A to bas i nije sprava koja ce 3 godine negde da skuplja prasinu :)
Samo polovno (ako je neko lud da ih proda a da su 100% ispravni ili nepopravljani) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
nazalost, Logi nije napravio seriju koja ce danas parirati z5500, i ja je cekam pa da zamenim za svoje koji jos uvek posle 5, 6 god. rade besprekorno. Ali ti zvucnici po mom ukusu nisu nesto posebno za muziku, ali za filmove i igre su no.1. Tako da, mozda bi mogao da razmislis o nekim monitirima:)
:: Zna li neko da li imaju slucajno negde novi da se kupe, da nije slucajno negde zaostalo?
u potpunosti se slazem, jedino bass mozes da cujes na njima dok slusas muziku, ostalih tonova ili nema ili su suplji. Nista bez HI-FI, a za te pare koliko kosta Z5500 ( cak i polovan ) se moze kupiti pristojan Hi-FI, sa kojim Z5500 nema smisla ni porediti.
:: nazalost, Logi nije napravio seriju koja ce danas parirati z5500, i ja je cekam pa da zamenim za svoje koji jos uvek posle 5, 6 god. rade besprekorno. Ali ti zvucnici po mom ukusu nisu nesto posebno za muziku, ali za filmove i igre su no.1. Tako da, mozda bi mogao da razmislis o nekim monitirima: :: :: :: :: Zna li neko da li imaju slucajno negde novi da se kupe, da nije slucajno negde zaostalo?
Pa nije bas, Z2300 ima dosta slabiji bas od Z5500, ali jeste, ja drzim bass na manje od polovine jacine, pa gruva, to zvuci do jaja dok igras nesto, ili pustis neki film sa specijalnim efektima sa extra kvalitetnim audio-om (King Kong je impresionirao), ali za muziku su losi.. mozda su bolji oni microlab visoki, nemam pojma, ali mogu da potpisem da s druge strane sigurno nisu bolji za filmove.. zato sam ja sebi uzeo obe varijante, i samo prebacujem izlaze na zvucnoj
:: To je faktički 5.1 verzija Z2300 pa shodno tome imaju prenaglašen bass i srednjih i visokih tonova skoro pa nema :: :: ::
Ja sam ih tražio pre skoro 2 god da zamenim moje verne X-640, Na kraju sam uzeo http://goo.gl/2t3ZJ0 Ako imaš gde, poslušaj ih, nemam zamerki na multimediju...mogu i za muziku solidno da posluže.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
ja sam to probao pre 2 godine, umesto hi fi koji sam iamo u sobi i najurio za 2h... u principu bolje nadji pojacalo neko imas lepih denon-a yamaha itd za 30-60e da biras i imas kutije za 100e par odlicnih... i veruj mi bice bolje.. mozes i vufer da dodas neki ja sam tako uradio
Slobodno za te pare uzmi Z5500 ili Gigaworks S750 jer nista ni priblizno tome neces dobiti, vidim neko spominje Hi-Fi slusao sam muziku na zvucnicima od 1000 eura to ne moze da prismrdi to nema basa nista, to je za jazz muziku samo, ako slusas house, disco, techno uzmi slobodno 5.1 ili 7.1 sistem i bolje ce gruvati! za ozbiljan hi fi ti treba 10 hiljada eura al to ne vredi toliko koliko kosta ja sam skoro slusao Focal 807v i Bowers and Wilkins 683 S2 oni kostaju blizu 2000 eura pojacalo oko 700-800eura, predpojacalo-player kablovi, izaslo bi te blizu 4500 eura. a tu nema bassa morao bi woofer da uzmes i da pljunes jos jedno 500eura minimum da bi to bilo to ne isplati se ako si gamer uzmi Z5500 ili S750 i pevaj ja moj S750 Gigaworks da sam odneo u radnju i pustio oduvo bi ih i sto se tice jasnoce zvuka visokih niskih tonova, to oni mere na nekim uredjajima tamo cisto proseravanje i bacanje para.
To koliko bre kosta dovedes trubace u kucu da grmi i seva sve, bezobrazluk ja sam ocekivao sad nesto wow ono bezveze razocarenje, cak i prijatelj koji se ne razume toliko u hi fi za 100eura kupio xwave neki 5.1 sistem kaze ovaj moj jaci bass imaju a i realno jeste tako to su membrane mozda 5-6inch-a nema tu basa, bez 12tice pa na gore nema pomeranja bubrega
Meni taj z5500 za muziku zvuci oeffektnoi za moje kriterijume. Post muziku pustam sa kompa uglavnom sa HDD u MP3 formatu nema razloga da budzim HI-FI. Za ozbiljan HI-FI treba dosta kesa, meni ser iskreno ne ulkaze toliko. Z5500 bi mi bio super. KOmpaktan jak visenamenski sistem.
