Zamolio bih ljude koji se razumeju u tematiku vezanu za zvuk i zvucne kartice da mi kazu da li ima razlike, da li bi se ista dobilo (ili izgubilo) ukoliko bi se Creative Xtreme Music kartica (Pci) zamenila sa ASUS Xonar U7 (USB). Imam zvucnike ATP3 i M-AUDIO StudioPro 4.
Da li je to int. zvucna na maticnoj ili izlaz sa LCD TV-a, skok je dosta primetan, dok recimo sa DX/D1 ta razlika je znatno manja. Za starije Creative kartice nisam cuo neke pohvale, uglavnom sam cuo da maltene zvuci isto kao integrusa sa ukljucenim ekvilajzerima (govorim za jeftinije Creative karte). Ne znam koliko ces osetiti razliku na ATP3 ali na mojim AL 621 je poprilicna razlika u korist U7. Za M-Audio sistem koji imas, nikad ih nisam poslusao niti znam spec. modela pa ti ne mogu reci. Uglavnom ces na boljim i snaznijim sistemima osetiti vecu razliku u kvalitetu zvuka.
:: Da li je to int. zvucna na maticnoj ili izlaz sa LCD TV-a, skok je dosta primetan, dok recimo sa DX/D1 ta razlika je znatno manja. Za starije Creative kartice nisam cuo neke pohvale, uglavnom sam cuo da maltene zvuci isto kao integrusa sa ukljucenim ekvilajzerima (govorim za jeftinije Creative karte). Ne znam koliko ces osetiti razliku na ATP3 ali na mojim AL 621 je poprilicna razlika u korist U7. Za M-Audio sistem koji imas, nikad ih nisam poslusao niti znam spec. modela pa ti ne mogu reci. Uglavnom ces na boljim i snaznijim sistemima osetiti vecu razliku u kvalitetu zvuka.
A zato nisam mogao da nađem cenu.. kad se sad nisam šlogirao.. ja kao šatro tražim da slučajno nije stiglo kod nas.. kako da nije. Očekivao sam da bude skuplje od essence one plus, ali brate.. kapiram da su vrhunske komponente spakovane, dobili EISA reward i napucali cenu..
:: Jos primaju narudzbine samo pozuri da se ne razgrabi http://bit.ly/YSc9L :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Za te pare kupis daleko korisniju i kvalitetniju stvar tj pravu studijsku kartu.
:: A zato nisam mogao da nađem cenu.. kad se sad nisam šlogirao.. :: ja kao šatro tražim da slučajno nije stiglo kod nas.. kako da nije. :: Očekivao sam da bude skuplje od essence one plus, ali brate.. kapiram da su vrhunske komponente spakovane, dobili EISA reward i napucali cenu.. :: :: :: :: Jos primaju narudzbine samo pozuri da se ne razgrabi http://bit.ly/YSc9L :: :: :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: :: :: :: ::
Re: Re: U7 je poprilican skok sa integrisanih resenja.
17.09.2014. 15:35
status: user broj poruka: 4879
Lepotica, mada cenu ne smem ni da gledam. :))
:: A šta kažeš za ovo :: http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Essence_III :: :: :: :: Da li je to int. zvucna na maticnoj ili izlaz sa LCD TV-a, skok je dosta primetan, dok recimo sa DX/D1 ta razlika je znatno manja. Za starije Creative kartice nisam cuo neke pohvale, uglavnom sam cuo da maltene zvuci isto kao integrusa sa ukljucenim ekvilajzerima (govorim za jeftinije Creative karte). Ne znam koliko ces osetiti razliku na ATP3 ali na mojim AL 621 je poprilicna razlika u korist U7. Za M-Audio sistem koji imas, nikad ih nisam poslusao niti znam spec. modela pa ti ne mogu reci. Uglavnom ces na boljim i snaznijim sistemima osetiti vecu razliku u kvalitetu zvuka.
Pa bojim se da mi ova nešto ne odudara od profesionalne studijske karte, ima sve predispozicije da bude čak i bolje od iste, bez obzira ko je krsti, nije džabe dobila EISA sertifikat. Samo što me je cena baš iznenadila, nisam očekivao baš toliko.. a baš mi treba tako nešto, mogao bih da iskoristim potpuni potencijal ovih monitora sa balansiranim izlazima, kao i ostalim mogućnostima..
@peki, to je sjajna kartica, nego za šta je ovaj potenciometar, jel to za selekciju ili volume?
:: Za te pare kupis daleko korisniju i kvalitetniju stvar tj pravu studijsku kartu :: :: :: A zato nisam mogao da nađem cenu.. kad se sad nisam šlogirao.. :: :: ja kao šatro tražim da slučajno nije stiglo kod nas.. kako da nije. :: :: Očekivao sam da bude skuplje od essence one plus, ali brate.. kapiram da su vrhunske komponente spakovane, dobili EISA reward i napucali cenu.. :: :: :: :: :: :: :: Jos primaju narudzbine samo pozuri da se ne razgrabi http://bit.ly/YSc9L :: :: :: :: :: :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Za Volume. Kada se pritisne menja se uzlaz na slusalice sa zvucnika i obratno,
:: Pa bojim se da mi ova nešto ne odudara od profesionalne studijske karte, ima sve predispozicije da bude čak i bolje od iste, bez obzira ko je krsti, nije džabe dobila EISA sertifikat. Samo što me je cena baš iznenadila, nisam očekivao baš toliko.. a baš mi treba tako nešto, mogao bih da iskoristim potpuni potencijal ovih monitora sa balansiranim izlazima, kao i ostalim mogućnostima. :: :: @peki, to je sjajna kartica, nego za šta je ovaj potenciometar, jel to za selekciju ili volume :: :: :: :: Za te pare kupis daleko korisniju i kvalitetniju stvar tj pravu studijsku kartu :: :: :: :: :: A zato nisam mogao da nađem cenu.. kad se sad nisam šlogirao.. :: :: :: ja kao šatro tražim da slučajno nije stiglo kod nas.. kako da nije. :: :: :: Očekivao sam da bude skuplje od essence one plus, ali brate.. kapiram da su vrhunske komponente spakovane, dobili EISA reward i napucali cenu.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jos primaju narudzbine samo pozuri da se ne razgrabi http://bit.ly/YSc9L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja sam je kupio po preporuci ,a i ovo sam procitao pre kupovine: http://goo.gl/ylBvGp Velika je razlika u kvalitetu zvuka u odnosu na integrisanu bez ukljucenog Home Theater v4.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: Znaci imas ASUS Xonar U7 USB zvucnu karticu i zadovoljan si njome :: :: Pozdrav ::
Nadji neku od M-audio kartica. Ovo je osnovni model. Sampling rate, a pretpostavljam da ti je to bitno kad vec ides na tu pricu, je jako bitan. Cak i ova osnova u produkciji sije po brzini procesiranja, a da ne pricam za dalje modele.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.