Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
5.1 u windows 7 64 bit
STRANA 1 OD 1
taukani 5.1 u windows 7 64 bit 17.06.2014. 14:16 T57965

status: user
broj poruka: 120

Nikako ne mogu da osposobim woofer i centralni zvucnik da mi rade kako treba u win7 64 bit. U nekim programima radi centralni , ali me woofer ne konstatuje. opet preko youtube ne radi ni centralni. Malo sam guglao i koliko sam shvatio ne moze da se podesi da radi stalno sve. Na testu i podesavanjima daje signal na svakom zvucniku , kao da rad sve kako trebai. Zvucna je sa ploce. Ima li neko neki predlog, ili da se ne trudim?

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - 17.06.2014. 14:32 #555709

broj poruka: 1505

Koja i je zvucna? Potrazi negde u drajveru opciju expand stereo to surround ili slicno posto je audio sa yt stereo radice ti samo levi i desni zvucnik ako ta opcija nije ukljucena. Taj sam problem ja imao sa nekom raspalom c meda zvucnom gde si morao rucno da biras hoces li 5.1 sistem da ti bude ili virtual surround gde stereo zvuk raspodeli na surround ali ali verujem da svaka danasnja zvucna ima opciju da to radi automatski.
Black Wolf

imarkovic Re: 5.1 u windows 7 64 bit 17.06.2014. 15:08 #555711

broj poruka: 19008
Naravno da ne moze da rade uvek svi zvucnici, jer uglavnom je stereo. Ako se svi zvucnici oglasavaju na testu, budi siguran da to radi. Skini bilo koji film sa 5.1 podrskom i najbolje ces tako videti.

::
:: Nikako ne mogu da osposobim woofer i centralni zvucnik da mi rade kako treba u win7 64 bit. U nekim programima radi centralni , ali me woofer ne konstatuje. opet preko youtube ne radi ni centralni. Malo sam guglao i koliko sam shvatio ne moze da se podesi da radi stalno sve. Na testu i podesavanjima daje signal na svakom zvucniku , kao da rad sve kako trebai. Zvucna je sa ploce. Ima li neko neki predlog, ili da se ne trudim
:: hval
Plamen re 17.06.2014. 16:12 #555718

broj poruka: 2836
Ako je realtek zvucna u pitanju, postavi u programu zvucne u odeljku sound effect / environment / pa stavi `room` i ispod toga stavi u equalizer / `rock ili powerful`

i cekiraj imas opciju `sorround speakers` i nesto `fill ...`

Tako bar kod mene proradi vufer i centralni.
quna Re: re 17.06.2014. 17:19 #555724

broj poruka: 1640
Hm...kakve veze ima reverb i cackanje ekvilajzera sa tim koji zvucnici rade? Nije pozeljno da bude ista od toga ukljuceno ako zelis da se iole normalan zvuk cuje.
Verovatno ti samo to trece pali zvucnike.

Treba samo da nadjes opciju u software-u koji je dosao uz drajver da stereo zvuk salje na sve zvucnike, mada je kod vecine drajvera upravo to po defaultu ukljuceno.

Za pravi 5.1 izvor posle treba to da iskljucis naravno.

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: Ako je realtek zvucna u pitanju, postavi u programu zvucne u odeljku sound effect / environment / pa stavi `room` i ispod toga stavi u equalizer / `rock ili powerful
:: i cekiraj imas opciju `sorround speakers` i nesto `fill ...`
:: Tako bar kod mene proradi vufer i centralni.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen Re: Re: re 17.06.2014. 19:01 #555731

broj poruka: 2836
Veruj mi da sam sve zivo pokusao, i razne drajvere i tek kad ukljucim `room` krenu bass i centralni da rade. Ovo power ili rock samo pojacavaju zvuk. Nista drugo od opcija mi ne pali ostale zvucnike, bez toga mi rade stereo kao 2.0. Inace u softveru preko test-a rade svi. Postavljao sam temu oko toga jos pre par godina.

:: Hm...kakve veze ima reverb i cackanje ekvilajzera sa tim koji zvucnici rade? Nije pozeljno da bude ista od toga ukljuceno ako zelis da se iole normalan zvuk cuje
:: Verovatno ti samo to trece pali zvucnike
:: Treba samo da nadjes opciju u software-u koji je dosao uz drajver da stereo zvuk salje na sve zvucnike, mada je kod vecine drajvera upravo to po defaultu ukljuceno
:: Za pravi 5.1 izvor posle treba to da iskljucis naravno
:: http://tiny.cc/My500p
:: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7
:: :: Ako je realtek zvucna u pitanju, postavi u programu zvucne u odeljku sound effect / environment / pa stavi `room` i ispod toga stavi u equalizer / `rock ili powerful
:: ::
:: :: i cekiraj imas opciju `sorround speakers` i nesto `fill ...`
:: ::
:: :: Tako bar kod mene proradi vufer i centralni.
ICEsd re: 17.06.2014. 21:03 #555736

broj poruka: 2158

Imao i ja problema i nasao ovo na netu i radio 5.1 win 7 x64:

start>run pa ovo

reg add `HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\Video` /v AudioOutputFormat /d {696E1D31-548F-4036-825F-7026C60011BD} /f

E sad negde sam isto i procitao da Realtek ima problema sa drajverom ako cekiras Speaker Fill i Bass Managment onda ne rade svih 6 zvucnjaka.

Isto baci pogled ovde:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/263443-28-realtek-audio-outputs-windows

http://en.kioskea.net/forum/affich-48589-realtek-hd-sound-problems-w-5-1-speaker

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/51-surround-sound-speaker-system-not-working-in/908211ce-de7a-4246-be9f-f26ae27c8201?page=3

Isto tako na Realteku na drugoj ploci sa poslednjim drajverima u win 8.1 x64 nisam mogao da postavim zadnje zvucnjake kad postavim 5.1, stavi ih kao da su sa strane ( side ), resenje je tako sto sam instalirao poslednje drajvere sa sajta proizvodjaca ploce i sve je ok bilo.
Milunka evo ovako... 18.06.2014. 02:34 #555756

broj poruka: 1624
ja imam trenutno microlab h500 + asus xonar DX
Odmah da napomenem,preko google chrome-a po default-u,ne radi 5.1. ali preko Opere recimo sve radi normalno.

Ukoliko imas integrusu...

Prvo i osnovno,podesi playback devices ( desni klik na zvucnik ) sve lepo konfigurisi na 5.1,u propertisu,signal podesi na 24 bita 44100 khz,znaci to je najbolje tako da podesis i nikako drugacije...preko toga ne teraj,jer cenim da nemas filmove i muziku u 96 ili 192 khz, stoga,ukoliko stavis 192 khz,samo ces dobiti probleme sa zvukom,posto semplovanje treba da bude deljivo sa 44,1 khz. tj umesto 192,treba nam 176,4.,ili 88,2 ili 352.8khz.

zatim,u podesavanjima integruse treba da stikliras opciju speaker fill,tako da ,ukoliko pustis stereo zvuk sa plejera,ili you-tuba, ono pravi 5.1.

Ukoliko imas iole bolju zvucnu,lepo podesi 5.1,i sve ce raditi ko podmazano,osim ovo gore sto sam spomenuo, google chrome ne pusta 5.1, stoga koristiti drugi browser... i naravno ne prelazi 24 bita 44.1 khz.

neka ti obavezno bude stiklirano `allow application to take exclusive control of this device` i sledeca opcija ispod.

ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs