Pozdrav, trenutno se dvoumim izmedju Logitech 2.1 z2300 i Jazz speakers 5.1 j9940, oba imaju po 200w ukupne snage, s tim sto logitech ima 120w woofer i 2x40 satelite, a jazz 100w woofer a ostalo sateliti. Log je oko 14500 a jazz oko 16500 dinara. Postoji li neko bolje resenje od ova dva sistema do 20000. Ima li nekih iskustava sa drugim proizvodjacima????????? Nije mi bitno da li je 2.1 ili 5.1, bitno je da ima sto jaci bas. Znam da su Logitech z5500 najbolji izbor ali nemam para za njih.......
Sve te firme što spopminjete su amateri za zvučnike. Ne gledaj ništa drugo osim Altec Lansing PT6021.Od Logitech-a uzmi miša i tastaruru, a zvučnike od firme koja se bavi isključivo proizvodbjom zvučnika.
Druze, Z-5500 je izvanredan Hi-Fi sistem, za te pare najbolji. AL (ALPro) je smesan u odnosu na Acoustica Research, Yamaha, Teac, Bowers & Wilkins, Bose...
- R a v e n L o r d -
:: Sve te firme što spopminjete su amateri za zvučnike. Ne gledaj ništa drugo osim Altec Lansing PT6021.Od Logitech-a uzmi miša i tastaruru, a zvučnike od firme koja se bavi isključivo proizvodbjom zvučnika :: :: ::
E ovaj sony bas izgleda dobro. Cekaj, hoce li on moci da se koristi kao 2.1, da li stvarno woofer i zvucnici imaju po 155w, nesto su mali za toliku snagu. E a ako neko ima na prodaju polovne z5500 neka javi, to je isto dobra opcija.
:: :: :: :: E ovaj sony bas izgleda dobro. Cekaj, hoce li on moci da se koristi kao 2.1, da li stvarno woofer i zvucnici imaju po 155w, nesto su mali za toliku snagu :: E a ako neko ima na prodaju polovne z5500 neka javi, to je isto dobra opcija
On jeste 2.1 sistem (sony). Postoji isti model sa vecim subwooferom i snagom od po 180W. On kosta oko 24000. Mozda zvucnici deluju malo... Ne znam...?
Ovo je najveca glupost koju sam cuo. Ocigledno nisi nikada cuo bilo koje kvalitetnije Logitechove zvucnike kao Z-2300 ili Z-5500... A te Altecove tanke satelite necu da komentarisem... 12W prema 40W kod Z-2300... Vidim da Altec MX5021 ima satelite iste jacine kao Logitech Z-2300 jedino sto Altec ima znatno slabiji woofer, ali oba sistema su THX potvrdjeni tako nisam siguran koji daje bolji zvuk. Oba sistema su best-buy samo je pitanje koji brend i dizajn vise volis...
:: Sve te firme što spopminjete su amateri za zvučnike. Ne gledaj ništa drugo osim Altec Lansing PT6021.Od Logitech-a uzmi miša i tastaruru, a zvučnike od firme koja se bavi isključivo proizvodbjom zvučnika :: :: ::
:: Ovo je najveca glupost koju sam cuo. Ocigledno nisi nikada cuo bilo koje kvalitetnije Logitechove zvucnike kao Z-2300 ili Z-5500..
Dugo sam razmisljao da li uopste da se ukljucim u diskusiju, posto vidim toliko oprecnih misljenja. Za ova 2 - 3 meseca, koliko sam na forumu, cesto sam se pitao da li je neko od vas (i koliko vas) ikad cuo zaista dorbro, pravo kucno ozvucenje. MACHINE je pomenuo da je Altec Lansing Pro (ne kompjuterska verzija) smesan u odnosu na ozbiljnije firme, da ih ne pominjem ponovo, i apsolutno je u pravu. AL je bio IN i bio je odlican `70 i `80, kad su pravili velike zvucnike za ozvucavanje koncetara, za studije za snimanje muzike i za kucnu srednju klasu. Posle toga su ga presisali mnogi.
