Imam neki 5.1 sistem, koji je povezan samo na P8P67 onboard zvucnu. Dakle ni ne koristim pravih 5.1. Pre neki dan sam menjao radni sto, i otkako sam namestio sve kad upalim zvucnike, cuje se blago sustanje ponekad samo. Kao radio kad susti, samo jako tiho, i ne konstantno ali cesto zasusti. Da li bih resio ovaj problem sa externom zvucnom karticom? Taman da povezem 5.1 da radi u potpunosti. Da napomenem da sam probao i kablove da odmaknem od monitora, i ko zna sta sam probao i nista. Idem sad da probam na drugi uredjaj da probam zvucnike da vidim da li je do zvucnika ili bas do onboard zvukcne. edit:Definitnivno samo kad prikljucim na PC zvucnike susti...
Meni moji a4tech suste kad su upaljeni, znaci kad nema nikakvog tona, a nisam primecivao to pre, a zna da iritira pa ih samo iskljucim kad ih ne koristim...
Kod mene susti stalno, i kad slusam muziku cuje se u pozadini. E sad, nisam neko kome treba perfektan zvuk, ali ne mogu da podnesem da mi susti ovo. Cekam da se javi neko kao @imarkovic junky za zvukom. xD
edit: nisu a4tech zvucnici, ovi su jos veci prc(orion).
Cim na drugom uredjaju rade normalno. Opet moze biti glupost, tipa da ti je u WIN-u ostao volume do kraja pojacan itd. U slucaju da nije, moze biti da ti nesto od drugih komponenata pravi zez u smislu da utice na zvucnu sto se desavalo. Opet najbolja opcija je druga zvucna, jer integruse su ocajne. I kod mene na integrusi se cuje dosta tiho sustanje ali to je do integruse, zvucnici su na mestu. Na boljim zvucnim neces cuti nista dok ne pustis zvuk. Preporucio bih ti Xonar, pa makar i najjeftiniji model DG.
Zameni produzni, zameni uticnicu, izvadi ostale uredjaje ako su u isto vreme ukljuceni sa zvucnicima u nekom produznom. Nije do njih zvucnika cim rade lepo na drugom mestu. Ovo sto kodeus kaze nije zajebancija okreni za 180 stepeni kabal pa bocni.
Hvala ljudi... Probao sam sve navedeno, cuje se i dalje. Da li probija negde napon na ploci ili sta moze biti ko ce ga znati. Moram da nabavim na probu neku zvucnu...
Posvadjan sam sa komsijama, i ovima ispred i ovima iza... xD
Ajde da ne duzim, probao sam sa slusalicama koje retko koristim, i preko slusalica se cuje slabije sustanje i pucketanje. Prikljucio sam ih direkt nazad na 3.5mm ulaz onboard zvucne.
To su elektricna polja koja interferiraju izmedju neoklopljene zvucne karte, zvucnika, i ostalih komponenti. Fantomski dodju, tako odu ili ne. Krkub predlog figurira.
:: :: To su elektricna polja koja interferiraju izmedju neoklopljene zvucne karte, zvucnika, i ostalih komponenti :: Fantomski dodju, tako odu ili ne. Krkub predlog figurira ::
Ili ako ti je kablovski modem, onda iz njega ili otkaci LAN kabl. Otkaci sve osim zvicnika i napojnog kabla i upali komp. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ufff puno predloga.... Ajde da pocnem- nabavio sam neku zvucnu, nista posebno ali problem nije resen. I dalje se cuje pucketanje, ne susti vise toliko jako(u granicama normale da se razumemo, nije kao da trazim radio stanice :D) ali kao da ima smetnje. Sad vi meni kazite da li je moguce da mi to pravi wireless antena? Posto koristim PCI karticu za net?
Zasto to pitam... Deluje glupo, ali tek sad sam primetio da se nista ne cuje dok ne radim neku aktivnost na netu, da li otvaram neki sajt ili slicno- samo tad se cuje! :)
Izvadi PCI karticu pa pusti ziku. :: Zasto to pitam... Deluje glupo, ali tek sad sam primetio da se nista ne cuje dok ne radim neku aktivnost na netu, da li otvaram neki sajt ili slicno- samo tad se cuje! : :: :: ::
Ja mislim da si ti odoskora poceo dobro da cujes :) Najverovatnije spoj lose kartice, lose oklopljenog kabla...i Master volume i volume na pojacalu dobrano odvrnuti i cujes kako kartica procesuira...
Poslusaj Codeusa, mutiraj sve recording kanale, smanji master volume i pojacalo na 50% i to ti je sto ti je.
Verovao ili ne, uzrok moze biti i napajanje. Filtracija popustila...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Zasto to pitam... Deluje glupo, ali tek sad sam primetio da se nista ne cuje dok ne radim neku aktivnost na netu, da li otvaram neki sajt ili slicno- samo tad se cuje! : :: :: ::
Resio sam problem, naravno glupost je u pitanju. Posto mi je ranije PC bio skroz desno ispod stola a pojacalo levo ispod stola- nikakvih problema nije bilo. A sad sam PC stavio levo ispod stola, i pojacalo i PC deli samo drvo(daska od stola) i to pravi smetnje- bukvalno su na 10cm razmak. Magnetno polje pravi smetnje.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.