Molim vas za pomoc. Povezao sam PC WIN10 sa smart TV putem HDMI kabla. Prilikom gledanja filma zvuk dobijam sa PC zvucnika a ja bih voleo da to bude sa TV-a jer tamo imam povezan suround. Ima li mogucnosti da to promenim.
Desno dugme na zvucnik u system tray-u Open sound settings Choose your output device ".Naziv TV-a". AMD audio device.
Ako gledas npr. preko VLC playera, a neces da diras default zvucnu u Win-u: Tools, Preferences, Audio: Output module: DirectX audio output Device: ".Naziv TV-a". AMD audio device
Kliknes na Save, iskljucis VLC i ponovo ga startujes.
U prvom ne daje mi opciju naziva TV tj. nista osim Speakers i realtek digital U VLC stavio sam DirektX audio output ali u device isto samo realtek output digital mi nudi
Onda moras da instliras drajvere sa AMD sajta za graficku. Dole kod zvucnika ti nece dati naziv TVa, vec AMD HDMI Audio.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Catalina
:: U prvom ne daje mi opciju naziva TV tj. nista osim Speakers i realtek digita :: U VLC stavio sam DirektX audio output ali u device isto samo realtek output digital mi nud :: :: ::
Verovatno zavisi i od TV-a. kod mene uredno pise Samsung (Nvidia High Definition Audio)
:: Onda moras da instliras drajvere sa AMD sajta za graficku. Dole kod zvucnika ti nece dati naziv TVa, vec AMD HDMI Audio :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: macOS Catalin :: :: :: :: U prvom ne daje mi opciju naziva TV tj. nista osim Speakers i realtek digita :: :: U VLC stavio sam DirektX audio output ali u device isto samo realtek output digital mi nud :: :: :: :: :: ::
Tacno. Ako nije prikcen nikakav uredjaj na HDMI, onda prijavljuje AMD HDMI. Ako prepozna uredjaj, onda ispise njegov naziv, eventualno u nastavku nesto u fazonu Over AMD HDMI, tako nekako... Moja greska.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Catalina
:: :: Verovatno zavisi i od TV-a. kod mene uredno pise Samsung (Nvidia High Definition Audio :: :: :: Onda moras da instliras drajvere sa AMD sajta za graficku. Dole kod zvucnika ti nece dati naziv TVa, vec AMD HDMI Audio :: :: :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: :: macOS Catalin :: :: :: :: :: :: :: U prvom ne daje mi opciju naziva TV tj. nista osim Speakers i realtek digita :: :: :: U VLC stavio sam DirektX audio output ali u device isto samo realtek output digital mi nud :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.