igla, nema sta drugo, sem napajanja :) pitaj na hi-files.com domacem forumu.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
evo ga vule, strah i trepet, ajde de pricajte o iglama i plocama/kondenzatorima itd., prodje mi stivo kroz ruke pre neki dan, izbacili 25god. ediciju pa rekoh da podelim na nazovi muzickoj temi, kad ono neki se uvredili .)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
(``Girlfriend is better``, he, he!), ako se radi o ``analognom`` gramofonu (turntable, gramophone, phonograph). Ukoliko nije riknuo motor (narocito direct-drive tipa, sto se desava jako retko), popravicemo.
Verovatno može da se popravi, samo je pitanje isplativosti, ali ako ipak to ne bude slučaj, ja imam topao predlog za nov gramofon: Audio-Technica AT-LP120X USB Skoro sam se malo ponovio i prezadovoljan sam dobijenim za novac koji sam dao. Premišljao se dugo oko polovnih nakon što mi je matori `belt-driven` Technics spaljen pre jedno 2 god. i od tada patim... a polovni: te loše igle, te neusklađenost brzine obrtaja, te prsnute/dotrajale gumice (ako nije dd), te slomljene šarke, te ni nema poklopac... konstantna borba s našim prodavcima... na kraju sam popizdeo i letos kupio ovaj AT, s kojim se nikako nisam prevario. Jedan je od jeftinijih novih uređaja, a mnooogo pruža i prelep zvuk daje.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Jer, radi se o ``all-in-one`` modelu (slicno legendarnim Tosca-ma). Drugarica treba da bude zahvalna sudbini - najzad ce da cuje kakvu to muziku na sebi nose LP, EP i single ploce. To jest, one koje su prezivele, odnosno ne krckaju toliko da bi i njih trebalo baciti...
Pravac na oglase, po dobar gramofon (moze i ovaj kojeg predlaze Luja). Razmotriti i ovaj (ugradjen je phono preamp, tako da `ide` i na novije surround pojacavace, koji nemaju ulaz za analog. gramofon): https://is.gd/1pnw1p
Ili klasika - hifi gramofon i pojacavac sa phono ulazom ili pojacavac bez phono ulaza a pretpojacavac obaska. Na primer: https://is.gd/92RZGG https://is.gd/po7WUb
neka razmotri i Project, ranije je prodavala firma avimpuls, zaboravih ime nove firme istog vlasnika...
Ne znam koliko para može (hoće) da izdvoji za to zadovoljstvo pa neka pogleda Lenco. Stara, dobra švajcarska firma koja radi gramofone srednjeg kvaliteta. Moj prvi kršteni gramofon, krajem `60 i početkom `70 bio je Lenco sa Shure zvučnicom. Posle sam prešao na Technics.
Nekad je bila jaka firma BG elktronik. Meni su nasli stampanu plocu za pojacalo iz 80tih godina. Doduse nisu garantovali da ce je naci, ali su uspeli. Potrajalo 2-3 nedelje, ali sa odlicnim rezultatom.
Podrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
stavio katanac na vrata firme, pre nekoliko godina. Mozda ``Beli - elektronik``, na uglu Vojislava Ilica a prekoputa stadiona Sindjelic. Nisam ga video vec dve-tri godine, ko zna da li je jos aktivan...
Medjutim, problem je u tome shto ni jedan profi majstor nece ovaj uredjaj uzeti u obzir za popravku jer je posredi zastarela masinerija koja bi, da je skroz ispravna, vredela par k dinara. A ovako izgorela/izandjala, nikome ne treba ni na poklon, ``za delove``...
Ladno je ovo RIZ iz Zagreba, portabl varijanta sa zvucnicima :)
BG Elektronik je bio za te varijante dok je bio u Bulevaru, sada je na Karaburmi i vodi drugacije poslovanje.
:: :: Pravac na oglase, po dobar gramofon (moze i ovaj kojeg predlaze Luja). Razmotriti i ovaj (ugradjen je phono preamp, tako da `ide` i na novije surround pojacavace, koji nemaju ulaz za analog. gramofon
Ovaj AT isto ima ugrađeno predpojačalo - pozadi, pored činčeva za audio izlaz, ima prekidač za uključenje/isključenje predpojačala. To je bila još jedna od presudnih stvari za kupovinu baš ovog modela. Džaba 50€ jeftiniji gramofon ako isto toliko treba da se da na predpojačalo, a u mom slučaju bi trebalo, pa još da stoji budža sa strane.
Inače, baš pre par dana sam video da je izašao novi model (AT-LP120XBT-USB), koji pored USB-a ima i povezivanje preko bluetooth-a, ali mislim da je i USB suvišan... BT je možda čak i korisniji, zbog velike količine BT zvučnika u ponudi poslednjih godina, ali isto tako pretpostavljam da postoji mogućnost da ta dodatna elektronika unese nepoželjan šum (ne)savršenom analognom zvuku. Pretpostavljam da postoje i druge razlike, kao što je bilo sa ovom mojom revizijom, ali iskreno nisam ulazio dublje u detalje da bih znao koje su to razlike. AT-LP120X-USB je već dovoljno poboljšan u odnosu na prethodnika, a ima i opciju da se nekad u budućnosti dodatno poboljša sa jednom Ortofon 2M Blue iglom (moja želja, iako ima još dosta dobrih opcija), što bi ga ponovo učinilo novim uređajem kada je zvuk u pitanju.
@duqp U mejlu sam ti poslao link od čoveka sa KP od kog sam ja kupio - izgleda da i dalje drži najnižu cenu pa nek se nađe, ako nekim čudom dođe do kupovine.
Sve moze da se sredi. Ako joj je od sentimentalne vrednosti, ok. Ako je samo za slusanje ploca, onda neka batali i kupi neki sa polovine 80-ih sa MC zvucnicom i predpojacalo. Moze za 50-ak eur da se nadje nesto upotrebljivo i jos nesto para za neko osredje predpojacalo i to bi lepo sviralo na nekom pristojnom ozvucenju.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Samo lagano, i ne treba da žuri - ja sam i znao šta hoću pa mi je opet trebalo relativno dugo vremena da prelomim. A na kraju mi ni za to nije žao pošto sam se samo još više uželeo analognog zvuka pa je kompletan utisak još bolji (a i dalje po sećanju primećujem nedostatke starog gramofona kada iste ploče preslušavam na novom).
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.