Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Neverovatan problem sa namestanjem zvuka!!!
STRANA 1 OD 1
urosk Neverovatan problem sa namestanjem zvuka!!! 17.10.2007. 18:59 T6062

status: user
broj poruka: 462
Ovako imam plocu asus m2n-e, sa sound max integrisanim zvukom!!! Problem je u sledecem, kompijuter sam normalno koristio kao i altekove 2.1 zvucnike sve do danas kada sam menjao kuler ma sam izvadio sve utikace iz kompa kako bi lakse manevrissao i posle kada sam utakao nazad(posebno kabal za zvuk) pojavio mi se prozor za izabr tipa zvucnia(soundmax wizard) i neverovatno nigde nema opcije za klasican 2.1 sistem ili stereo spekers nego sve neke front,rear,subwoofer, kao da imam 5.1 ili 7.1! Neverovano isao sam u soundmaxova podesavanja i sve namestao na klasican 2.1 sistem cak i u control panel sound a audio devices i tamo uredno stavio 2 stereo speakera i ne vredi!!! Nikako nemogu da podesim da mi zvucnici normalno rade! Zak sam i nove drajvere instalirao i ne vredi!!! Zvucnici nece da rade!!! DA li je neko imao slican problem i da li moze da mi pomogne oko ovog neverovatnog problema!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 17.10.2007. 19:11 #30475

broj poruka: 12057

Jel si vadio Alteke iz zvučne kartice ? Takvi wizardi se obično pojavljuju kad drajveri pronađu nešto novo u nekom konektoru na zvučnoj (mic, line-in, line-out, digital....). Zvučnici (2.1) obično idu u zeleni konektor (line out ili front speakers). Ako je sve tako, proveri da li su ti kablovi od samih satelita u redi (ubodeni u woofer).

Probaj i da uradiš speakers test iz drajvera zvučne kartice, pa ako se ne javljaju proveri ovo što sam ti rekao.

urosk Riknuo zvucnik 17.10.2007. 20:54 #30483

broj poruka: 462
Nista brate hvala ti, zdjaba sam se cimao 3 sata kad je riknuo jedan zvucnik! NEgo pre nisam obracao paznju na setovanja a i bio sam ubedjen da nije do zvucnika jer su altekovi, ali izgleda da i oni mogu da geknu!! Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60379. Broj poslatih odgovora: 647237.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs