Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Reparacija membrane na zvucniku
STRANA 1 OD 1
duqp Reparacija membrane na zvucniku 28.03.2014. 19:31 T57233

status: user
broj poruka: 3466

cao
nasli smo jedan zvucnik koji lepo svira ali malo tresti zbog pukotine gume na obodu, mrzi me da slikam ali ako bas treba slikacu.
guma je kao unutrasnja na biciklu mozda malo meksa, otprilike.

cime je to najbolje nafilovati i zalepiti? gledao sam na yt nesto sa salvetom i lepkom pa posle prsnu sprejom, ali meni bolje nekako ovde da dobijem savet.

e da, a drugi zvucnik gornja manja membranica nekako plasticasta, srebrna, ulegla je (kao da je neko prstom uglavio jbg. kako to izvuci? usisivacem, stapicem za usi i super lepkom ili ima neka bolja fora?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 28.03.2014. 20:16 #547450

broj poruka: 4054

nikako :) .. to krpljenje sa salvetom (celuloza) je za papirne membrane

ako imas gumenu ona se menja u celosti , odlepi se i zalepi se druga

ukoliko tu pukotinu zalijes lepkom ili smolom svejedno , ta strana nece imati pun hod pa ce opet dolaziti do izoblicenja zvuka

znaci, samo zamena sa drugom gumom

raspitaj se za neki audio servis u BG-u , ja neznam ni jeedan

jaga ... 28.03.2014. 22:28 #547460

broj poruka: 618
potrebno je idobar majstor da zameni membranu jer ako se dobro ne postavi ( ucentrira) radice lose izoblicenost zvukaTako da se malo raspitas ko to radi ok

goshe Probaj sam... 28.03.2014. 22:44 #547461

broj poruka: 68

Ja posle odgledanih nekoliko YouTube tutorijala, sam promenio par vesanja(laksi deo) i premotao namotaje na basu i visokotoncu(e to je pipavo) i ispalo extra.To je bilo pre oko godinu dana, zvucnici i dalje sviraju za sve pare, sto je najvaznije dobro su nacentrirani, nema `cesanja `spulne i magneta, zvuk isti na fabrickom i onom premotanom, ja prezadovoljan.Vesanja su bas jeftina, lepak sam koristio onaj za drvo-zavrsio posao.Drugi zvucnik skini, trebalo bi sa unutrasnje strane da moze da se gurne prstom...

cokla a moje mišljenje je... 28.03.2014. 22:50 #547463

broj poruka: 756
da vredi da pokušaš sam jedino ako je zvučnik neki bezveze. ako je neka dobra marka onda praviš više štete nego koristi.
goshe Apsolutno se slazem.... 28.03.2014. 23:44 #547471

ako je zvucnik vredan 200+ eura, nosi u servis.Iz tvoje price kapiram da ti je otislo gumeno vesanje a ne membrana, sto je prilicno jeftina operacija.Pogledaj i na Tubetu obavezno kako to izgleda, ako imas iole smisla za takvu vrstu posla i ako zvucnik nije bas marka, hmmmm...Mozda bih jos nesto prokomentarisao o slozenosti samog zahvata ali bolje ne.Inace, moji zvucnici su vintage Philips koje sam dobio za dz, tako da sam mogao i da prezalim da nesto zeznem.Iz mog stvarno skromnog iskustva mogu sebi da dozvolim tvrdnju da to i nije neka preterana mudrost ali naravno proceni sam...
goshe Veruj mi, izgleda komplikovanije... 28.03.2014. 23:55 #547472

nego sto jeste..
http://goo.gl/HY9Li6

duqp tannoy reveal 6D su zvucnici 29.03.2014. 00:21 #547483

Glupavac jedan poznanik ne znam ni kako se ovo desilo, dogovorili se da sredimo sami jer i ovako sa prslim vesanjem (nisam znao da se tako zove) svira lepo sve ok samo na maksimum volume malo zatandrce gde su basevi bas ono izrazeni.

Jel imate neki link gde kupiti vesanje ?

@codeus
imam ja jedan jamo u potkrovlju sa papirnom membranom taman da isprobam i to kako ide

aj ako vas ne mrzi kazite koji je tacno lepak najbolji za ovaj zahvat sa celulozom a koji za vesanje.

Nikad nisam uspeo da naucim to oko lepkova, moj majstor u servisu za telefone koristi neki od 30ak dinara i kaze da za 20 god nije probao bolji lepak, da lepi sa njim haha :)

peniko Steta je na Tannoy kutijama raditi tako nesto sam. 29.03.2014. 11:21 #547509

broj poruka: 205
Bio je jedan sjajan majstor u resniku, meni je menjao vesanja na Tannoy Churchill ali mi je njegov broj otisao sa telefonom u Savu.
cokla iz mog iskustva... 29.03.2014. 11:35 #547513

broj poruka: 756
trebaće ti elastičan lepak koji može da podnese toliko drndanja a da se ne odvoji od podloge, ili da (još gore) napravi novu razderotinu gde su ivice nanetog, novog, materijala. najelasticniji koji sam ja koristio je Tigrov univerzalni lepak.
znaci, ne dolaze u obzir super lepkovi i slična sranja.
duqp bas sam jutros naleteo na tigar univerzalni 29.03.2014. 12:07 #547521

nesto proucavao i meni je delovao ok. ako ne nadjem nekog normalnog da to radi i ako ne nadjem vesanja da kupim negde batalicu sve oko toga.

bigbluepro Da sam na tvom mestu... 29.03.2014. 14:29 #547537

broj poruka: 239
Kao sto sam bio pre par godina, potrazio bih dobar servis za to ako ti zvucnici vrede neku lovu. Bio je neki baja u Zemunu ali nisam siguran da vise rade.Tel/adresu nemam.

Te price moze ovako/onako, youtubara i slicno rade sve dok ne havarises zvucnik.

Kao sto rekoh: ako vrede neku vecu lovu plati profesionalca da odradi.

Probaj na hifi forumima, ljudi ce ti pomoci...

EX Mission 702 speakers

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs