Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Zvucnici 5.1 sa optickim ili digitalnim ulazom...
STRANA 1 OD 1
2m4Y Zvucnici 5.1 sa optickim ili digitalnim ulazom... 01.12.2007. 13:07 T6769

status: user
broj poruka: 2353
...upravo to, treba mi zvucni 5.1 sistem, ne preskup ali dobrog kvaliteta, a da ima digitalni ulaz za 5.1! Treba mi prvenstveno za gledanje filmova u prostoriji oko 16m²...

Nekih predloga, mozda neki Altec ili Logithec?

Unapred hvala, pozdrav...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: 01.12.2007. 16:21 #34518

broj poruka: 1492
Pre svega, opticki ili digitalni ulaz (jedno te isto) sluzi za midi uredjaje (synthesizer itd.) a zvucnici primaju samo analogne signale. U zavisnosti od toga koju zvucnu karticu imas takav ce ti biti i kvalitet izlaznog signala.
Sad, ima ono `ne moze i jare i pare`. Ako hoces dobro, moras dobro i da platis. Ako hoces pristojno, evo ti nekoliko tipova za oko 4.000 din. po sistemu.

Philips SPA2600
http://www.play.com/PC/PCs/4-/3256705/Philips-SPA2600-5-1-Channel-70W-Multimedia-Speaker-System/Product.html

A4 Tech ASW-51
http://www.hardware-pacers.com/pages.php?pid=228&catType=r

Genius SW-HF5.1 1200W drveni

Prema karakteristikama, otprilike su svi istog kvaliteta. A4 Tech-ovi imaju najvise mogucnosti za podesavanje zvuka.

Nightbird

2m4Y re 01.12.2007. 16:42 #34520

...nisu za komp, nego da ih direktno zakacim za DVD-Player, Samsung P370, ima DolbyProLogic i DTS, pa jurim 5.1 sistem sa digitalnim ulazima, posto moj Player ima Digitalne izlaze!

Pozdrav...
StrasanLav ACtive 01.12.2007. 21:27 #34534

broj poruka: 12
Tebi u stvari trebaju aktivni zvucnici sa digitalnim ulazom :) Definisi `preskup` ? :)

Ako gledas tu negde oko 50e, izbor ti je uzasno suzen :) Ne znam kakvi su konkretni modeli koje je preporucio rasha44, ali generalno gledajuci, philips oduvek ima lose zvucnike (lose drajvere koje ugradjuje), A4Tech, koje god da sam cuo, zvucali su kao pecaroski tranzistori :) Genius uglavnom ima manjak bass-a, koliko sam mogao da primetim. Za nesto vise para (oko 100 e) vec imas da nadjes dosta kvalitetnije zvucnike. Ljudi ce ti preporuciti svasta, mada ne bi bilo lose da pogledas neki Xwave u tom cenovnom rangu. Jeste trash marka, ni kvalitet nije vrhunski, ali ja imam Theatro vec 3-4 godine i bas sam zadovoljan, extra se cuju, cisti visoki tonovi, srednji su malo tupi (sto je i normalno za dati cenovni rang) a ima pristojan bass. Za filmove su odlicni, kao i za igrice a mogu da ti kazem i da se sa muzikom jako fino bore, sigurno bolje nego Altec ili Logitech u tom cenovnom rangu :) Najbolje je da odes i da poslusas nekoliko sistema pa da sam procenis sta ti odgovara. Mada, posle 4 godine sa 5.1 sistemom, tako bi slatko kupio neki mocan stereo sistem i bio miran bar 10 godina :)
rasha44 Opet ja 02.12.2007. 00:43 #34541