Ljudi, voleli vi to ili ne, svi ovi kompjuterski zvucnici su igracke u odnosu na ozbiljne uredjaje za reprodukciju zvuka. Najjeftinija pristojna kucna varijanta u ovom trenutku (u Beogradu) je Yamaha A/V Reciever (20.000 din.) i najjeftiniji KEF 5.1 komplet (12.000 din.). Ako hocete odlican zvuk, onda na tu Yamahu kacite Mission, Tanoy ili neke druge zvucnike u toj klasi, prema tome koji vama licno bolje zvuce. Necu da spominjem Hi-End uredjaje, tipa Lin Sondek (od 35.000 funti, pa navise) i druge.
I to je to. Govoriti o kvalitetnim i kvalitenijim uredjajima tipa koji vi pominjete, moze samo u poredjenju sa drugim kompjuterskim zvucnicima. Nijedan od tih plastikanera nije ni prosao pored ozbiljnih audio uredjaja.
Izvinjavam se ako sam nekoga naljutio, nije mi bila namera. Samo sam hteo da se neke stvari najzad rasciste.
Verovatno si mislio na Tannoy sa 2 `n`. Ja sam skoro poslusao neke multisistemce sa rezonatorima od viseslojne presovane bananine kore, kostaju Boga. Jedan ortak koji je audiofil ima AR 4.1 multisys konfiguraciju od crnog drveta vezanu na Yamaha pojacalo, preko Gyna audio karte, trostruki shirmovani kablovi sa pozlacenim konektorima i Roland VR klavijaturu
- R a v e n L o r d -
:: :: Ovo je najveca glupost koju sam cuo. Ocigledno nisi nikada cuo bilo koje kvalitetnije Logitechove zvucnike kao Z-2300 ili Z-5500.. :: :: Dugo sam razmisljao da li uopste da se ukljucim u diskusiju, posto vidim toliko oprecnih misljenja. Za ova 2 - 3 meseca, koliko sam na forumu, cesto sam se pitao da li je neko od vas (i koliko vas) ikad cuo zaista dorbro, pravo kucno ozvucenje. MACHINE je pomenuo da je Altec Lansing Pro (ne kompjuterska verzija) smesan u odnosu na ozbiljnije firme, da ih ne pominjem ponovo, i apsolutno je u pravu. AL je bio IN i bio je odlican `70 i `80, kad su pravili velike zvucnike za ozvucavanje koncetara, za studije za snimanje muzike i za kucnu srednju klasu. Posle toga su ga presisali mnogi :: :: Ljudi, voleli vi to ili ne, svi ovi kompjuterski zvucnici su igracke u odnosu na ozbiljne uredjaje za reprodukciju zvuka. Najjeftinija pristojna kucna varijanta u ovom trenutku (u Beogradu) je Yamaha A/V Reciever (20.000 din.) i najjeftiniji KEF 5.1 komplet (12.000 din.). Ako hocete odlican zvuk, onda na tu Yamahu kacite Mission, Tanoy ili neke druge zvucnike u toj klasi, prema tome koji vama licno bolje zvuce. Necu da spominjem Hi-End uredjaje, tipa Lin Sondek (od 35.000 funti, pa navise) i druge :: :: I to je to. Govoriti o kvalitetnim i kvalitenijim uredjajima tipa koji vi pominjete, moze samo u poredjenju sa drugim kompjuterskim zvucnicima. Nijedan od tih plastikanera nije ni prosao pored ozbiljnih audio uredjaja :: :: Izvinjavam se ako sam nekoga naljutio, nije mi bila namera. Samo sam hteo da se neke stvari najzad rasciste :: :: Nightbird :: :: ::
Ma, nema na cemu. Ja volim da popu kazem pop a bobu bob. Ispustio sam jedno `n` slucajno. Ja imam Tannoy Cambridge - 100W sinusa po zvucniku - guraju do 150W bez izoblicenja, vec 20 godina. Sad Tannoy ima novu serija, koja je po recenzijama `boli glava`. Acoustic Research su nekad bili top, onda su malo pali, pa se opet povratili.
Ja ne kupujem nista novo iz dva razloga. Prvi je, naravno, otpor novcanika, a drugi sto za Hi-End uredjaje moras da imas i pravu sobu. Svaka kinta koju bih ubacio u sobu 4x4, u kjoj su svi audio i video uredjaji, plus TV i kompjuter, bila bi bacena jer ne bih mogao da cujem taj kvalitet koji sam platio.
I ja sam se zeznuo u kucanju za ortaka: ima Roland VA-7
- R a v e n L o r d -
:: Ma, nema na cemu. Ja volim da popu kazem pop a bobu bob. Ispustio sam jedno `n` slucajno. Ja imam Tannoy Cambridge - 100W sinusa po zvucniku - guraju do 150W bez izoblicenja, vec 20 godina. Sad Tannoy ima novu serija, koja je po recenzijama `boli glava`. Acoustic Research su nekad bili top, onda su malo pali, pa se opet povratili :: :: Ja ne kupujem nista novo iz dva razloga. Prvi je, naravno, otpor novcanika, a drugi sto za Hi-End uredjaje moras da imas i pravu sobu. Svaka kinta koju bih ubacio u sobu 4x4, u kjoj su svi audio i video uredjaji, plus TV i kompjuter, bila bi bacena jer ne bih mogao da cujem taj kvalitet koji sam platio :: :: Bice bolje narednom zivotu:)) :: :: Pozdrav :: Nightbird :: ::
ali nije strasno. Covek je trazio savet sta da kupi do 20.000 dinara, a mi mu `zavaljujemo` desetine hiljada evra. Neka, bar ce znati na cemu je. I, da zacinim jos malo. Ozbiljne zvucne kartice za profesionalnu kompjutersku obradu zvuka, krecu od 2.000 € pa navise i nema ih kod nas. Nightbird
kako ti se cini onaj LC6550GP sto si pazario? Jesi li mozda proveravao napone unimerom? Meni za te pare pod onim uslovima deluje i vise nego OK!
- R a v e n L o r d -
:: ali nije strasno. Covek je trazio savet sta da kupi do 20.000 dinara, a mi mu `zavaljujemo` desetine hiljada evra. Neka, bar ce znati na cemu je :: I, da zacinim jos malo. Ozbiljne zvucne kartice za profesionalnu kompjutersku obradu zvuka, krecu od 2.000 € pa navise i nema ih kod nas. :: Nightbird :: ::
Uradjen je odlicno. Finising bas kako treba. I, sto je najvaznije, jedva se cuje. Nisam ga merio, ali za onu konfiguraciju je super. Razmisljam da ga kupim sebi, iako mi Chieftec od 450W radi bez problema.
BTW, kad smo kod zvuka, prijatelj mi se odusevio Creative X-Fi karticom. Odjednom su mu prosvirali Altec Lansing zvucnici, ne znam koji mu je model - neki stariji 2.1 sistem.
Nightbird
:: kako ti se cini onaj LC6550GP sto si pazario? Jesi li mozda proveravao napone unimerom? Meni za te pare pod onim uslovima deluje i vise nego OK :: :: :: - R a v e n L o r d -
Sto se tice kucnih kartica ja nisam cuo bolju od Creative AWE64 Gold (ISA nazalost) i deluje mi najblize profi ili studijskim karticama, ima odlican S/N ratio
- R a v e n L o r d -
:: Uradjen je odlicno. Finising bas kako treba. I, sto je najvaznije, jedva se cuje. Nisam ga merio, ali za onu konfiguraciju je super. Razmisljam da ga kupim sebi, iako mi Chieftec od 450W radi bez problema :: :: BTW, kad smo kod zvuka, prijatelj mi se odusevio Creative X-Fi karticom. Odjednom su mu prosvirali Altec Lansing zvucnici, ne znam koji mu je model - neki stariji 2.1 sistem. :: :: Nightbird :: :: :: kako ti se cini onaj LC6550GP sto si pazario? Jesi li mozda proveravao napone unimerom? Meni za te pare pod onim uslovima deluje i vise nego OK :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - ::
ali mnoge od nas ubija struja. Kupis dobar uredjaj i prikljucih ga na mrezu bez punog uzemljenja (samo nulovana) i mozes da se slikas. Ja sam na Zvezdari, ispod brda. Gore je jak predajnik i zbog njega ne mogu da koristim Supex 900 moving coil glavu za gramofon. Vec na pola snage pojacala ulazi mi neki radio program, iako imam poseban modul za Supex, jbg. Dolazili su mi drugari iz firme i konstatovali da je jedini nacin da od sobe napravim Faradejev kavez. Ili da zakopam 2 bojlera i vucem liniju na treci sprat. Pored dragih komsija, to je malo tezi zahvat.
Sad kad snimam nesto sa vinila na komp, moram da podesim sto slabiji mogu ulaz, pa posle da ga u Forge-u peglam. Naravno, ne sa Supex vec sa Stanton moving magnet glavom.
E a mogli bismo da otvorimo i novu temu pa da se svima lepo objasne jasne i logicne razlike izmedju `kompjuterskih` zvucnika i pravih hi fi ceda, pa da `vise` ne bude kojekakvih postova gde ljudi slepo veruju samo u jedne sisteme, ili ti marke istih.
Ja sam napisao da je Z5500 odlicna kupovina za te pare koje je covek spreman da izdvoji i mislim stvarno mi je bilo mrsko da odgovaram na to da je recimo moj denon+mission sigurno mnogo bolji od tih `Altec Lansinga`, al eto vi ste tu, samo da dam podrsku(razumemo se).
Da li je to ShoneE od `burek brigade`? Ako jeste, imamo zajednicku poznanicu V. kod Kalisa i nekoliko puta smo razgovarali telefonom i razmeniivali mailove.
Pozz. Nightbird
:: E a mogli bismo da otvorimo i novu temu pa da se svima lepo objasne jasne i logicne razlike izmedju `kompjuterskih` zvucnika i pravih hi fi ceda, pa da `vise` ne bude kojekakvih postova gde ljudi slepo veruju samo u jedne sisteme, ili ti marke istih :: :: Ja sam napisao da je Z5500 odlicna kupovina za te pare koje je covek spreman da izdvoji i mislim stvarno mi je bilo mrsko da odgovaram na to da je recimo moj denon+mission sigurno mnogo bolji od tih `Altec Lansinga`, al eto vi ste tu, samo da dam podrsku(razumemo se) :: :: Pozz!
:: Da li je to ShoneE od `burek brigade`? Ako jeste, imamo zajednicku poznanicu V. kod Kalisa i nekoliko puta smo razgovarali telefonom i razmeniivali mailove :: :: Pozz :: Nightbird :: :: :: E a mogli bismo da otvorimo i novu temu pa da se svima lepo objasne jasne i logicne razlike izmedju `kompjuterskih` zvucnika i pravih hi fi ceda, pa da `vise` ne bude kojekakvih postova gde ljudi slepo veruju samo u jedne sisteme, ili ti marke istih :: :: :: :: Ja sam napisao da je Z5500 odlicna kupovina za te pare koje je covek spreman da izdvoji i mislim stvarno mi je bilo mrsko da odgovaram na to da je recimo moj denon+mission sigurno mnogo bolji od tih `Altec Lansinga`, al eto vi ste tu, samo da dam podrsku(razumemo se) :: :: :: :: Pozz!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.