Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
5.1 problem
STRANA 1 OD 1
nvidia8800 5.1 problem 21.11.2007. 22:40 T6624

status: user
broj poruka: 168
POZDRAV svim forumasima. Ne znam da li je bilo pisanja na ovu temu jer sam trazio po forumu ali nisam nasao.
Naime, imam problem sa 5.1 zvucnim sistemom. Uzeo sam Sky Vision 5.1 kucni bioskop, povezao zvucnike po uputstvu sa Subwooferom ali kad povezem na komp i izvrsim neophodna podesavanja, zvuk se emituje samo na Subwooferu i centralnom zvucniku dok ostala 4 zvucnika jednostavno cute. U pitanju je Sound Max zvucna kartica koja je integrisana na ploci i koja izvrsno radi. Kada testiram zvucnike u Control Panelu, sve radi OK, emituje zvuk na svih 5 komada ali kad nesto drugo pustim, jednostavno su nemi skroz.
Ukoliko nisam bio dovoljno precizan, pitajte oko toga i ukoliko ima onih koji bi da pomognu, bio bih im veoma zahvalan.

Hvala unapred.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf RE 21.11.2007. 22:59 #33661

broj poruka: 1505
Je si li probao da podesiš program iz kog puštaš
Black Wolf

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff re 21.11.2007. 23:25 #33667

broj poruka: 829
hm, ovo je samo jedna ideja, ne mora da bude resenje...

imas li neki softwer koji ide uz zvucnu?... npr, ja imam realtek HD audio manager, koji se instalira sa drajverima za zvucnu... fazon je bio sto meni zvucnici nisu radili uopste sve dok u tom programu nisam zamenio 2.0 sa 6 channel....

inace, trebalo bi znati, postoji plug-in za winamp, koji daje 6 kanala... tako da ako koristis winamp, probaj i taj plug-in, mozda pomogne...

i proveri jesi li dobro povezao woofer sa kompom...
poz!

Nikolas
*every day 4 us something new...*

grr malo preciznije.. 22.11.2007. 00:18 #33675

broj poruka: 242
nisi ti to dobro povezao, treba da ti radi muzika na prednjim zvucnicima.promeni raspored cinceva na zvucnoj.u testu soundmax-a treba da ti radi sve ok.
problem je u winamp-u mp3 je stereo i on ga tako pushta.
probaj ovo radice ti sigurno:
options/preferences/plag-ins/output/nilsoft directsound output/configute/izaberi sounmax i overi allow hardwere acceleration.
iskljuci winamp pa probaj ponovo.

srecno..

nvidia8800 Re: malo preciznije.. 22.11.2007. 11:19 #33696

broj poruka: 168
Probao sam i ove opcije u Winampu ali nista. Sto se tice Sound Maxa, u njemu kad testiram zvucnike, cuju se samo woofer i centralni za svaki koji testira dok ako testiram u control panelu, testira svih 5 komada kao i woofer i cini se da je ok ali sta god da pustis, samo front zvucnici rade dok ostali odmaraju. Kad promenis raspored cinceva na zvucnoj, sound max ti trazi da definises koji su ti zvucnici na odredjenom cincu. Samo na ovako povezanim cincevima, prihvata i kaze da je sve ok. Drukcije nece.

:: nisi ti to dobro povezao, treba da ti radi muzika na prednjim zvucnicima.promeni raspored cinceva na zvucnoj.u testu soundmax-a treba da ti radi sve ok
:: problem je u winamp-u mp3 je stereo i on ga tako pushta
:: probaj ovo radice ti sigurno
:: options/preferences/plag-ins/output/nilsoft directsound output/configute/izaberi sounmax i overi allow hardwere acceleration
:: iskljuci winamp pa probaj ponovo
::
:: srecno.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs