Planiram da uzmem pomenuti headset iz naslova, trenutni je best buy gaming headset, pa me zanima da li cu dobiti kvalitetan zvuk ako ga nakacim na onboard audio, Realtek ALC 898 ili moram da kupim neku zvucnu karticu ili amp?
Kad budes probao sluske mislim da neces imati zamerki i da ti nista nece faliti. Cisto da dokazes sebi idi kod nekoga ko ima besnu zvucnu i ponesi svoje nove sluske, probaj i uporedi.
Jos bolja varijanta. Kvalitet zvuka je individualni dozivljaj, ali kao sto Dex rece, neces ti tu verovatno nista dirati. Ne bi valjalo da oko toga slusas savete drugih. Kupuj, bodi i uzivaj... :) Ako ne uzivas, probaj ih na drugom mestu, pa ako ti se svidi, kupuj bolju kartu...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Kad budes probao sluske mislim da neces imati zamerki i da ti nista nece faliti :: Cisto da dokazes sebi idi kod nekoga ko ima besnu zvucnu :: i ponesi svoje nove sluske, probaj i uporedi :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Dobro, u pravu ste, tako je najbolje. Inace sta mislite o samim sluskama, da li je dobra kupovina? Dosta testova na netu kazu da je bes buy za 100e, nude dosta i veoma su kvalitetne. Prvo imao na umu neki Razer ali mislim da se ovo vise isplati.
Kvalitetan zvuk sa integruse neces dobiti, pa makar prikacio i slusalice od 10k eura.
Ako vec planiras da potrosis 100€ na zvuk, bolje kupi tipa Xonar DG/DGX koja ima pojacalo za sluske i bolji zvuk od bilo koje integruse i za ostatak kupi slusaluce. Cena je oko 30€ za Xonar DG. Po meni su 100€ za gejming slusalice bacene pare. Pogledaj i Asus Cerberus, odlicne sluske za 50€ a mozes da ih koristis i za telefon, tablet itd.
Znam da ne mogu da dobijem bas kvalitetan zvuk, zato sam i hteo da dobijem predlog/savet od ljudi koji se razumeju bolje, da znam sta da radim. Meni nije problem da izdvojim 100e za sluke jer cilj mi je da kupim kvalitetno i dobro, i da me to sluzi duze vreme.
Znaci morace neka zvucna? Sad mi recite da li uzeti zvucnu ovu od 30e ili neku bolju jer bih takodje kasnije kacio 2.1/5.1 sistem pa da bude dobra i za zvucnike, ili mozda ici na neki AMP za sluske a zvucnike da kacim na neku jeftinu zvucnu ili integrusu?
Probaj prvo nista te ne kosta, ako cujes razliku kod sebe na integrusi i kod nekoga sa besnom zvucnom kartom tek onda kupuj zvucnu to ti je najmanji problem. Za igre ako uzimas te sluske bacas pare bukvalno.
Nema potrebe da uzmes skuplje slusalice od 30 do max 50e. Ako si bas bas resio da potrosis 100e na slusaliuce 50e na zvucnu samo udri.
Sluske bi mi koristile za igre, muziku i filmove. Necu da uzimam jeftine kineze jer ne vrede nista a zvuk je uzasan. Prvo sam imao u planu Sennheiser pc 360 160e ili Beyerdynamic DT 770/990 Pro 130e, ali za njih mi treba amp, sto je malo vece ulaganje, i zato sam obratio paznju na Kingston jer nudi vise nego Razer ili Logitech i mislio sam da moze na integrusu jer obicno mogu. Ako bih morao da uzimam zvucnu onda bih svakako neki amp koje je dosta bolji nego najskuplje zvucne kartice sto onda znaci da bez 200e necu da prodjem a imacu high end setup za sve. A hteo sam jeftinije da prodjem. :D
I koje to krstene sluske od 30-50e vrede? Ja sve sto sam video i probao, jedino Sennheiser nudi za te novce.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.