nesto sam premestao po sobi i kada sam povezao zvucnike racunar i pojacalo nije radilo kada pritisnem dugme tape (pre tumbanja je tako radilo super) na phono cujem neko puckanje a sad sam stavio na cd i radi super jel to nije sad neka greska da ce da utice na pojacalo? pretpostavljam da je tape izlaz crko?
kako ja nemam srece od kad me je proklela jedna novosadjanka za 2 dana par tragedija.
Moze biti da je ``source s-e-l-e-c-tor`` riknuo. Kod starijih pojacavaca...
25.03.2014. 01:48
status: user broj poruka: 10999
radi se o tkz. preklopniku `direktnog` tipa (toliko i toliko sekcija, toliko i toliko polozaja, toliko i toliko kontakata). Kod novijih je ovo `preklapanje` izvedeno ili elektromagnetnim relejima ili optokaplerima. Obrati se nekom TV/PC servisu ili samostalnom RTV/elektromehanicaru....
U prvom slucaju popravka je jednostavnija, pa mozes da pokusas i sam: probaj da rasklopis uredjaj (naravno, kabl prethodno izvuci iz mrezne uticnice i sacekaj nekoliko minuta!), potrudi se da na prednjem i/ili zadnjem panelu lokalizujes opisane prekidace i/ili preklopnike i da ih ocistis pomocu kontakt-spreja.
Ako su pomenute komponente nalik ovoj, problem se lako resava: http://goo.gl/MMsfye
ja sam izbrisao temu, a nasao sam instalaciju sa recuvom izvukao sa harda onu instalaciju sto sam uspeo da ekstraktujem. nego brate prosvetli me kazi kako se to radi ja nekad uspem nekad ne :D
Phono sekcija je namenjena za gramofon, omski je drugačije odrađena pa zato imaš pucketanje, što je ok koliko se sećam. A tape ti ne radi što kaže čovek zbog preklopnika, jer imaš jednu pretpojačavačku sekciju i jedan pojačavač snage, tj izlaz. Da je nešto od toga riknulo, ne bi imao zvuk ni na jednom položaju preklopnika.
sto je skinuo to sto meni treba i raspakovao i onda uploadovao za mene da se ne mucim jer sam malo pre toga napravio temu da pitam koja je fora kod multiple zip fajlova i winrar-a i 7zipa sto sam mogao da ekstraktujem pre mesec dana a sinoc ne mogu dobijam neke nebuloze a treba mi taj roboform jbg pa sam onda izvukao sa harda tu instalaciju koju sam uspeo da raspakujem i izbrisao temu ali eto covek odgovorio u ovoj. meni eset smart security nista nije prijavio. Withcer jel se igras sa kolegama ili ? :) Torto hvala i tebi e :)
EDIT evo meni smart security ne prijavljuje nista crack je u dll-u ne znam sad sta kaze avast torto?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.