:: nazalost, Logi nije napravio seriju koja ce danas parirati z5500, i ja je cekam pa da zamenim za svoje koji jos uvek posle 5, 6 god. rade besprekorno. Ali ti zvucnici po mom ukusu nisu nesto posebno za muziku, ali za filmove i igre su no.1. Tako da, mozda bi mogao da razmislis o nekim monitirima: :: :: :: :: Zna li neko da li imaju slucajno negde novi da se kupe, da nije slucajno negde zaostalo?
Znam da su stari model ali ne ogu da nadjem nista sto je tako podjednako dibro, ni blizu
:: A to bas i nije sprava koja ce 3 godine negde da skuplja prasinu : :: :: Samo polovno (ako je neko lud da ih proda a da su 100% ispravni ili nepopravljani :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Ja bih z5500 samo ako nadjem negde :) Slazem se sa svim sto sio napisao/
:: Slobodno za te pare uzmi Z5500 ilGigai works S750 jer nista ni priblizno tome neces dobiti, vidim neko spominje Hi-Fi slusao sam muziku na zvucnicima od 1000 eura to ne moze da prismrdi to nema basa nista, to je za jazz muziku samo, ako slusas house, disco, techno uzmi slobodno 5.1 ili 7.1 sistem i bolje ce gruvati! za ozbiljan hi fi ti treba 10 hiljada eura al to ne vredi toliko koliko kosta ja sam skoro slusao Focal 807v i Bowers and Wilkins 683 S2 oni kostaju blizu 2000 eura pojacalo oko 700-800eura, predpojacalo-player kablovi, izaslo bi te blizu 4500 eura. a tu nema bassa morao bi woofer da uzmes i da pljunes jos jedno 500eura minimum da bi to bilo to ne isplati se ako si gamer uzmi Z5500 ili S750 i pevaj ja moj S750 Gigaworks da sam odneo u radnju i pustio oduvo bi ih i sto se tice jasnoce zvuka visokih niskih tonova, to oni mere na nekim uredjajima tamo cisto proseravanje i bacanje para. :: :: To koliko bre kosta dovedes trubace u kucu da grmi i seva sve, bezobrazluk ja sam ocekivao sad nesto wow ono bezveze razocarenje, cak i prijatelj koji se ne razume toliko u hi fi za 100eura kupio xwave neki 5.1 sistem kaze ovaj moj jaci bass imaju a i realno jeste tako to su membrane mozda 5-6inch-a nema tu basa, bez 12tice pa na gore nema pomeranja bubrega :: ::
Druze, mesas babe i zabe, ne znam kakvi su tvoji kriterijumi, utisci i koje si tacno zvucnike poredio sa Z5500, vidim pominjes Bowers&Wilkins, u poredjenju sa Z5500 i impresioniran si kako zvuci 5.1 u odnosu na njih, tacnije bas, to stvarno nema smisla sto pricas.. ima toliko mnogo zvucnika, ne mozes porediti samo jedne, neke namenjene za ne znam sta, mozes ti uzeti koje god zvucnike, i naravno ispod 1000eu, sve zavisi sta hoces od zvuka, da li hoces da bude sterilan, topliji, veci bas, to sve zavisi, pocev od pojacala, do zvucnika, pa i do kabla po najmanje. Ako treba bas da gruva bas, uvek moze da se kupi woofer, neki skroz normalan korektan od 500, 600eu, i vise, ne znaci da sad mora da bude budzet 10k eu da bi to bilo zadovoljavajuce, ne znam odakle ti ta ideja, ali ocigledno si se razocarao slusajuci neki hi-fi koji ne zadovoljava tvoje kriterijume (samo neka gruva bas).
