Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Potrebna pomoc od audiofila
STRANA 1 OD 1
vepromon Potrebna pomoc od audiofila 21.09.2014. 14:54 T59035

status: user
broj poruka: 522
Dakle, totalni sam duduk za te audiofilske stvari, tako da cu rado poslusati vas savet kakav god on bio.
Imamo 2 zvucika custom-made visokog kvaliteta. Imamo kvalitetno pojacalo i predpojacalo. Ono sto nemamo je dobar CD/DVD/BluRay player (ni sam ne znam sta nam treba).

Imamo dve opcije:

1) Da kupimo specijalan audio CD/DVD player (vidim da cena ide u nebesa) za pustanje muzike.

2) Da kupimo bluray player/recorder sa integrisanim HDD koji ce nam sluziti kao multimedijalna baza pored televizora,a da sa njega mozemo i da pustamo muziku preko pomenutih zvucnika.

Budzet za 1 od ova 2 uredjaja je do 1000e.

Moje pitanje je: Da li ce se OSETNO osetiti kvalitet zvuka ako se odabere bluray player u odnosu na specijalizovani audiofilski cd player?

Uredjaj je potreban za veliku dnevnu sobu, ali osobe koje ce to slusati nisu audio profesionalci, nego jednostavno cene dobar zvuk.

Ako mogu jos neke preporuke za uredjaj (za koji god da optirate) bio bih vam od srca zahvalan :)

i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 21.09.2014. 15:16 #563935

broj poruka: 1586
Digitalni autdio zapis je kvaliteta p aje kvaliteta, pravo je pitanje sta od audio formata ti hoces da pustas. MP3 je najgori, CD audio i FLAC najbolji i to je to. Sada je najbitniji audio format koji se reprodukuje, uredjaj i nije toliko. Tip uredjaja, naravno skuplji i kvaliteniji je i bolji, sa boljim audio izlazom u smislu manjeg suma i izoblicenja zvuka.

Odlican audio kvalitet se postie i sa kompom koji pusta flac, sa nekom profi zvucnom kartom i ASIO drajverom i to ce cak i na manje kvalitetom audio sistemu, recimo nekoj prosecnoj midi-liniji zvucati odlicno a o ozbiljnijoj opremi da i ne govorimo.

E sad, tu postoji i faktor koji kaze - o ukusima se ne raspravlja. Zvuk iz jednog audio sistema ce mozda da se svidja meni, peri, miki, lazi ali nece tebi i djoki i tako dalje.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

vepromon RE 21.09.2014. 15:55 #563945

oK, znaci sam uredjaj koji pusta fajl nije bas toliko bitan za nekog prosecnog korisnika, nego je bitan tip fajla.
Da li to znaci da bi mi jedan dobar bluray player radio posao, ako moze da pusta flac format i ima odgovarajuce izlaze kojim bih ga povezao na pojacalo i ostala cuda?

Moze neka preporuka ako imas? :)
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb

shkomi uhhh 21.09.2014. 16:08 #563948

broj poruka: 852
Deca mi skacu po krilu pa ne mogu da se raspisem.

Mnogo kvalitetnije odgovore ces dobiti na ovom forumu
http://www.hi-files.com/forum/index.php?/forum/3-hi-fi-audio/

Za pocetak napisi sta ima od komponenti i koje zvucnike.
Proguglas malo sta je flac sta pusta blue ray sta cd

MOj ti je neki savet da uzmes za pocetak CD.

Posle toga da razishljas o nekom DACu ili mozda cak za 1000 eur u zavisnoti ako ti ostatak sistema nijke neka babaroga odmah uzmes i iskoristis neki eksterni izvor sa muzikom........
https://www.youtube.com/watch?v=m6kFCNsnQpQ

codeus ... 21.09.2014. 16:30 #563958

broj poruka: 4054

veoma nezahvalno pitanje, jer ni sami neznate sta hocete, da slusate muziku ili da gledate filmove

stavrno je neophodno napisat sta to tacno imate od te profi opreme

kvalitetni cd-i su skupi , 500e pa navise, vrede svaki dinar

ali bilo koja audio kartica za pc , sa cenom od 50-100e ce oduvati 98% skupljih cd pleyera

imas audiofile (M AUDIO 2946) za manje od 100e , licno sam je imao i to je sviralo neverovatno. bilo mi je zao kad sam je poklonio nekom bendu da snime album.

