Pomoc... Gigabyte GA-P35 DS3P i 5.1 pod Vistom x64
STRANA 1 OD 1
jlkmaniac1
Pomoc... Gigabyte GA-P35 DS3P i 5.1 pod Vistom x64
30.12.2007. 13:31
T7260
status: user broj poruka: 64
Joj samo problemi .. :D Ajd da predjem na ovu moju muku... Sve je lepo povezano skinuti najnoviji driveri... sads sledi ono glavno 5.1 mi radi u dvd filmovima, HD-DVD i BluRay-Ripovima medjutim nece da me radi Winamp cuju se samo Front zvucnici.. e sad kad stikliram sledeca polja u software-u od ploce [Slika.1] tada mi radi u winampu ali mi je nekako cudno surround zvucnici nesto mutno se cuju i kao da imam neki Exo. Isto tako kad stavim da mi Enviroment bude na Rom [Slika.2] isto mi se cuje nesto cudno tj. isto ima neki exo i osetno je slabiji zvuk... Ljudi pomagajte ako mozete.. tj. ako neko zna kako sta.. gde treba... Unabpred zahvalan...
Kažeš da ti DVDovi daju 5.1 zvuk, zato što imaju podršku za taj sistem. A Winamp, preko koga slušaš MP3 muziku ima STEREO signal, znači, normalno je što čuješ samo na dva zvučnika. Ukoliko pazariš DVD-Audio, koji su užasno retki kod nas, onda bi čuo muziku na svim zvučnicima.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Ma prijatelju moze da proba sta mu volja ali DVA (stereo ima dva kanala levi i desni) kanala su dva kanala ne mogu biti PET. DVD ima PET kanala i to je to.
E sad ako zeli da cuje stereo kanale i na svim (prednjim i zadnjim) zvucnicima to moze ali to nikako nece biti saraund nego samo stereo.
Cak sata vise nece ni svi filmovi da imaju 5.1, buduci da domaci gusari DVD-ove rezu od DivX-a, a domaci izdavaci se ne trude previse oko zvuka sto je i razumljivo s obzirom na cenu filmova na trafiki.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: Jesi probao da u Winamp-u u plug-ins pa output, pa wave out da staviš umesto Microsoft Sound Mapper-a staviš tvoju karticu :: ::
Environment stavi none tj. nista (sve ostalo barem meni ima eho). Kad stikliras Speaker fil zvucna ti samo rasprdi stereo zvuk na sve zvucnike i to bi trebalo normalno da radi. Jel ti imas dva kompa pa ti na jednom radi sve normalno na XP a na ovom drugom sa vistom ne radi sve kako treba ili si dig`o vistu pa ti vise ne radi kako treba ? Jesi proverio da ti se nije zeznuo neki kabl ? Da nisi instalirao neko cudo uz kodeke za vilmove ? Ima gluposti koje mozes mahinalno da instaliras uz kodeke za filmove i posle ti drndaju zvuk..
Meni se Audigy 1 karticom imam zvuk na svih 5 satelita (5.1). Samo kad se u EAX konzoli i Surround mixer-u sve lepo podesi. Ako je u pitanju 5.1 izvor (DTS, DVD Audio itd.) onda se zvuk raspoređuje po kanalima onako kako je snimljen.
Inače zvuk se primetno promeni i pojača kada u Winampu stavim umesto Microsoft Sound Mapper-a moj Audigy, i zamo sam to i preporučio.
posalji mi svoj mail, poslacu ti pluginove za winamp koji ti omogucavaju da se sve cuje na svih 5 zvucnika i naravno, kratko i jednostavno uputstvo da sve to podesis.
poz!
Nikolas every day 4 us something new...
EDIT: zaboravih da napomenem, kada ukljucis ta okruzenja, ti prakticno menjas jacinu zvuka u odredjenim frekvencijama, npr, pojacavas/utisavas basove ili trebl, menjas jacinu srednjih tonova, itd.. drugim recima, menjas zvuk... isto ti je i sa ekvilajzerom. npr, meni stoji opcija bass, znaci pojacani su tonovi na nizim frekvencijama i oni ce se jasnije cuti od ostatka... nadam se da si shvatio poentu
ucini sebi uslugu i iskljuci okruzenje. dovoljan ti je ekvilajzer...:)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.