:: Slobodno za te pare uzmi Z5500 ili Gigaworks S750 jer nista ni priblizno tome neces dobiti, vidim neko spominje Hi-Fi slusao sam muziku na zvucnicima od 1000 eura to ne moze da prismrdi to nema basa nista, to je za jazz muziku samo, ako slusas house, disco, techno uzmi slobodno 5.1 ili 7.1 sistem i bolje ce gruvati! za ozbiljan hi fi ti treba 10 hiljada eura al to ne vredi toliko koliko kosta ja sam skoro slusao Focal 807v i Bowers and Wilkins 683 S2 oni kostaju blizu 2000 eura pojacalo oko 700-800eura, predpojacalo-player kablovi, izaslo bi te blizu 4500 eura. a tu nema bassa morao bi woofer da uzmes i da pljunes jos jedno 500eura minimum da bi to bilo to ne isplati se ako si gamer uzmi Z5500 ili S750 i pevaj ja moj S750 Gigaworks da sam odneo u radnju i pustio oduvo bi ih i sto se tice jasnoce zvuka visokih niskih tonova, to oni mere na nekim uredjajima tamo cisto proseravanje i bacanje para. :: :: To koliko bre kosta dovedes trubace u kucu da grmi i seva sve, bezobrazluk ja sam ocekivao sad nesto wow ono bezveze razocarenje, cak i prijatelj koji se ne razume toliko u hi fi za 100eura kupio xwave neki 5.1 sistem kaze ovaj moj jaci bass imaju a i realno jeste tako to su membrane mozda 5-6inch-a nema tu basa, bez 12tice pa na gore nema pomeranja bubrega :: ::
:: Druze, mesas babe i zabe, ne znam kakvi su tvoji kriterijumi, utisci i koje si tacno zvucnike poredio sa Z5500, vidim pominjes Bowers&Wilkins, u poredjenju sa Z5500 i impresioniran si kako zvuci 5.1 u odnosu na njih, tacnije bas, to stvarno nema smisla sto pricas.. ima toliko mnogo zvucnika, ne mozes porediti samo jedne, neke namenjene za ne znam sta, mozes ti uzeti koje god zvucnike, i naravno ispod 1000eu, sve zavisi sta hoces od zvuka, da li hoces da bude sterilan, topliji, veci bas, to sve zavisi, pocev od pojacala, do zvucnika, pa i do kabla po najmanje. Ako treba bas da gruva bas, uvek moze da se kupi woofer, neki skroz normalan korektan od 500, 600eu, i vise, ne znaci da sad mora da bude budzet 10k eu da bi to bilo zadovoljavajuce, ne znam odakle ti ta ideja, ali ocigledno si se razocarao slusajuci neki hi-fi koji ne zadovoljava tvoje kriterijume (samo neka gruva bas). :: :: :: :: Slobodno za te pare uzmi Z5500 ili Gigaworks S750 jer nista ni priblizno tome neces dobiti, vidim neko spominje Hi-Fi slusao sam muziku na zvucnicima od 1000 eura to ne moze da prismrdi to nema basa nista, to je za jazz muziku samo, ako slusas house, disco, techno uzmi slobodno 5.1 ili 7.1 sistem i bolje ce gruvati! za ozbiljan hi fi ti treba 10 hiljada eura al to ne vredi toliko koliko kosta ja sam skoro slusao Focal 807v i Bowers and Wilkins 683 S2 oni kostaju blizu 2000 eura pojacalo oko 700-800eura, predpojacalo-player kablovi, izaslo bi te blizu 4500 eura. a tu nema bassa morao bi woofer da uzmes i da pljunes jos jedno 500eura minimum da bi to bilo to ne isplati se ako si gamer uzmi Z5500 ili S750 i pevaj ja moj S750 Gigaworks da sam odneo u radnju i pustio oduvo bi ih i sto se tice jasnoce zvuka visokih niskih tonova, to oni mere na nekim uredjajima tamo cisto proseravanje i bacanje para. :: :: :: :: To koliko bre kosta dovedes trubace u kucu da grmi i seva sve, bezobrazluk ja sam ocekivao sad nesto wow ono bezveze razocarenje, cak i prijatelj koji se ne razume toliko u hi fi za 100eura kupio xwave neki 5.1 sistem kaze ovaj moj jaci bass imaju a i realno jeste tako to su membrane mozda 5-6inch-a nema tu basa, bez 12tice pa na gore nema pomeranja bubrega :: :: :: ::
Mozda ce ti zvucati neverovatno, ali studijske slusalice, monitori, DJ slusalice maltene nemaju bass. Logi je uvek kuburio sa srednjim i visokim tonovima, a najbolje poredjenje je kada imas i jedno i drugo, pa mozes da uporedis uz dobru zvucnu. Mozda se tebi ne svidja kako zvuci taj HIFI sistem, ali to je vec tvoj ukus. Opet kao sto rece imarkovic, bitno je i da imas sluha i iskustva kako bi rezonovao sta bolje zvuci.
druze samo ti uzmi Z5500 ili Z-906 i neces se pokajati za te pare nema boljeg zvuka , sto se tice Hi-Fi ispod svih mojih ocekivanja mnogo kosta a ne daje ni upola cene uzitak , to je za neke naucnike sto se tripuju kao oni nesto cuju razliku a ono smesno, pusti pesmu na Diamond Seriji tweateri od dijamanta 5000eura par i ovi aluminiumski tweeter isto se cuje , to je cisto proseravanje u nekim merenjima su bolji a to covek nemoze da cuje, ja nisam verovao coveku koji je imao sistem od 15 000e kad sam ga pitao i kako se to cuje reko cuje se i smeje se reko u fazonu bio je zaludjen pa je to uzeo u stvari bacio pare
Pa sem Z-906 ne mogu nista drugo ni da uzmem samo to i ima, Z-5500 99% necu naci nove
:: druze samo ti uzmi Z5500 ili Z-906 i neces se pokajati za te pare nema boljeg zvuka , sto se tice Hi-Fi ispod svih mojih ocekivanja mnogo kosta a ne daje ni upola cene uzitak , to je za neke naucnike sto se tripuju kao oni nesto cuju razliku a ono smesno, pusti pesmu na Diamond Seriji tweateri od dijamanta 5000eura par i ovi aluminiumski tweeter isto se cuje , to je cisto proseravanje u nekim merenjima su bolji a to covek nemoze da cuje, ja nisam verovao coveku koji je imao sistem od 15 000e kad sam ga pitao i kako se to cuje reko cuje se i smeje se reko u fazonu bio je zaludjen pa je to uzeo u stvari bacio pare
i ja sam ih trazio dugo dugo...uspeo sam da nadjem polovne ali besprekorno stanje prosle godine. Najbolje i najace nesto sto sam ikada cuo od PC zvucnika.
Budi strpljiv i trazi ih ..ne gledaj nista drugo.
p.s. nove ? neces ih naci 101 % a ne 99 %. Nema toga vise a z906 ne moze da se poredi.
Koje ti to zvucnike imas pa lupas gluposti ovde, ne kazem ja da je bolji 5.1 logitech od hi-fi vec da za te pare bolje da uzme te zvucnike imace puniji i jaci zvuk nego da uzme neke polovne dvosistemce da mu prde i to samo zvucnike bez pojacala, predpojacala, playera itd itd..
p.s operator, veruj mi da bi z5500 ili gigaworks s750 ubio bi ih u pojam a o basu necu ni da pricam to nema basa, to su smesne male kutije membrane, ako ces da slusas jazz onda ok! Da bi napravio ozbiljan hi-fi sistem treba ti par hiljda eura za ozbiljne pojacalo i floorstandere plus woofer da bi to bila prava stvar. Trenutno sto moze da se kupi je najbolje z906, posto ovo nemas vise novo da uzmes z5500 - s750. Ili sacekaj dok Logitech ili Creative ne izbace neki novi top model..
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Koje ti to zvucnike imas pa lupas gluposti ovde, ne kazem ja da je bolji 5.1 logitech od hi-fi vec da za te pare bolje da uzme te zvucnike imace puniji i jaci zvuk nego da uzme neke polovne dvosistemce da mu prde i to samo zvucnike bez pojacala, predpojacala, playera itd itd.. :: :: p.s operator, veruj mi da bi z5500 ili gigaworks s750 ubio bi ih u pojam a o basu necu ni da pricam to nema basa, to su smesne male kutije membrane, ako ces da slusas jazz onda ok! :: Da bi napravio ozbiljan hi-fi sistem treba ti par hiljda eura za ozbiljne pojacalo i floorstandere plus woofer da bi to bila prava stvar. Trenutno sto moze da se kupi je najbolje z906, posto ovo nemas vise novo da uzmes z5500 - s750. Ili sacekaj dok Logitech ili Creative ne izbace neki novi top model.. :: :: ::
Ajde iscoolirajte sta vam je? Zar mora svaka tema da se svede na prepucavanje? Razgovarajte kao obrazovani ljudi, a ne kao nepismena bagra sa ulice. Ipak kapiram da ovde dolaze malo obrazovaniji ljudi pa shodno tome trebalo bi se tako i ponasati.
Btw. Meni trebaju kompjuterski zvucnici a ne HI-FI sistem. Hvala na sugestijama, verujem ja da HI-FI zvuci kvalitetnije ali meni to ne treba. Za moje skromno slusanje muzike mi je sasvim sasvim dovoljan neki kvalitetan kompjuterski sistem, Z-5500 bi bio idelan, bolje mi od toga ne treba, Z-906 se jedino moze nabaviti zato sam ga spomenuo. Trenutnio imam X-540 ali to je igracka hteo sam nesto malo ozbiljnije da nabavim.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.