Kupih polovnu zvucnu iz naslova,ubodem u plocu i naravno win ne prepoznaje,ali ipak daje neki zvuk,drajver nemogu da instaliram jel je kao nema.Sta raditi?Maticna Gigabyte Ga-z97p-D3
Nasao sam i drajvere,inace win 8.1 x64,da u device manageru se nevidi.Tacna oznaka zvucne sb0770,imao sam i ranije creative zvucnu,ali nije bilo ovakvih problema.
Ako se ne vidi u Device menageru, onda joj promeni slot, ako imas drugi na ploci, ako nemas onda probaj na drugoj masini, ako se ni tako ne detektuje, onda je knulari.
Idi u Device Manageru na unhide hiden device i kartica ce biti na popisu uređaja, ako daje bilo kakav zvuk tebi razumljiv, a da nije krljanje iz zvučnika. Ako je nema ni tako, moguće je: -pci slot neispravan ili kartica je neispravna. Treće opcije nema. Ako se kartica vidi u hiden device, onda je win pokupio neodgovarajući drajver za nju. Možeš i ručno obrisati drajver sa njegovih pozicija u registar bazi, tako što ćeš kao da ideš na update divers i vidiš lokaciju preinstaliranog djela drajvera i ručno ga obrisati sa svih 3 do 6 lokacija u registar bazi. Nadam se da si shvatio.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ako nikako ne mozes da je instaliras, samo promeni IRQ sablon u biosu. Jedan od 4 predefinisanih radi sigurno, u 99% slucajeva je drugi odozgore u padajucem meniju (tako je bilo i kod mene) mada je to bio problem sa starim chipsetom *(Z68, H67 itd)
:: Idi u Device Manageru na unhide hiden device i kartica ce biti na popisu uređaja :: ako daje bilo kakav zvuk tebi razumljiv, a da nije krljanje iz zvučnika :: Ako je nema ni tako, moguće je :: -pci slot neispravan ili kartica je neispravna :: Treće opcije nema :: Ako se kartica vidi u hiden device, onda je win pokupio neodgovarajući drajver za nju :: Možeš i ručno obrisati drajver sa njegovih pozicija u registar bazi, tako što ćeš kao da ideš na update divers i vidiš lokaciju preinstaliranog djela drajvera i ručno ga obrisati sa svih 3 do 6 lokacija u registar bazi :: Nadam se da si shvatio :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
svasta sam probao,inace trazio sam i po biosu gde se integrisana zvucna iskljuci-nisam mogao da nadjem,odneo kod prijatelja u servis pa ce na njegove racunare da proba,ako se ispostavi da ne valja,bacio sam 1800 din,a tip sa KP ce dobiti malo ruznih reci da znaju ljudi i za ubuduce da od takvih ne kupuju. :(
Kupujem Prodajem je rasadnik kriminala, čoveče. Pola stvari je neispravno, a pola kradeno. To je trenutno jedna od najvećih kriminalnih organizacija u zemlji.
Pravi put sam se opekao preko oglasa.Nego gledam nove zvucne pa neletih na Asus Xonar DG CMI8786,tu citam komentare pa me zanima kako da proverim da li je ta Asus mozda u rangu integruse na ploci koju imam,ajde neki sevet? Hvala:) http://www.itsvet.com/zvucna_karta_asus_xonar_dg_cmi8786-pdaa1-27.i?id=114
Treba da je malo bolja, mada zavisi preko čega slušaš, kakvi su ti zvučnici, slušalice, šta god. Jedini način je da uporediš slušanjem. Jedna notorna činjenica: ne nadaj se surround zvuku preko optičkog izlaza.
lol a ti taman kren`o da kupiš. Proizvođači kriju vešto tu činjenicu. Ne znam, tema je toliko bolna da sam je batalio. Jedino da se gugla ili da se javi neko, mada sumnjam da ih je mnogo. Ja mislim da i nema ispod nekih 100e, a iznad se nisam nešto zanimao...
tako nekako :P mada sam ja gledao extreme music, ona ima optiku, nisam siguran dal sam čitao za nju, a bunario sam baš dugo, pre verujem creativu nego asusu za tako taj DDL i te ludnice da od 2.1 pravi 5.1
Ako misliš na Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme ona nema DDL sigurno. Možda da pitaš na benchu dal neko ima kartu koja daje pravi 5.1 iz igara preko optike, pa javi ovde da i ja znam :p
@srdjan Uzmi, trebalo bi da čuješ neku razliku na njima. Ako ti ne smeta ovo o čemu pričamo, naravno. Samo nemoj opet polovnu na KP :p
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.