Skoro sam pravio temu koje slusalice da preporucim drugu i ispalo na kraju Genius HS-G500V. On je bio odusevljen pa sam odlucio i ja sebi da ih kupim posto ono sto sam do sada koristio nije ni za ....
Situacija je takva da i kad pojacam i na komp i na njima zvuk, da to opet nije iste jacine kao sto meni treba, te me zanima kako da ih pojacam? Da li internom zvucnom ili externom ili ima neki pojacivac?
Dodatno, cujem zujanje u slusalicama kad pojacam na max i pomeram misa ili skrolujem stranicu preko tastature.
Za kontrolu je najbolje eksterno pojacalo za slusalice, ali nesto kvalitetnije a ispod 40eu nema, mislim moze, ali da ga sam napravis i da znas sta si napravio. Najjednostavnije je da softverski to radis.
Drugi problem neces resiti ovako, to je vec do slusalica, najbolje da ih reklamiras sa tim opisom.
:: :: Skoro sam pravio temu koje slusalice da preporucim drugu i ispalo na kraju Genius HS-G500V. On je bio odusevljen pa sam odlucio i ja sebi da ih kupim posto ono sto sam do sada koristio nije ni za ... :: :: Situacija je takva da i kad pojacam i na komp i na njima zvuk, da to opet nije iste jacine kao sto meni treba, te me zanima kako da ih pojacam? Da li internom zvucnom ili externom ili ima neki pojacivac :: :: Dodatno, cujem zujanje u slusalicama kad pojacam na max i pomeram misa ili skrolujem stranicu preko tastature.
Za zujanje imas problem sa elektromagnetnim interferencijama. Moze biti bilo sta, Ploca, napajanje, uzemljenje (ground loop), napajanje, bezicni uredjaji, wireless router...itd. Uglavnom se desava kod ova prva tri.
S obzirom da imaju i USB radi vibracije, moguce da on stvara taj problem.
Sto se tice pojacanja, trebalo bi da su te slusalice glasne. S obzirom da u opisu imaju 105db +-5.
Mislim da ce se to resiti kupovinom interne zvucne kartice.
Najbolje bi bilo da od nekoga pozajmis neki ASUS Xonar ili Creative karticu pa da probas.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
Nikada nisam pravio nesto toliko komplikovano (iako je vama ovo prosto). Koliko bi kostao materijal za to?
Ploca ili USB ulazi, prvi put sam cuo taj zvuk i to da dolazi iz kucista kad sam podesio USBove da mi rade na 1000hz, posle sam ih spustio na 500hz i sad se ne cuju.
Nisam se u trenutku setio da ima na KP, obican modul gde zakacis napajanje i zalemis konektore in - out. Mali modul koji je bas jak 2x3W je i vise nego dovoljno za slusalice. Delovi su ti tu negde kao i cene ovih sklopljenih uredjaja nije to toliko skupo.
Cena je slicna, po default bih uzeo jaci 2x15 kad vec mogu i da pokrenu zvucnike, ali me plasi da li bi to napravilo neku stetu tj da li bi pregorele slusalice?
Naravno da ces da ih sprzis sa 3W i sa tim od 15W, to nije za slusalice, vec za zvucnike.. Trazi pojacalo za slusalice 100-150mW i ima da razbijaju kako ce da rade.
1. Tvoje (dobre?) volje i koktela koji u datom trenutku ispijas 2. Ni impedansa slusalica nije zanemarljiv element zagonetke (sa slusalicama od, recimo, 100 Ohm imaces 25 puta manju snagu od deklarisane, ako je ova deklarisana za 4 Ohm, kako pretpostavljam. Podeli 3 sa 25. 3. Upotrebom potenciometra odgovarajuce vrednosti (``omaze``), lako se sprecava ``przenje`` slusalica/zvucnika
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.