Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Problem sa sluskama!
STRANA 1 OD 1
5Ronic Problem sa sluskama! 04.06.2014. 21:20 T57866

status: user
broj poruka: 282
Imam sluske koje su odjednom pocele da daju zvuk kao da odjekuje i da se cuje nejasno kao kroz vodu. Otvorio sam ih i video da se odlemila jedna zica. Dao sam prijatelju da mi to zalemi, ali sad imam drugi problem. Sad kad stereo bananicu gurnem do kraja ponovo je zvuk kao sto je i bio. Medjutim kada je malo izvucem iz dzeka one rade normalno... Promenio sam audio ulaz sa muzicke linije na komp medjutim isto je... Dal je problem do bananice ili mozda nije dobro zalemljeno? Mrzi me da opet smaram ortaka jer ima posla preko glave.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Problem sa sluskama! 05.06.2014. 15:37 #554861

broj poruka: 19008
Nije ti pravilno zalemio, ili je usled loseg lemljenja je doslo do spojeva..

:: Imam sluske koje su odjednom pocele da daju zvuk kao da odjekuje i da se cuje nejasno kao kroz vodu. Otvorio sam ih i video da se odlemila jedna zica. Dao sam prijatelju da mi to zalemi, ali sad imam drugi problem. Sad kad stereo bananicu gurnem do kraja ponovo je zvuk kao sto je i bio. Medjutim kada je malo izvucem iz dzeka one rade normalno... Promenio sam audio ulaz sa muzicke linije na komp medjutim isto je... Dal je problem do bananice ili mozda nije dobro zalemljeno? Mrzi me da opet smaram ortaka jer ima posla preko glave.
Bobi4ever Rece vec imarkovic. 05.06.2014. 15:42 #554864

broj poruka: 4879
A ja kakav sam baksuz i sluske za komp su krenule da prekidaju kod 3.5mm dzeka...
Bice seca kablova vidim ja. xD
imarkovic Re: Rece vec imarkovic. 05.06.2014. 16:19 #554865

Nisi snalazljiv kolega, ja slusalice preko kompa povezujem preko produznog audio kabla.

:: A ja kakav sam baksuz i sluske za komp su krenule da prekidaju kod 3.5mm dzeka..
:: Bice seca kablova vidim ja. xD
Bobi4ever Re: Re: Rece vec imarkovic. 06.06.2014. 08:54 #554914

I gubis na kvalitetu zvuka. Opet ne toliko da bi to registrovao. :-)
Meni su sluske zakacene na TV i 80% vremena cuce tako na polici pored. Koristim ih nocu u gluvo doba tipa jednom u nedelju dana i bas pre neki dan vidim da su krenule da zezaju.
Trebalo bi da imam garanciju tj. ako nije istekla na njih.
A za one bubice moramo da se dogovorimo kad budes imao vremena. :-)

:: Nisi snalazljiv kolega, ja slusalice preko kompa povezujem preko produznog audio kabla
::
:: :: A ja kakav sam baksuz i sluske za komp su krenule da prekidaju kod 3.5mm dzeka..
:: :: Bice seca kablova vidim ja. xD
imarkovic Re: Re: Re: Rece vec imarkovic. 06.06.2014. 14:14 #554922

Nema sanse, dobri konektori pozlaceni i kvalitetan kabl, ne gubi se nista.. mislim, verovatno tehnicki gledano se gubi, ali na odredjenoj duzini, ovo je produzni od metar i po

:: I gubis na kvalitetu zvuka. Opet ne toliko da bi to registrovao. :-
:: Meni su sluske zakacene na TV i 80% vremena cuce tako na polici pored. Koristim ih nocu u gluvo doba tipa jednom u nedelju dana i bas pre neki dan vidim da su krenule da zezaju
:: Trebalo bi da imam garanciju tj. ako nije istekla na njih
:: A za one bubice moramo da se dogovorimo kad budes imao vremena. :-
:: :: Nisi snalazljiv kolega, ja slusalice preko kompa povezujem preko produznog audio kabla
:: ::
:: ::
:: :: :: A ja kakav sam baksuz i sluske za komp su krenule da prekidaju kod 3.5mm dzeka..
:: :: :: Bice seca kablova vidim ja. xD
Bobi4ever Tehnicki da. 06.06.2014. 15:22 #554928

`Opipljivo` da osetis razliku ne.
markozutic rE 07.06.2014. 11:47 #554978

broj poruka: 1463
imarkoviću, šta dobijaš produžnim kablom, kabl od sluški će se svakako lomiti, ako ne kod jack-a onda tamo gde ulaze u slušalice

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

imarkovic Re: rE 07.06.2014. 11:54 #554979

Pa recimo ako ti je isuvise kratak kabl, ovako ga ne zatezes.. sta znam, ja sam uvek imao kvlitetne sluske (AKG, Sennheiser), AKG je imao mini XLR, kod Sennheisera je to bilo ojacano, taj konektor nije imao sanse da se prekine, ja ne vucem kablove po podu, nego ih fiksiram negde unutar stola, ili preko stola i onda samo bocnem sluske u produzni i stoji na stolu, ili tako nesto, tako isto od misa, tastature itd., nikad mi se nista nije prekinulo, jbg, profesionalna deformacija mi je da vodim racuna o tome.

:: imarkoviću, šta dobijaš produžnim kablom, kabl od sluški će se svakako lomiti, ako ne kod jack-a onda tamo gde ulaze u slušalic
:: Asus K53S
:: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo
:: HM6
:: 8GB DDR3 1333MH
:: 500GB 5200rp
:: 15.6 LED HD (1366x768
:: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300
:: N1030 WiFi+BT3.
:: Altec Lansing® stereo speaker
:: W7Pr
markozutic re 07.06.2014. 12:35 #554981

broj poruka: 1463
a kako štitiš onaj deo koji ulazi u sluške? :)
ima tu i kvaliteta, ja npr sonijeve bubice imam 3 godine, koštale su hiljadu ipo dinara, kabl je požuteo koliko traju, prenoćile su u čaju, produvao ih, odlepila se jedna bubica, zalepio, ali kabl nigde ni da napukne, čak nema naznaka prekidanja pri pomeranju, a recimo da su korištene svaki dan 3 godine veoma intezivno, dok na primer samsunogve sluške puknu na svakom mestu gde može da se savija, pri bubiama gore, pri konektoru, pa kod mikrofona sa obe strane, lomi se sa svih strana i ne mogu da preguraju par meseci.

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

imarkovic Re: re 07.06.2014. 13:20 #554990

Kazem ti, koristi uvek kvalitetne slusalice koje imaju kvalitetan kabl i nece ti se desiti da se tu prekinu, mislim ako ne vodis racuna, tj. koristis ih normalno, nece se prekinuti jer svake malo bolje imaju celom duzinom konac koji je toliko jak, da vrlo retko moze da se pokida, ja sam jedne Sony-jeve bubice hteo da unistim bukvalno, ne znam, nesto sam se iznervirao i zapeo sam svom svojom snagom da pokidam kabl, za svoje zaprepascenje nisam uspeo, ali smirio sam se:) i slusalice su posle toga radile.

Najvise sam voleo one bubice sto idu preko vrata, to je prakticno da mozes da skines pa da visi onako, ne znam ljudi kako uspete to da prekinete, tu bas nema opterecenja, niti savijanja..

:: a kako štitiš onaj deo koji ulazi u sluške? :
:: ima tu i kvaliteta, ja npr sonijeve bubice imam 3 godine, koštale su hiljadu ipo dinara, kabl je požuteo koliko traju, prenoćile su u čaju, produvao ih, odlepila se jedna bubica, zalepio, ali kabl nigde ni da napukne, čak nema naznaka prekidanja pri pomeranju, a recimo da su korištene svaki dan 3 godine veoma intezivno, dok na primer samsunogve sluške puknu na svakom mestu gde može da se savija, pri bubiama gore, pri konektoru, pa kod mikrofona sa obe strane, lomi se sa svih strana i ne mogu da preguraju par meseci
:: Asus K53S
:: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo
:: HM6
:: 8GB DDR3 1333MH
:: 500GB 5200rp
:: 15.6 LED HD (1366x768
:: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300
:: N1030 WiFi+BT3.
:: Altec Lansing® stereo speaker
:: W7Pr
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs