Trebao bi uskoro da kupim Logitech Z5500 (koji ce mi doci kao osvezenje posle Genius 3600, koji je pre radio), a trenutno imam muzicku Creative Audigy 2. Hocu da kupim muzicku karticu koja ce moci da mi ove zvucnike tera bez nekih velikih problema (prvenstveno mislim na muziku). Procitao sam da su ove dve muzicke kartice jako dobre (mada neko kaze da je dobra i X-Fi Xtreme Gamer, mada sam sumnjicav prema njoj). Mislim da 100e za muzicku nije malo ali opet znam ni da to nije nesto ozbiljna kupovina ali opet... Treba mi savet. Hvala unapred
Licno da biram, uzeo bih x-fi music , jer sam nju i planirao al sam zbog nedostatka `vremena` uzeo x-fi audio....naravno ne mogu se ni porediti po kvalitetu, ja sam extra zadovoljan sa ovom, tako da sa music edition + z-5500 ( koja je cena trenutno, koliko si platio i gde ? posalji mi na mail ako neces ovde ) bices odusevljen
Creative X-Fi XtremeMusic je jako dobra kartica, sa boljim odnosom signal/šum u odnosu na Audigy seriju, sa dodtatim kristalajzerima zvuka i još nekim zezancijama. Kao i uvek drajveri su shit (mislim na one koji dolaze na CD-u), pa treba odmah skoknuti i skinuti nove.
Moj savet ti je da uživaš sa tvojom Audigy 2 karticom i ne bacaš pare. Za čisto uživanje u muzici sa novim zvučnicima i podrškom u igrama Audigy 2 je sasvim dovoljan. Onaj ko nema neku dobru zvučnu i ne žali para Creative X-Fi XtremeMusic je dobra kupovina.
E-MU 0404 je kartica za profesionalnu obradu zvuka. Zaboravi.
4 Ognjeni Z5500 cu platiti oko 27000 din. (voleo bi da ih nabavim iz Amerike, gde su oko 230e ali zao mi da maltretiram coveka da vugli 30kg). Naravno, preko drugara.
4 bax2003 Mislio sam tu karticu (E-MU 0404) jer je cena 100e, a cena X-Fi XtremeMusic je oko 80-tak eura, pa reko ako je bolja sto da ne.
:: 4 Ognjen :: Z5500 cu platiti oko 27000 din. (voleo bi da ih nabavim iz Amerike, gde su oko 230e ali zao mi da maltretiram coveka da vugli 30kg). Naravno, preko drugara. :: :: 4 bax200 :: Mislio sam tu karticu (E-MU 0404) jer je cena 100e, a cena X-Fi XtremeMusic je oko 80-tak eura, pa reko ako je bolja sto da ne
heheh pa dobro kad ti neces, jel mogu ja da ga maltretiram :)..salim se.. hvala
A kako ces ti da vezes te tvoje z5500, mislim pitam zato sto bi ti moja preporuka bila da ide preko optike(pass through), na taj nacin ces da izbegnes procesiranje zvuka same zvucne karte te ce vec sam THX procesor logitech-a da odradjuje sve, steta da ne upotrebis njihovu pravu snagu koja se upravo ogleda u samom kvalitetu zvuka samog logitech-ovog, da ga nazovem risivera, tako da je po meni bacanje para na neku skupu zvucnu kartu!
Ja imam kuci Aiwa risiver, i vezao sam ga upravo tako, veruj mi ima razlike i tekako(do duse on je dolby pro logic II, nema thx, ali....).
Nemoj da bacas pare bez potrebe.Ja imam Audigy 2, a prijatelju sam montirao X-Fi Extreme Audio. Xtreme serija je odlicna, ali tesko da ces cuti bilo kakvu razliku.
Daj te pare za neku dodatnu komponentu, ako ti treba, ili ih stekuj za sutra, kad budu pocele da izlaze nove serije procesora i grafickih.
Pa imam tu muzicku Audigy 2 i mislio sam da kupim drugu-bolju. Ako bi ostavljao Audigy 2 onda bi je povezivao kablovima sa Z5500. Ne kontam kako preko optike? Daj savet, vidim da si bolje upucen i znas vise. Unapred hvala
4 rasha44 Ne znam koju drugu komponentu da menjam osim ploce (ASUS M2N-E, nije SLI) koju bi promenio kad stigne 780a chipset (imam AMD 5600+, 2 GB DDR2, 8800GT,... sto mislim da je OK i da necu skoro morati da menjam, nadam se). Neki savet? Zato sam sad mislio ako ce nesto pomoci da menjam tu muzicku jer cu napokon kupiti te zvucnike i mislio sam da se vise ne patim sa zvukom. Hvala svima na savetima
Raspravljao sam se sa prijateljem koji mi kaze, tj. ubedjuje, me on da skoro nema razlike izmedju integrisane muzicke i npr. Audigy 2 (koju ja imam). On ima Genuis zvucnike 3600W (one drvene) i kaze da ne bi cuo razliku. Ja sam mu rekao da je gluv i da razlike ima i to dosta ali ne vredi da se raspravljam sa njim (kaze mi da se gubi na performansama racunara i da je racunar sporiji-ja mislim suprotno). E sad, mozete li mi vi pomoci da uverim coveka da ima pogresna ubedjenja i da je u zabludi. Hvala unapred svima
:: :: Pa imam tu muzicku Audigy 2 i mislio sam da kupim drugu-bolju. Ako bi ostavljao Audigy 2 onda bi je povezivao kablovima sa Z5500. Ne kontam kako preko optike? Daj savet, vidim da si bolje upucen i znas vise. Unapred hval :: :: 4 rasha4 :: Ne znam koju drugu komponentu da menjam osim ploce (ASUS M2N-E, nije SLI) koju bi promenio kad stigne 780a chipset (imam AMD 5600+, 2 GB DDR2, 8800GT,... sto mislim da je OK i da necu skoro morati da menjam, nadam se). Neki savet? Zato sam sad mislio ako ce nesto pomoci da menjam tu muzicku jer cu napokon kupiti te zvucnike i mislio sam da se vise ne patim sa zvukom :: Hvala svima na savetim
Audigy 2 je zaista odlicna kartica ali daleko od toga da je blizu X-fi carticama a pogotovo music edition kartici...ako si planirao, samo ti to uzmi i bices miran duze vremena
Citam na forumu sta pise za zvuk i naletim na ovo: http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=7368&forid=16&katid=2 Sad se razmisljam da kupim tu Yamahu i KEF zvucnike. Generalno ce mi raditi isti posao kao i Z5500 (samo se nadam da ce muzika biti kvalitetnija). Eto... Saveti? Yamaha+KEF ili Z5500?
:: Raspravljao sam se sa prijateljem koji mi kaze, tj. ubedjuje, me on da skoro nema razlike izmedju integrisane muzicke i npr. Audigy 2 (koju ja imam). On ima Genuis zvucnike 3600W (one drvene) i kaze da ne bi cuo razliku. Ja sam mu rekao da je gluv i da razlike ima i to dosta ali ne vredi da se raspravljam sa njim (kaze mi da se gubi na performansama racunara i da je racunar sporiji-ja mislim suprotno) :: E sad, mozete li mi vi pomoci da uverim coveka da ima pogresna ubedjenja i da je u zabludi :: Hvala unapred svim
Razlika je itekakva. Prvo, integrisane karte u velikoj vecini slucajeva imaju slabiji izlazni i ulazni signal. Drugo, posto su manje imaju i slabiju elektroniku. Ne mogu ni da se porede sa samostalnim karticama. A to da se gubi na performansama racunara je cista glupost.
@Sta ste mi sad uradili, bolje da ni ne znate... Posto znas da sam ja pokrenuo taj topic (uz malu pomoc ostalih forumasa), nema potrebe da ti naglasavam sta bih ja kupio da sam na tvom mestu.
Hvala na odgovoru. Bio sam u pravu za zvucnu (sad samo da prosledim link drugaru).
4 rasha44 Koji je Yamahin receiver i KEF zvucnici u pitanju? Odgovara mi cena (nadam se da mogu da nadogradim sistem) (kolika je snaga) Imao sam tako nesto pre na papiru pre 2 godine (Yamaha A/V receiver i Wharfedale zvucnici ali sam morao da odustanem jer je cena bila oko 2500e) Hvala
A/V Receiver RX-V361. On je najjeftiniji, negde oko 20.000 din. Ja sam ih zvao pred kraj prosče godine, jer je jedan moj drugar hteo da kupi slican komplet. Tad su mi ponudili kombinaciju koju sam naveo u onoj prici o Hi-Fi uredjajima. Ne znam da li jos uvek imaju to po tim cenama.
Idi na njihov sajt `www.4audio.co.yu` pa pogledaj. Mozes da skines i cenovnik u exell formatu. Mislim da je najbolje da ih zoves telefonom i raspitas se. Ako vise nemaju taj najjeftiniji KEF model , mislim da imaju i Yamaha 5.1 komplet.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.