Može li mi neko objasniti šta se dešava? Naime, imam integrisan zvuk na matičnoj (ASUS 5PL..1394 i grafika je integrisana), kada priključim zvučnike (5.1 ...ništa posebno) stvara se buka na svim zvučnicima , pojačava se npr. kretanjem miša...
Integrisani zvuk kupi šum od ploče. To ih jebe. Često se dešava da se taj šum pojačava (vremenom) i da zvuk jednostavno rikne. Kupi makar Creative X-Fi Xtreme Audio (40€) i ne brigaj.
Decekiran ili uradi mute na LineIN, i AUX za integrusu. Odmah da napomenem da ovo samo ublazava problem ali ga ne resava sasvim, jedino resenje je da zabodes neku pa makar i najjeftiniju zvucnu u pci slot. Taj famozni sum sa ploce zna stasno da iritira kad su zvucnici ukljuceni volume na ~50% a trenutno ne svira nista od multimedije.
odradi i `mute` za cd-rom (mislim da se odnosi na analog play). secam se da sam nivo buke o kome pricas smanjio za 70-80% otrprilike. tj. odvrni pojacalo, udji u podesavanja za zvuk i cekiraj mute jednu po jednu stavku (ukljucujuci i advanced options) i tako ces doci do najjeftinijeg resenja. Ako ne valja, pare u dzep i u kupovinu...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.