a i najobicniji cd plejer od 20e mozes poprilicno da poboljsas zamenom qvrca sa clock generatorom.

veljco evo ovako 21.09.2014. 16:45 #563963

broj poruka: 84
Ja sam pazario sony bdve2100 i apsolutno sam prezadovoljan zvukom. Funkcionise perfektno i zvuk je kristal.

vepromon re 21.09.2014. 18:00 #563971

Nema mesta za PC. To bi sve stajalo maltene pored televizora. E sad, zvucnici za TV su dovoljni za svakodnevnu upotrebu, ali za neke koncerte i kvalitetniju muziku bismo koristili sklop posebnih uredjaja. Ne treba meni za profesionalnu upotrebu, otud i moje pitanje, da li bi prosecni korisnici koji vole dobar zvuk osetili drasticnu razliku kada bi samo taj citac diskova bio neki super mega giga... ali ako je odgovor u sustini da ne bi, to mi drasticno olaksava posao :)

@ Shkomi: Hvala za onaj forum :) pogledacu i tamo malo

MilosNBG ... 21.09.2014. 22:31 #564016

Ako ti je sao za slusanje muzike, koncerti i slicno, a pritom imas i kvalitetne ostale komponente u smislu zvucnika i pojacala - da, imas razliku svakako ali nemas potrebe da se razbacujes onda. Iole kvalitetniji bluray ili ako bas zelis, kvaliteta cd plejer i originalan audio disk ce davati itekako dobre rezultate.

Kad smo vec kod teme, jedno malo iskustvo sa novom i starom tehnikom... Skoro sam pakovao nesto sebi, trosistemski zvucnici, pojacalo, predpojacalo itd.... U jednom trenutku sam imao samo predpojacavac, pojacalo snagas i zvucnike kojima jos nisu stigle skretnice i resio da se igram malo. Po sobi se je motala i profi DJ mikseta koja je dosla na ciscenje od piva. Mikseta je Pioneer DJM-800, preamp Hitachi HCA-6500 i pojacalo u samogradnji, na sasiji Ei Nis SPS-200. Pojacalo i zvucnici su bili nakaceni prvo na miksetu. Mp3, cd, wav, flac, ogg... Redjao sam formate i pazljivo slusao na cinjenicno - krsh zvucnicima jer bez skretnica su katastrofa.

Trenutak kada sam se zaprepastio je usledio kada sam umesto miksete od 2500e nakacio doticni Hitachi preamp iz 80-e godine a koji je dobio saku novih tranzistora i filter kondenzatora uz neko ciscenje preklopnika, potova i trimera u njemu i slicno. Razlika je vec kod mp3 sa 320 kbps bila primetna a kod cd, wav i flac je bila drasticna. Tolika da je moja devojka, inace duduk za zvuk i audio tehniku, pogledala me na trenutak: `Eeee, pa sad se mnogo lepse cuje`. Ponavjam, to je na ne Bog zna sta pojacalu i na jos gorim nedovrsenim zvucnicima. Miksetu mi je doslo da bacim, vratio sam je vlasniku nakon ciscenja, i samo mu rekao - samo ti znas zasto si dao 2500e, zvuk je sranje. Pokusao sam da dobijem zvuk kao na preampu, podesavao je bezmalo tri sata i jok, nije moglo da bude ni blizu.

VMARC Re: ... 21.09.2014. 23:05 #564021

broj poruka: 9425
... a mozda je nisi dobro ocistio...? :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: profi DJ mikseta koja je dosla na ciscenje od piva. Mikseta je Pioneer DJM-800, preamp Hitachi HCA-6500 i pojacalo u samogradnji, na sasiji Ei Nis SPS-200. Pojacalo i zvucnici su bili nakaceni prvo na miksetu. Mp3, cd, wav, flac, ogg... Redjao sam formate i pazljivo slusao na cinjenicno - krsh zvucnicima jer bez skretnica su katastrofa.
::
:: Trenutak kada sam se zaprepastio je usledio kada sam umesto miksete od 2500e nakacio doticni Hitachi preamp iz 80-e godine a koji je dobio saku novih tranzistora i filter kondenzatora uz neko ciscenje preklopnika, potova i trimera u njemu i slicno. Razlika je vec kod mp3 sa 320 kbps bila primetna a kod cd, wav i flac je bila drasticna. Tolika da je moja devojka, inace duduk za zvuk i audio tehniku, pogledala me na trenutak: `Eeee, pa sad se mnogo lepse cuje`. Ponavjam, to je na ne Bog zna sta pojacalu i na jos gorim nedovrsenim zvucnicima. Miksetu mi je doslo da bacim, vratio sam je vlasniku nakon ciscenja, i samo mu rekao - samo ti znas zasto si dao 2500e, zvuk je sranje. Pokusao sam da dobijem zvuk kao na preampu, podesavao je bezmalo tri sata i jok, nije moglo da bude ni blizu.
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
tortojed Ma kakve cene u nebesima, sta to pricas: obican ``standalone`` 21.09.2014. 23:32 #564025

broj poruka: 10999
CD/DVD plejer, sa mogucnoscu pustanja filmova i muzike i sa USB flesha, pa cak i SD kartica kosta nekih 5k dinara. Pod uslovom da ti ne treba pustanje BRay optike, ovo ti je resenje. Shkomi ti je dobro rekao za DAC, ali izgleda da ti i ne spadas u tkz. audio-fanatike tako da bi to mogao i da zaobidjes (svaki od ovih obicnih plejera, ima ugradjeni to jest ``integrisani`` DAC, naravno).

http://goo.gl/uGeVfJ
blender do soluna sto somuna 21.09.2014. 23:51 #564027

broj poruka: 242
da li na necemu od toga imas digitalni ulaz?
Vaskev RE 22.09.2014. 07:59 #564047

broj poruka: 1673
Posle silnog testiranja svega i svačega, meni najbolji izvor zvuka je bio Panasonic DMR-E85H. DVD Rezač koji ima kompletnu Audio sekciju urađenu po najvišim standardima kvaliteta i svi elektroliti su Elna Cerafine, HiEnd Audio Grade Elektroliti. Nijedan CD plejer mu nije ni do kolena. Veoma lako se nalazi, kao i noviji modeli a cena im je smešna prema kvalitetu koji nude. Kupiš, pozajmiš ili šta već, probaš i videćeš šta je kvalitet. Na njemu i obične MP3 kompilacije odlično zvuče - koliko je to moguće. Ovo sve je povezano u sledećem sistemu:

Sony TAF690ES + JBL Decade L26

http://valid.canardpc.com/rmy4qn
WOT Nick: Vaske

Vaskev RE 22.09.2014. 08:48 #564052

broj poruka: 1673
Posle silnog testiranja svega i svačega, meni najbolji izvor zvuka je bio Panasonic DMR-E85H. DVD Rezač koji ima kompletnu Audio sekciju urađenu po najvišim standardima kvaliteta i svi elektroliti su Elna Cerafine, HiEnd Audio Grade Elektroliti. Nijedan CD plejer mu nije ni do kolena. Veoma lako se nalazi, kao i noviji modeli a cena im je smešna prema kvalitetu koji nude. Kupiš, pozajmiš ili šta već, probaš i videćeš šta je kvalitet. Na njemu i obične MP3 kompilacije odlično zvuče - koliko je to moguće. Ovo sve je povezano u sledećem sistemu:

Sony TAF690ES + JBL Decade L26

http://valid.canardpc.com/rmy4qn
WOT Nick: Vaske

MilosNBG hehehe... 22.09.2014. 16:24 #564086

VMARC, ociscena da nema da susne .)

Zaludjivao sam se jedno vreme 5.1 sistemima, i slicno... Ma nista nemoze da nadmasi dobre kutije sa dobrim pojaclaom i kvalitetnim predpojacavacem, ekvilajzerom i slicno. Evo sada zavrsavam sklapanje neke sobne varijante, dvosistemci u samogradnji, kompresoni, lepo izolovane, Technics pojacalce u A klasi i radio. Za sve ostalo postoji komp :) 60W nominalne snage, lep zvuk, cujes svaki ton i kada je skoro na minimumu... ma milina...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs