Počelo je pre neki dan, kad slušam muziku preko Winampa ili YouTubea, bez nekog očiglednog razloga, javi se kratkotrajno `zvrljenje`, `brrrrrrr` i onda se muzika normalno nastavi. Ovo `brrrrrrrr`, koje traje manje od sekunde, zvuči kao da je, na vrlo kratko, playback upao u petlju, pa samo vrlo kratku sekvencu fajla pušta u loop. I to se javlja nasumično, recimo 4-5 puta u sat vremena slušanja muzike. Koristim integrisanu zvučnu sa ploče iz potpisa.
Šta bi to moglo da bude? Ništa se u protekla 2-3 dana nije promenilo u mom sistemu, ništa nisam dirao, ništa instalirao...
Jel imao neko slično iskustvo i kako je otklonio taj problem?
Sad je bilo jedno glasnije i duže `brrrrrr` i monitor se dva puta nakratko zacrnio, a Windows izbacio balon sa porukom, nešto kao `Display driver stopped working and successfully recovered`.
Zar je moguće da display driver puca, a uz njega i AMD audio drajver? Ali, zašto sad, poslednje drajvere sam instalirao pre mesec i više dana i sve je radilo dobro?
Ta poruka znaci da ti drajver za grafiku puca, reisntaliraj ga, ubaci noviji, stariji.. Samim tim ti zakoci komp sto utice na sve ostalo. Probaj prvo sa drajverom.
Ok, probaću sa poslednjim beta drajverima. Mada, to se nije dešavalo ranije, nikakvih problema nisam imao nakon instalacije poslednjeg drajvera. Možda je u međuvremenu neki Windows update destabilizovao sistem...
Kakvo pozdravljanje? Pa ova grafička u svojih 6 meseci rada nije prelazila 40 °C 95% vremena. Ja inače nisam ničiji `fanboy`, svejedno mi je dal je AMD ili nVIDIA, samo da radi valjano, da ne pravi probleme.
Grafička je pod garancijom, pa u slučaju da stvarno crkava, šta bi sad mogao dobiti u zamenu od AMD-a, a šta od nVIDIE? 5. 8. 2014. kupio sam je u WW za 20 000 dinara.
EDIT: Aha, sad vidim da u WW još imaju 270x, samo sa Turbo Duo hlađenjem. Jel to bolje ili lošije od PCS+ ?
Jednostavno, to su prvi simptomi otkaza VRAM memorije na AMD kartama. Probaj da oboris klok memorije i videces da ce neko vreme da radi normalno. Dobices zamenu, jer je to jos uvek atuelni model a Alti (WinWin) uvozi Power color. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
:: Pozdrav :: :: Počelo je pre neki dan, kad slušam muziku preko Winampa ili YouTubea, bez nekog očiglednog razloga, javi se kratkotrajno `zvrljenje`, `brrrrrrr` i onda se muzika normalno nastavi. Ovo `brrrrrrrr`, koje traje manje od sekunde, zvuči kao da je, na vrlo kratko, playback upao u petlju, pa samo vrlo kratku sekvencu fajla pušta u loop. I to se javlja nasumično, recimo 4-5 puta u sat vremena slušanja muzike. Koristim integrisanu zvučnu sa ploče iz potpisa :: :: Šta bi to moglo da bude :: Ništa se u protekla 2-3 dana nije promenilo u mom sistemu, ništa nisam dirao, ništa instalirao.. :: :: Jel imao neko slično iskustvo i kako je otklonio taj problem :: :: Unapred hvala na svim konstruktivnim odgovorima :: :: :: :: :: ___ :: Case: TT Urban S7 :: MBO: Asus P8Z77-V L :: CPU: i7 3770 :: RAM: Kingston DDR3 32G :: HDD: 1TB WD Black + 1TB Seagate + 4TB WD Purpl :: SSD: Intel 240G :: GPU: Radeon R9 270X PCS :: Monitor: Dell P2714 :: Blu-Ray: LG BH16NS40
Dok sam bio na Sedmici desavao mi se taj problem, a uzrok je bio zato sto WIndows nije bio azuriran, proveri jos jednom... Drugi slican problem koji sam imao je, doduse sa r9 290, bio je da upadne u taj loop kao sto kazes kad gledam YT. To je bio neki konflikt sa Flash PLayerom i to bi do sad trebalo da je reseno...
:: OS je Win7 i jeste up-to-date :: Ne verujem da je hard - Intel SSD 540 serija (valjda) :: :: Do sad mi najubedljivije deluje ovo u vezi grafičke, da joj nešto otkazuje.. :: :: :: :: ___ :: Case: TT Urban S7 :: MBO: Asus P8Z77-V L :: CPU: i7 3770 :: RAM: Kingston DDR3 32G :: HDD: 1TB WD Black + 1TB Seagate + 4TB WD Purpl :: SSD: Intel 240G :: GPU: Radeon R9 270X PCS :: Monitor: Dell P2714 :: Blu-Ray: LG BH16NS40 :: ::
Nema sanse da HDD pravi taj problem. Pre ce ceo OS da se smrzne ili ako je u delu gde je ta muzika, onda ce da ponavlja deo od par sec kao kada slusas muziku sa CD-a i izvadis disk.
Kladio bih se da te zeza wi-fi kartica ili LAN. Disable jednu po jednu i vidi da li i dalje zeza. Naravno, ako imas wi fi...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Deinstalirao sam drajvere, obrisao šta je preostalo DD Uninstallerom iz Safe Moda, ponovo instalirao iste drajvere (14.12) i danas nisam imao problema. Videćemo kako će kasnije biti.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.