Uzeo sam FM transmiter za kola, ispred kuce nasao slobodnu frekvenciju, i dobijam lep zvuk (prigradsko naselje je u pitanju), al kad dodjem u centar stanice pocinju da se mesaju i dosta krci, a nemam zivaca da svako malo trazim novu cistu stanicu.
Primetim da kad menjam pesmu zvuk se na kratko poboljsa, stavim ruku preko njega i zadrzim je, i izneverujem koliko cist zvuk dobijem, kao disk da sam pustio. E sad, teoretsko telekomunikaciono pitanje, da li mu moja ruka sluzi kao antena/pojacavac, ili se nesto drugo desava? I da li to mogu nekako da regulisem da ne drzim ruku na njemu stalno a da zadrzim besuman zvuk?
sto lepo ne provuces 3.5mm kabl iz aux-a, pa da pustas sa plejera direktno? druga solucija je da kupis nov radio, koji ima ili usb ili aux pa da ko covek slusas muziku... batali te fm transmitere, kasete i drugo. :)
Što se tiče adaptera 3-4 dolara kod Kineza (ne znam tačno koliko sam platio) al pitanje kakav je kvalitet (neki kažu da se čuje kako vrti kasetu). To je samo adapter na koji moraš da zakačiš neki plejer ili telefon ili bilo šta sa 3.5mm džekom - nema tu šta da košta 35 evra...
Sto rece kolega lose odradjene spravice i jeftine. Naravno tom uredjaju fali antrena :( ili bar da ima malo vecu snagu, u principu pitanje je i kakav ti je prijemnik, nisu svi prijemnici isti, moguce da nije osetljiv, ili da zbog RF `zagadjenja` i snaznih signala koje emituju lokalne stanice on spusti svoje pojacanje AGC i jednostavno tada nije dovoljno osetljiv da uhvati taj uredjaj. Neki su to otvarali i stavljali neke male zice da glume antenu u principu uzmimo neku frekvenciju koja je na sredini banda oko 97Mhz, duzina antena koja ti treba je 300000km/97000Khz=3.09m cetvrtina od toga je oko 77cm e ti vidi kolika antena treba a koliki je mali uredjaj...
Ili drugi prijemnik, ili otvori i stavi malo parce zice na antenu ili drugi transmiter drugo nema.
Skoda Octavia je u pitanju, Melody radio, sa CDom, bez MP3a, bez AUX ili bilo kakvih drugih ulaza. Ne bih da kasapim instrument tablu da ga menjam, a adapter za njegov CD sarzer je 35 evra preko KP, tako da mi kao jedino resenje preostaje transmiter (tj tri puta jeftinije resenje).
Mene kopka to sto kad mu priblizim ruku, tj `pokrijem` ga sakom, ne moram ni da ga dodirujem, par santimetara je dovoljno, signal postane kristalno jasan, al ne razumem se dovoljno u tu struku da bih znao zasto se to desava. Mislio sam to nekako da iskoristim, al ocigledno ne da drzim ruku na njemu sve vreme, nego da ruku zamenim necim sto bi dalo isti efekat.
Da ne bih pokusavao na rendom, jel ima neko neku konkretnu ideju/iskustvo? Da li bi pomoglo da iskacim krovnu antenu iz radija sto bi uglavnom neutralisalo spoljne radio signale, ili ne bih time nista dobio, tj. onda ne bi hvatao ni transmiter? Ako bih probao da mu bustujem signal, kako da izvedem tu antenu da bude najbezbolnije moguce, ili da mu pojacam snagu signala, ili nesto, nekako, bilo sta, jer ovo vec postaje stvar principa :)
aaaaaaaa!!!!! pa ti imaš CD... ja sam uzeo adapter od 3 USD - to je kaseta kojoj iz g.zice viri kablić sa 3.5mm džekom i šta god nakačiš na to - kasetofon pušta kao da je sa kasete... al ti nemaš kas :-)
a što se tiče FM transmitera - očigledno ti treba bolji (i skuplji) model... sve ostalo je budžakis...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.