imam jednu dilemu da li je moguce sa 5.1 sistemom ozvuciti lokal od 60-tak m2, 5.1 sistem bi bio povezan na laptop.Mislim da je moguce da svi zvucnici rade u isto vreme?Napominjem da je u pitanju kozmeticki salon tako da nije potreban neki savrseni kvalitet zvuka niti jacina.
A sto ne bi moglo. Samo gledaj woofer da smestis negde gde ce se najbolje pokazati. Sve zavisi, ali probas na par mesta i vidis gde se najbolje cuju basevi u celom lokalu. Ide uglavnom na patos, naravno.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ni jedan od tih linkova nece da otvori Opera 12.16. FF otvara bez problema.
Deluje odlicno taj JBL.
Sisa nije napisao koji sistem ima, ali za kozmeticki salon ni ne treba da bas odvaljuje bubrege, tako da ce bilo koji sistemcic ok odraditi posao. Ono, laganica mjuza u pozadini...
Joj, ja sam sa operetama imao samo problematike - stalno je nešto
14.02.2017. 01:15
status: user broj poruka: 10999
zakazivalo, ili ne radi ovo a radi ono, ili radi ono a neće ovo... I kada god sam vršio direktna poredjenja (od verzije br. 5 pa naovamo) sa drugim brauzerima, nije mi se ni jednom desilo da neki drugi brauzer ne može da otvori nešto što opera može, a vice versa je bilo. I svaki brauzer (čak i bagoviti Safari) bio je BRŽI od aktuelne Opere.
Nego, na temu. Na osnovu primedbe `Mislim da je moguce da svi zvucnici rade u isto vreme?` zaključio sam da kolega možda još nije nabacio zvučnjake, pa, k`o velim, da pripomognem...
Meni je logicno da 5.1 radi samo kad pustas sadrzaj koji je namenjen za 5.1 a ovako rade svi zvucnici.Ali reko bolje da proverim posto nije za mene.Videcu da preporucim tog JBl ako se ne proda .)
Ako kojim slucajem ne rade svi, nece ona opcija FILL iz kontrolnog panela zvucne, i nema sistem opciju preklapanja svih zvucnika, ostaje da podesis da radi kao 2.1 i rear kutije spojis na front i to je to. Centralni izbacis. Dobijes skroz ok stereo kad se lepo postave te 4 kutije.
@Sisa: logicno je, ali samo ako se ide digital izlaz na digital ulaz
14.02.2017. 18:39
status: user broj poruka: 10999
U protivnom, kako napisa Gilopilence, chekiras ``speaker fill``, chekiras sve zvucnike (front pair, rear pair, side pair /ako je 7.1/, central, subwoofer, eventualno i swap central/sub) i ima da pichidu svi iako je izlaz (PC-ja) analogni stereo! Prakticno, imaces nesto kao 6-channel pseudo surround...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.