentalne muzike, i kad sam čuo `moje` benchmark Vangelisove stvari `Ask the mountains`, `Rachel`s song` i `Message`....oceko sam se. Smaram vas verovatno, al razlika je neverovatna, pravo uživanje.
Iz mojih Altec Lansing 251 čujem sada jasno neke izuzetne tonove, koji su ranije bili skoro neprimetni ili izobličeni....

.....fantastična kartica
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze E pa, može centrala da pogreši jednom, ali ne 100 puta... 17.02.2008. 01:13 #44340

broj poruka: 568

zainteresovao si me u full-u, posto sam spremio optičke kablove za povezivanje kompova sa Nakamichi kućnim bioskopom i Bosse kutijama, kažeš da ima dosta razlike ?
Pošto je to zadovoljstvo i da li imaš neki smor sa drajverima, softverom i sl ?
Baci neki koristan link.

Pozzz i uživaj i za mene.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
liman XXL 17.02.2008. 01:30 #44344

broj poruka: 812

Equinoxe Re: 17.02.2008. 01:39 #44345

@KaiserSoze
Najbolji naš film ikad: `Balkanski špijun` !!!

...`a šta nije vam jasno, e biće vam jasno....j.`

Nikakvih problema nema sa drajverima. Ni x64 ni x86. Neki likovi su na bench forumu kukali kako nemaju softver za XP, ko ih šiša kad ne gledaju šta kupuju i ne znaju šta u paketu treba da dođe. Ja sam regularno dobio u bulk pakovanju karticu, 2 CD-a sa drajverima (XP i Vista), uputstvo za povezivanje i onu nalepnicu. Ništa mi više i ne treba. Ako imaš komp sa 4 GB rama, skini nove drajvere za XP sa creativa i to je to.

reviews
http://guru3d.com/article/sound/265/
http://www.hothardware.com/Articles/Soundblaster_XFi_XtremeMusic/

Na ovom dole bolesnom sajtu imaš sve instalacione diskove svih Creative kartica od Live!-a.
http://badboy.hub.io/

KaiserSoze Thx man... 17.02.2008. 01:45 #44347

broj poruka: 568

nećemo da te menjamo.

Pozz
endrem pitanje 17.02.2008. 02:32 #44355

broj poruka: 224
Da li ima razlike izmedju audigy2 zs i xfi extreme music u kvalitetu zvuka?
Xfi ima 24 crystalizer,da li bas popravlja zvuk?

psihoyu re 17.02.2008. 03:02 #44359

broj poruka: 1191
Jel su ti tvoji Altec zvucnici 2.1 ili 5.1 ?
Koja je razlika izmedju Xfi Music i Gamer?
Ja imam sad intergrisanu Soundmax i Jazz 9940. Dal bi dobio poboljsanje extra sa nekom od Xfi kartica ?

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

Equinoxe Re: 17.02.2008. 03:30 #44361

X-Fi je bolji od svakog Audigy-ja.

Moji AL 251 su 5.1. (Total System Power: 90 Watts (45 Watts RMS)).
Ma kakav soundmax! Ako voliš da čuješ kvalitetan zvuk, i imaš dobre zvučnike (što Jazz 9940 svakako jesu) i imaš viška 80-tak evra, molim te kupi ovu sotonu. Tek ćeš da vidiš šta sve ti zvučnici mogu. Ima da rastavlja patos !!!

Iskreno za onaj low cost X-Fi Audio model ne mogu da tvrdim, vidim da njega ljudi izbegavaju.

Ja ću da zaratim sa komšijama. Imaš želju da stalno pojačavaš....Meni je bas na woofer-u možda na 1/4. I ne planiram to da diram.
Equinoxe Re: 17.02.2008. 03:32 #44362

Inače čuo sam sve kartice iz Audigy familije sa dobrim zvučnicima. On je sasvim OK. Dok ne čujete X-Fi. Ima da slušate mjuzu ceo dan.

Mrvi asfalt !!!

BAnefi Koja kartica 17.02.2008. 14:19 #44390

broj poruka: 114
Ajde da iskoristim ovu temu pa da pitam nesto...
Ja imam logitech z-5500 i povezao sam ih na neku gigabyte plocu od 150 eura...
DA li cu imati neku promenu zvuka ako kupim neko od tih kartica i koju da kupim...
Ako mi nekako neko moze objkasniti kakva ce promena biti, jer se sve to cuje kristalno cisto i jako, jedino sto mogu da primetim je da vufer ne rdi mozda bas kako treba (moze i jace). Takav sam utisak stekao.
I jos jedna svar kojim kablom povezati sve to?
Hvala, i izvinite sto sam upao u temu... mozda se neko i pronadje nesto za sebe...

B.F.

BAnefi Koja kartica 17.02.2008. 14:24 #44391

broj poruka: 114
Ajde da iskoristim ovu temu pa da pitam nesto...
Ja imam logitech z-5500 i povezao sam ih na neku gigabyte plocu od 150 eura...
DA li cu imati neku promenu zvuka ako kupim neko od tih kartica i koju da kupim...
Ako mi nekako neko moze objkasniti kakva ce promena biti, jer se sve to cuje kristalno cisto i jako, jedino sto mogu da primetim je da vufer ne rdi mozda bas kako treba (moze i jace). Takav sam utisak stekao.
I jos jedna svar kojim kablom povezati sve to?
Hvala, i izvinite sto sam upao u temu... mozda se neko i pronadje nesto za sebe...

B.F.

ZZTop 01.03.2008. 13:57 #46032

broj poruka: 89
BAnefi

Promena zvuka shodno promeni uredjaja je svakako prisutna ali ne znaci da ces je osetiti. Zvuk je jako individualna stvar te ti niko ne moze dati konkretan odgovor dok ti sam svojim culnim sposobnostima ne osetis.

Sto se tice samih kartica Creative moze vrlo lako da bude los izbor. Pogledaj modele i opise iz ovog cenovnog ranga proizvodjaca Terratec, M-Audio i Yamaha. Na netu ces naci gomilu uporednih testova gde ces videti koja kartica ima najbolje tehnicke karakteristike, a ono sto tebi najvise odgovara opet zavisi samo do tvojih culnih sposobnosti.

Da ti ne napravim konfuziju dao bih ti jednostavniji primer. Ovaj primer konkretno nema veze sa temom iako ima slicnosti ali je dobar pokazatelj tehnickih i ljudskih mogucnosti. Elem, ljudsko uvo cuje raspon od 20 do 20000 herca. Uredjaji koji imaju karakteristike savladavanja vecih ili menjih frekfencija su tehnicki svakako bolji ali cemu kada taj boljitak nije opipljiv. Tako i ti kada kupujes zvucnu kartu i zvucnike imas neki genetski limit prepoznavanja jasnoce zvuka koji je razlicit od osobe do osobe te tako svoju kupnju prilagodjavas svojim potrebama tj. mogucnostima.

- - - - - - - -

bax2003

Lepo iskustvo, drago mi je da si zadovoljan. Mozda ti test nije najbolji jer Vangelis [kralj klavijatura ili covek klavir kako ga zovu] proizvodi uglavnom elektronsku muziku te je jako tesko odrediti sta je kvalitetno kada nemamo predstavu kako to zvuci uzivo. Cilj svakog Hi-Fi sistema je upravo to - da priblizi zvucnu reprodukciju sto blize onoj koju slusamo uzivo. Za neki povrsan test se mogu koristiti takve kompozicije ali one samo mogu dati informacije o kvalitetu zvucnika da reprodukuju neki zvucni opseg ali ne i potvrdu o izoblicavanju zvuka. Ja recimo u tu svrhu koristim Elektropionir kompoziciju od Darkwood Dub-a i neke kompozicije od Katye Chilly. Za sveukupni kavlitet najbolje je koristiti dela majstora klasicne muzike ako ih slusas uzivo i znas kakav kvalitet imaju.

U svakom slucaju odlicna kupovina. Uzivaj u novom zvuku.

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs