Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Viber for Windows pokreće zvučnu?
STRANA 1 OD 1
alexi Viber for Windows pokreće zvučnu? 13.01.2015. 18:15 T60137

status: user
broj poruka: 677
Otkad sam ubacio Asus zvučnu imam jedan pomalo iritantni problem - pri pokretanju Viber aplikacije zvučna pravi `cak-cak` zvuk kao i pri pokretanju računara generalno pri čemu dolazi do prekida reprodukcije zvuka.

Konkretna situacija:

Ide zvuk sa računara nebitno mp3, mkv fajl - pokrenem Viber i čuje se zvučna fizički tj zvuk koji sam gore pomenuo. Tada naravno zvuk staje nakratko i ponovo se pokreće. Nekada se desi da posle pokretanja/korišćenja Viber-a ostanem bez zvuka pa moram da ga close-ujem na računaru da bih ga pokrenuo opet i nakon `caktanja` zvuk nastavi normalno.

MB: Asus Sabertooth Z97, Mark 2
Zvučna: Asus Xonar DX
Windows Viber: 4.4.0
Win: W7

Napominjem da se to nije dešavalo sa integrisanim Realtekom. Zna li neko u čemu može biti problem?

Hvala!

Wait in here small rune.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 13.01.2015. 19:25 #578377

broj poruka: 1640
Banalno ali mozda viber jednostavno pali mikrofon kanal/duplex ili vec na neki nacin kontaktira karticu odnsosno drajver iz ko zna kakve namere i iz zaglupi karticu/drajver na trenutak. Samo neko sa viberom i DX-om ce moci tacno da ti kaze da li mu se isto desava.

Integrisana ja manje komplikovana/drugaciji drajver...boga pitaj...

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : powercolor 7850 1GB : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever ... 13.01.2015. 22:02 #578390

broj poruka: 4879
Zvuk koji dolazi iz zvucne kartice su mini releji i `cak, cak` zvuk koji cujes kako si ga opisao, znaci da kartica prebacuje sa izlaza na izlaz kako bi prepoznala izlaz koji je u upotrebi kako bi ti pustila zvuk. Zato ti dolazi do prekida zvuka na kratko kada se to desava, menjaju se izlazi.

Ukljuci Viber.

Tools>Options>Audio & Video>Audio Input/Output>izaberi Xonar DX u oba polja.

Ugasi aplikaciju, obrisi drajver integrisane zvucne sa ploce ako nisi, resetuj racunar.

U slucaju da jesi, pri gasenju aplikacije, pokreni je ponovo pa vidi da li ti se desava isti problem pa javi ovde u temi da li je problem nestao.

cele1988 ... 14.01.2015. 00:55 #578400

broj poruka: 1424
ne nego ti viber utisa zvuk kako bi cuo da ti je stigl aporuka...

alexi re 14.01.2015. 08:29 #578405

@Cele

Razumem na šta misliš ali mi to uopšte nije logično obzirom da dolazi do toga da zvučna reaguje hardverski a ne softverski i da ne dolazi do utišavanja već do prekida. Štaviše Viber je setovan tako da me uopšte zvučno ne obaveštava o pristigloj poruci.

@Bobi

Realtek zvučna nije instalirana, podesio sam Viber kako si predložio ali se posle restarta računara i dalje isto dešava.

Wait in here small rune.

Bobi4ever alexi 14.01.2015. 10:23 #578411

Bas cudno.

Jedino sto ti preostaje je da skines poslednju verziju Vibera za PC i poslednji drajver za DX.

Kod mene sam podesio kako sam ti napisao i sve funkcionise kako treba, doduse imam U7 ali mislim da tebi definitivno pravi problem Viber koji je inace bagovit. Kao da su ga za PC pravili nogama.
Nisam siguran koja je verzija kod mene ali nemam doticni problem sa zvukom.
Proveri ako nisi u Control Panel-u koji izvor zvuka ti je podesen kao primaran.
Meni se recimo Skype zaglupljuje svaki put kada pricam sa nekim, posto imam dva izvora zvuka, on uvek bira prvi koji nije primaran bez obzira sta mu oznacim i podesim.
Svaki put pre razgovora moram da izaberem Xonar.
Jednostavno je do aplikacije.
Probaj sa drugom verzijom Vibera i nakon instalacije podesi kako sam ti napisao. Pre toga proveri da li je uopste zapamtio ono sto si podesio.
alexi re 14.01.2015. 11:32 #578415

Viber je 4.4.0, najnoviji. Setovanja je zapamtio.

DX drajveri najnoviji. Skajp poziv mi radi odlično, ne moram ništa da menjam od podešavanja.

:-)

Wait in here small rune.

Bobi4ever Nesto od SW-a ti pravi problem. 14.01.2015. 12:07 #578418

Pogledacu koju ver. Vibera imam ja pa ti javljam mejlom da ne spamujemo u temi.
alexi re 14.01.2015. 12:24 #578419

Ok, hvala.

Okacicu sve ovde ako nadjemo resenje cisto da tema bude kompletna.

Wait in here small rune.

blender koji su ti driveri za asusa 14.01.2015. 22:41 #578550

broj poruka: 242
asusovi ili unixonar?

cele1988 ... 25.01.2015. 17:34 #580259

broj poruka: 1424
kod mene sam nasao u CP na sound pa communications i imas tamo da obori vol za 80% ako iam dolazni poziv itd znaci win to sam radi . ja imam creative ali mislimd ato nema veze... imas do nothing :)

Ognjeni ... 25.01.2015. 20:27 #580280

broj poruka: 4521

..
i mani se to desava sa mehanickim zvukom nekad na xonar dx 2. Da nisi spomenuo ne bih se ni setio, samo je ignorisi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs