Pozdrav narode :), skoro sam dobio Sony NW-E013F mp3 player. Izgleda fensi i stvarno ima odlican zvuk, ali imam jedan problem. Desava se da skroz izbrlja pesme i da ponekad treba vise puta da prodjem po playlisti da bi nasao neku pesmu jer nece da je prikaze svaki put. Mislim da mi se to desava jer prebacujem pesme preko njihovog budjavog SonicStage-a. U specifikaciji mp3 playera pise da cita MP3, WMA, AAC i ATRAC tj OMA i OMG formate. Provalio sam gde ubacije OMA fajlove kada se prebacuje preko sonic stage-a ali kada tamo ubacim bilo koji od ovih ostalih formata on nece da cita. Probao sam svuda da ih ubacujem i uvek je `FILE ERROR!` ispisano na ekranu kada pokusam da te pesme i pustim. Moze li mi pomoci oko resavanja ovog problema? Stvarno mi nije jasno gde da ubacujem pesme da bi ih player ocitao normalno. Inace vecinom kad ih prebacujem preko SonicStage-a ne ocitava naziv pesme, obicno pise Unknown kao naziv grupe i Unknown za naziv pesme. Ako ima neko bilo bi lepo da mi pomogne :D poz opet .)
ja sam pre dve godine za rodjendan dobio NW-E505 dizajn je besprekoran, baterija im je odlicna, zvuk savrsen, samo je problem upravo to sto si opisao. cita on mp3, ali ne kao ostali playeri, mora fajl da se `progura` preko SonicStage-a ili malog exe-a (trazi mp3 File Manager) koga pokrenes direktno iz playera (postoji na Sonyjevom sajtu). posle toga je fajl neupotrebljiv na drugom mestu, a obrnuta konverzija iz .oma nije moguca (bar nije bila tada kada sam jurio). drzi sve sto kopiras na njega u originalnom formatu, ukoliko reinstaliras masinu, bices odusevljen saznanjem da si izgubio prava na svoje rodjene fajlove... znaci, direktno da uguras mp3 u njega - nece da moze za ove ostale probleme, popuni mp3 info u sonicu i pogledaj da slucajno nisu izbacili neki novi firmware za njega. ja na mom imam i reset dugme, u uputstvu pise da izvadim cackalicu i ubodem tamo kad pocne da brljavi
Fazon je sto mp3 player uopste ne podrzava te formate, samo oma i omg. Jedino ih taj program za transfer prepoznaje, i prilikom transfera prebacuje u oma. Koja laz i prevara.... da nisam dobio player vratio bih ga i trazio pare :)
hm... zavisi kako gledas.... on na papiru podrzava mp3 zato sto u oma pakovanju i jeste mp3 (on moze a i ne mora biti konvertovan u neki atrac, tu opciju imas u sonicu ) ali u malo sirem smislu, ovde je `zavijen` u copy protected format sa kojim ti ne mozes prakticno nista sam da uradis. postoji mogucnost da posaljes sekvencu odredjenih kodova plejeru a on da ti odgovori kljucem koji ces upotrebiti u algoritmu za konverziju iz oma nazad u mp3, ali cemu sve to, zaboga, kada si samo hteo da slusas muziku... us**li su stvar definitivno, ali jedino sto priznajem je zvuk koji je apsolutno savrsen, bar kod mene
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.