Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Xwave 5.1 pomoc
STRANA 1 OD 1
filni Xwave 5.1 pomoc 26.09.2014. 12:25 T59084

status: user
broj poruka: 1220
U pitanju su zvucnici iz naslova, a zvuk ide sa ploce iz potpisa MSI 770-C45 .. Sta god da uradim.. ne mogu da namestim da radi i centralni zvucnik..znaci izlazi su ispravni..zvucnik isto.. ako on radi onda neki ne radi.. i tako u krug.. citao sam da mnogi imaju ovaj problem..neko resi ovako neko onako meni ne vredi,a neko i ne resi :S .. u Pitanju je Windows 8.1 64bit..poslednji driveri sve update.. mislim i sam radim sa racunarima preko 10 godina..al `ocu da popizdim jer ne znam u cemu je trik.. nema sta nisam radio i probavao.. Stiklirao i ono Speaker Fill al ne vredi... Verovatno je neka glupost al ako neko imao slican problem i resio neka napise bio bi zahvalan.. :) Model zvucnika http://www.dodaj.rs/?3f/In/4SJIBizF/20130613124259.jpg
HVALA UNAPRED :)

MSI 770-C45
AM3 Athlon x4
TakeMS 2x2gb DDR3 1333Mhz
2x160GB Maxtor
ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5
Asus DVD/RW
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 26.09.2014. 12:58 #564818

broj poruka: 9459
AKo je za muziku, onda i ne treba da radi centralni. Stereo = Rear L/R Front L/R i woofer. Ako radi i srednji, `gubis` Stereo. Za film 5.1 ok.

Pogledaj da li ti je u mixeru pojacan centralni...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

filni Nije to... Bas me nervira 26.09.2014. 14:19 #564828

i u igricama..ne radi centralni... znaci kada lik ispred mene prica ne cuje se..i kako se okrenem na neku stranu na tim zvucnicima se cuje...u zavisnosti sa koje strane mi prica... :S Ni na filmu ne radi.. ni muzika... itd :D Nemam ja taj mixer ili ne znam da nadjem :)
MSI 770-C45
AM3 Athlon x4
2x160GB Maxtor
ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5
Asus DVD/RW

gilopile ... 26.09.2014. 14:40 #564831

broj poruka: 9459
Prvo proveri da li uopste radi centralni. Izvuci dzek za central/subwoofer iz kompa i pipni prstom i vidi da li se cuje brum na centralnom. Ako se cuje ok, radi kanal. Mozes proveriti i ako skopcas central/woofer na rear i vidi da li se cuje centralni.

Moze biti i da je taj izlaz cko u zvucnoj...

Ne znam za taj ubogi win8, ali na XP imas mali zvucnik u taskbaru i klikom na njega imas da pojacavas koji god hoces ulaz/izlaz, centralni, front, rear...

Neka se neko javi i kaze kako je to osmisljeno na win7/8, jer postoji mogucnost da je samo negde mutiran/smanjen centralni. Gde se nalazi mixer na wi7/8? Jbg, nemam pri ruci win7/8 sada, ali javice se neko...

Proveri onda tako sto ce
- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed Jesi li ukljucio nesto od ``effects``, u driver settings. Probaj ``generic`` 26.09.2014. 15:53 #564852

broj poruka: 10999
i ``room``. Na sedmici bi moralo da proradi, a osmica/osmica.1 je bagovita roba (sitni bagovi, ali kada kenjaju, onda kenjaju) odnosno drajveri za 8.1 su jos uvek neispeglani......

filni Torto 26.09.2014. 16:29 #564861

Nema sta nisam probao..znaci...sve to i ranije..citao po netu.jeo g.... nece pa nece..proverio izlaze..znam da rade... zvucnik isto znam da radi 100% ... Citam po netu da neki to nikad nisu ni resili... :S
MSI 770-C45
AM3 Athlon x4
2x160GB Maxtor
ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5
Asus DVD/RW

tortojed Taj problem je cesto uzrokovan neslaganjem drajvera ili neke 26.09.2014. 19:58 #564901

broj poruka: 10999
aplikacije (odredjene igre, medija plejera itd.) sa window$ovim default sound rec/playback modulom (sound mapper, na primer). Evo sta mozes da probas:
-instalisi DX9 (neka te ne buni prisustvo novije DX verzije u osmici). Dakle, pokreni install, on raspakuje fajlove (nekoliko desetina) u neki temp folder, ti brauzujes i nadjes setup ili install.exe i kliknes ga. http://goo.gl/yot2I
-instalisi K-lite codecs, ako vec nisi (ili ga apdejtuj)
-reinstalisi drajver za maticnu plocu (chipset)
-apgrejduj (``flesuj``) BIOS mobo-a

Gare87 ... 26.09.2014. 20:42 #564920

broj poruka: 4710
Uradi ovako, kad ubodes centralni(a i svi ostali) treba da ti izadje pop-up window da ti kaze da je ukljucen zvucnik, verovatno je Realtek zvucna, tu kad ti se otvori prozor trebas da odaberes koji je izlaz ukljucen, na tim jeftinijim plocama(i kod mene isto)su msm samo 4 izlaza, kombinovani, pa kad ukljuces zvucnike na 3 izlaza trebas da odaberes pravi izlaz za zvucnik(u paru idu na jedan port) da ti ne budu pomesani zvukovi, ta glupost je obicno problem, ne znaci ti nista ostala podesavanja, nego samo da namestis surround i da ukljucis gde koji ide u koji port.

I NE, muzika TREBA da se cuje na centralnom, on je najjaci, i na njemu se najbolje cuje muzika, na ostalima slabije(logicno), i nzm kakvo sranje koristitie ali AIMP je za sada najbolji player za muziku, em se na njemu jace cuje muzika i jos na svim zvucnicima bez ikakvog podesavanja, a equalizer je odlican!

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs