U pitanju je lap sa harman & kardon zvucnicima, e sad ja sam se malo igrao jer je izlaz za sluske bio u najmanju ruku jadan i digao sample rate sa 24 bit 48000 Hz na 24 bit 192000 Hz, zvucnici na lapu su tishi ali zato na sluskama cujem fenomenomenalno... Napravio sam kompromis jer ga drzim na ext monitoru i ovako mi je gotivnije ali ostaje pitanje jel sada zvuk precisceniji pa ne moze da kroz zvucnike propusti glasniji zvuk (vol max 100% u plejeru takodje) ili sta je vec u pitanju? Chip nije najsrecnije resenje, Conexant HD audio je u pitanju xD Ja bih se slatko nasmejao da to imam na desktopu ali posto je lap u pitanju sta si dobio dobio si i nema dalje.
Sample rate treba da optimizujes sadrzaju koji pustas... Znaci,ako imas nesto u hd-u,dvd i slicno, oni su cesto u 48khz,ili 96 khz...itd...
Ali ako slusas muziku,mp3,flac,wav,samo 24 bita i 44.1 khz, zasto ? Zato sto upsampling se radi sa 2,4,8 puta... Sto znaci da ti treba 44.1khz, pa 88,2,pa 176,4,pa 352,8 khz, s`obzirom da tesko da imas ovaj sample rate na svojoj kartici,sve iznad 24 bita i 44,1 khz,ce izazvati blage greske u krajnjoj reprodukciji.
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Prosto receno imas kao neke (kao neke jer ti treba mnogo kvalitetno ozvucenje i adekvatna soba) koristi ukoliko ti je izvorni materijal tih vrednosti u suprotnom nikakve, a posto je izvor (i konacni master) vecine muzike i dalje CD (16bit 44.1KHz)... Takodje ta kartica je verovatno krs i to jednako doprinosi tome da nista ne dobijas. Kao resenje boljeg zvuka uvek imas dobru eksternu zvucnu.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.