Malo me je zaintrigirao tvoj poziv u pomoc, pa me nije mrzelo da skinem manual sa Samsungovog sajta.
Tebi u bilo kom slucaju teba komplet sa pojacalom. Za digitalni izlaz ti treba pojacalo koje u sebi ima Dolby Digital, Mpeg2 ili DTS decoder. Mozes da ga povezes preko koakcijalnog ili optickog kabla,
Druga varijanta je da vuces analogni singal, preko ona dva kompozitna izlaza, opet u pojacalo, i u tom slucaju imas stereo ili, ako nadjes, mozes da imas 5.1.
Obe varijante su vrlo skupe i ne mogu nista da ti preporucim, jer ne znam sta ima na trzistu.
Ja imam Quad 405-2 stereo pojacalo (2x100W sinusa) i Quad 404 predpojacalo. Zvucnici sy Tanoy (2x100W sinusa), koji hladno izvlace do 150W bez izoblicenja. Quad mi `tera` gomilu audio uredjaja (da ne nabrajam), a povezan je i sa kompjuterom, VHS-om i DVD playerom (jednog dana ce me ubiti gomila kablova).

U Beogradu, bar ono sto ja znam, ima samo 2-3 radnje sa dobrim uredjajima, ali su tu cene `vise nego dobre!`.
Plasim se da neces moci jeftino da prodjes. Moraces da obidjes mnogo radnji da bi nasao nesto pristojno.
Srecno.

Nightbird

2m4Y Re: 02.12.2007. 10:14 #34560

...nije valjda da mi sad treba i DTS/Dolby pojacalo?!? Mislio sam da zakacim neko 5.1 pojacalo sa zvucnicima preko digitalno izlaza, posto koliko sam video u opcijama samog Playera i uputstva, DTS ili Dolby moze da se omoguci, i treba mi samo 5.1 sistem!
Zbog toga mi treba neki 5.1 digitalni sistem, kakvi su Creative zvucnici, i da li moze gde da se nadje Inspire T5500Digital?

Pozdrav...
rasha44 Dolby Digital 02.12.2007. 14:02 #34568

Sa optickog/digitalnog izlaza mozes da povezes samo sistem koji u pojacalu ima digitalni dekoder. Tako pise u uputstvu koje sam skinuo sa Samsungovog sajta. A takav je i raspored izlaza na zandnjoj strani tvog plejera.
Sad, da li je to posebno pojacalo ili ga ima neki sistem koji to ima u sebi mora de se nadje. Koliko ja znam, dobre sisteme tog tipa pravi Yamaha, ali to ima moj prijatelj u Americi. Ne znam da li je stiglo do nas. Creative pravi i dobre i lose sisteme, zavisno od modela. Pogledaj ovde na berzi sta ima na trzistu.
Radnja koja to verovatno ima je 4Audio, u Carlija Caplina 33. tel: 2766-592 i 3290-503. Ali, oni drze vrhunske audio uredjaje sa `VRHUNSKIM` senama. Ipak, pogledaj, mozda ces naci nesto slabiji sistem za manje pare.

Nightbird

2m4Y Logitech Z-5500 Digital 03.12.2007. 14:35 #34638

...evo, nasao sam nesto sto bi mi trebalo, e sad, da li postoji nesto jeftinije?

Logitech Z-5500 Digital

Pozdrav...
rasha44 Re: Logitech Z-5500 Digital 03.12.2007. 16:38 #34650

Tu, nazalost, ne mogu da ti pomognem. Vec sam te upozorio da ce te ta `zabava` kostati. Malopre sam nazvao `4Audio` i oni imaju Yamaha digitalni risiver za 20.000. Najjeftinija kombinacija sa zvucnicima kod njh je oko 32.000.
Moj savet ti je, ako uspeh da skupis pare, da odes kod njih i probas razne kombinacije zvucnika dok ne nadjes ono sto te zadovoljava. To je, garantovano, kvalitetnija opcija od Logitecha. Nemoj da mislis da ih reklamiram, ja sam tamo samo povremena musterija, ali sam profesionalno deformisan kad je rec o audio uredjajima, odnosno o zvuku.

Pozdrav

Nightbird

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs