Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
kako naci driver za ???NEKU??? zvucnu karticu
STRANA 1 OD 1
vaikiki kako naci driver za ???NEKU??? zvucnu karticu 27.09.2007. 00:33 T5771

status: user
broj poruka: 304

skoro sam kod komsinice nosio neku muziku na flesu i bocnem ja sve lepo kad ono paja
win 98 trazi driver za fles beeee
popricam ja malo sa komsincom da vidim za sta joj inace sluzi komp (klasika komsinica ko komsinica slusa muziku po nekad odgleda film i jednom u 100 god koristi office)
i predlozim ja da joj stavim XP ona se slozila (za divno cudo imala je diskove koji su dosli uz komp tako da nisam morao da se bakcem i da trazim po netu istoriju od drivera )e sad nebi ja ovo pisao da sam primetio da nema drivera za zvucnu

XP je sam stavio neke njegove drivere koji naravno ne rade a ja nemam da mu dam gruge

sad moje piranje glasi
kako da znam koje drivere da trazim a nemam pojma ni dal je zvucna integrisana ili je bocnuta u slot niti gde pise u win-u koja je (kuciste ne mogu da otvorim posto je neki kralj u servisu stavio 128 pop-nitni umesto srafova na sve stranice )
ima li spasa

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud probaj 27.09.2007. 00:46 #28663

broj poruka: 3742
Ako je integrisana zvucna driver bi trebao da se nalazi na cd-u maticne ploce.Kod mene stoji oznaka ac97(ili tako nesto).
a sta ti ja znam...

Ognjeni ... 27.09.2007. 01:20 #28665

broj poruka: 4521

pokusaj da u system...hardware ...device manager.......sound, video and game controllers...pa properties na zvucnu i onda klikni na update i nadji opciju da potrazi drivere na internetu ili pokusaj kada procitas na istom ovom mestu gde sam ti rekao ime kartice pa kucaj u google
Equinoxe Re: 27.09.2007. 01:22 #28666

broj poruka: 12057

Reknider ti nama koja je to pločica, pa da vidimo da li je integrisana i koja, a da se i sa tim ne bi zezao, pogledaj pozadi gde joj je uboden kabl od zvučnika, da li je na panel na ploči (kod ostalih paralelnih, USB, COM i drugih portova) ili dole kod `limčića` kod dodatnih kartica (i ako jeste, odšrafljiuj kume i čitaj koji je čip/kartica).

Ognjeni .... 27.09.2007. 01:26 #28670

broj poruka: 4521

grrrr nisam stigao ni da editujem poruku a bax vec uskocio .)..kakva je to glupost ovog foruma da nemogu svoju poruku da editujem samo zato sto nije poslednja..elem....99% da je integrusa i to ac 97 tako da pocni da trazis po netu slobodno
Equinoxe Re: 27.09.2007. 01:32 #28673

broj poruka: 12057

Najgori sam .

vaikiki re 27.09.2007. 03:54 #28694

mislim da nije integrisana stoji skroz dole pri dnu gde su slotovi ali je jako star komp neki intel na 600mhz i 256 rama a na tim starim kompovima sam cesto vidjao da se konektori za zvuk i graficku ako je integrisana govode kablicem do limene plocice pa se opet srafi kao kartica

a sto se tice ploce nisam ni za nju instalirao drivere samo sam pogledao u system...hardware ...device manager dal je sve instalirano i sve je bilo ok bar na prvi pogled graficku je nasao (riva TNT) za plocu nisam gledao koja je

ne znam koliko je pametno da radim update drivera posto je win klasika ilegalan
a kuciste ne mogu da otvorim da bi video koji je cip jer je neki car stavio gomilu popnitni umesto srafova a lim kucista je iz jednog dela :(

***pre nego sto sam instalirao xp napravio sam image ( ghost ) od win 98 koji je bio instaliran verovatno cu tu naci kako se zove to mi nije palo na pamet ranije

uglavnom hvala pa javljam sta sam uradio pozz
liman Probaj ovo 27.09.2007. 07:43 #28696

broj poruka: 812

Program SIW 1.70
http://www.gtopala.com/siw-download.html
tihimil re 27.09.2007. 13:31 #28717

broj poruka: 216

instaliras neki softver za analizu hardvera tipa si soft sandra ili nesto slicno i pogledas koji je model ploce u pitanju i lepo skines sa neta...poz

vaikiki re 27.09.2007. 18:01 #28756

koliko ja znam i siw i sandara i everest... gledaju drivere da bi rekli koji je hardver bocnut
nego samo da ugrabim malo vremena da odek kog komsinice na kafu pa cu da se bakcem sa tim nedo ima da izludim dok instaliram XP ponovo na tome a nema vise mesta na hardu (13GB) da bi uradio duha XP-a smooor

ulavnom hvala na savetima pa javljam sta sam uradio
pozz
pajsgudgud offtopic 29.09.2007. 11:23 #28892

broj poruka: 3742
Xa xa...ijaooo kod komsinice na kafu...dakle najgori si
a sta ti ja znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs