Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
5.1 sistem za preporuku
STRANA 1 OD 1
vaikiki 5.1 sistem za preporuku 27.12.2007. 23:58 T7231

status: user
broj poruka: 304

ovih dana sam namerio da pazarim neki 5.1 sistem za DVD player i kad sam video sta sve ljudi proizvode i sa kakvim ciframa se gadjaju zgrozio sam se (zvucnik od 5 inca ima 10000w i tako to)

tako da mi definitivno treba preporuka
to ce biti smesteno u sobi 7x5 m

sta moze da bude naj za toliku sobu do 250E

Hvala unapred
pozz

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: 5.1 sistem za preporuku 28.12.2007. 00:28 #37404

broj poruka: 1492
Za takvu sobu ti treba nesto ozbiljno. Sve zavisi od toga da li tvoj DVD player ima i analogni ili samo digitalni izlaz za zvucnike. U svakom slucaju, vecina zvucnika koji se prodaju u kompjuter radnjama su igracke. I sam si video sta sve pise o jacini zvucnika, kojesta.

Ako hoces nesto zaista dobro, onda su to Kef, Tanoy, Yamaha i slicni zvucnici. Zaboravi na razne Genius, Altec Lansing i sl. Idu u `4Audio` u Carlija Caplina 33 i vidi sta oni imaju. Samo te upozoravam, spremi se da se razbolis kad vidis sta sve ima od uredjaja. Cene necu ni da spominjem, ali mozda ces naci nesto pristojno za te pare.
Srecno.

Nightbird

imarkovic .. 28.12.2007. 17:37 #37477

broj poruka: 19009
Ja bih ti preporucio Mission ili Tapco, lep izgled, odlican kvalittet zvuka, cene su srednje, i definitivno bih se slozio sa rashom sto se tice Kef-a, Tanoy-a, ne i Yamaha-e..

Pogledaj u 4Audio, a imas i BCCaudio, u zgradi direktno preko puta sajma, Bul.Vojvode Misica, a imas i BGBstudio, u Brankovoj, malo posle brankovog mosta sa desne strane, kod multikom-a, pa odaberi, sigurno ima nesto za tebe...
Pisko in between days 28.12.2007. 20:46 #37506

broj poruka: 6650
Znaš šta? Na koji to dvd plejer kačiš? Ove današnje od 30€? Šta to koji q slušaš pa ti treba zmajko od 5.1 sistema za kutiju šibica od 7×5 metara? Kupi si slušni aparat, a ostaje ti i za dobar 5.1 sistem. Ni jedna od tih bednih skalamerija od dvd plejera koji se danas proizvode u najžućoj ekonomiji sveta, nema pravi kvalitet zvuka, zbog kojeg bi vredelo žrtvovati za savršene zvučnike. Ako misliš da njih nakačiš na još nešto kvalitetnije.... onda ok. Jednostavno, mislim da kupuješ ferari 2008, ali da ga voziš ibarskom magistralom, petkom popodne....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

grr grdno greshish sinko.. 28.12.2007. 21:45 #37511

broj poruka: 242
zvucnici su naj bitnia komponenta audio sistema

vaikiki re 28.12.2007. 23:36 #37515

pa trenutno imam ono sra**e od sky vision-a skoro sam uzeo dobar tv sad cu ovo pa cu onda kad malo skupim jos kesa promeniti i dvd ili cu kaciti na komp videcu uglavnom nisam mislio bas na hi-end 5.1 sistem nego nesto od malo boljih igrackica tako da kazem
tipa
GENIUS
GHT-S200

JAZZ SPEAKERS
J9940W

tako nesto
rasha44 Bacas pare 29.12.2007. 00:17 #37520

Mislim da bacas pare i da je Pisko tu u pravu. Ako ides jedno po jedno, svaka bolji uredjaj trazi kvalitetnije dodatke, u tvom slucaju zvucnike. Nisam spominjao Mission, Bose i ostalo da te ne bih uvaljivao u vecu dilemu.
Posto hoces bolje igracke, onda ti preporucujem Jazz J9940W. Evo ti link, pa pogledaj test.

http://www.technoyard.com/hardware/audio-devices/j9940/page_1.html

Nightbird

vaikiki RE 29.12.2007. 00:29 #37522

Pa izgleda dobro a i hvale dga samo ne znam koja je razlika izmedu onog sa w i bes w

rasha44 Jos jedan link 29.12.2007. 01:21 #37530

Evo ti jos jedan link, pa procitaj sta kazu korisnici doticnih Jazz zvucnika.
Nisam ih slusao, posto imam dobro, pravo kucno stereo ozvucenje, ali sumnjam da ces za te pare naci nesto bolje.
Pozdrav.
Nightbird

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs